welke spellen,....

welke spelen doen jullie met de kids?hier is het memory, domino, bordspel pluk van de petteflet en nu ook wie is het.

op het werk hebben we rik muizenschrik.

dat ga ik binnenkort ook eens een weekend meenemen.

Bordspel van Floddertje, kimble (een soort mens erger je niet van Winnie de Pooh), puzzelen en kwartetten. Dat laatste is best nog moeilijk maar vreselijk leuk. Yoni vraagt ijskoud om kaarten waar ze zelf niks van heeft :smiley: .

We hebben ook nog ‘hallo Das’ en ‘Jakkiebakkie Kippenkakkie’. Hele grappige spelletjes waarbij je moet onthouden waar kaarten liggen. Een soort memory in spelvorm.Leuk hè, spelletjes doen. Vooral als de kids steeds winnen

klinkt leuk !

wij hebben hier nog een lotto van de fabeltjeskrant.

jan wel dan perse de kaart waar meneer de uil op staat :mrgreen:

Mens Erger Je Niet (Jelle noemt het consequent Mensje Erger Je Niet :inlove: ), Het Dora Bordspel en Jumbolino van Sesamstraat.

Maar Jelle speelt eigenlijk het liefste buiten… :roll:

:oops: :oops: :oops: doe nooit bordspelletjes :oops: :oops: :oops:

maar gelden dingen als ‘monstertje spelen’ en duwen op de schommel ook?

Memory, heeeeel veel puzzels maken, domino en bij mijn ouders liggen wat spellen zoals valkuil en ringeling, deze vindt hij erg leuk om te doen!! :stuck_out_tongue:

Hahaha Carola…tuurlijk! :lol:Max de Vrachtpiloot vind Jelle ook wel leuk om te doen…ik alleen niet… :o

Ik haal even deze topic omhoog, want ik wil met Sinterklaas (vijf twaalf in geheimtaal :wink: ) wat spellen aanschaffen.Ik zag voor 4-jarigen staan: Kabouter Plop, Piet Piraat. Rik Muizenschrik, Banana Express en ouderwets Ganzenbord.Iemand ervaring met deze spellen in combinatie met 4-jarigen?

rik muizenschrik is een erg simpel spel.

is wel leuk om te doen, maar ik merk op het werk, dat ze met 5 er al weer te groot voor zijn.

dus eerlijk gezegd, vind ik dat spel te duur voor de korte tijd dat ze het leuk vinden.ganzenbord is wel leuk om te doen. maar is wel pittig omdat je vaak achteruit moet of vast zit ed.

dan vind ik pluk van de petteflet leuker.

is een soort van ganzebord maar in een iets simpelere vorm.

dat spelen ze ook als 7 zijn.de andere spellen ken ik niet.je hebt ook wie is het.

is de eerste twee keer wat moeilijk, daarna gaat het goed.

blijft ook lang erg leuk.electro is ook erg leuk, kunnen ze alleen doen.

Wij hebben vorig jaar Jakkibak Kippenkak gekocht. Groot succes hier. Nu ze het kennen doen de kids het ook samen. We hebben buurkinderen in dezelfde leeftijd en er worden hier veel spelletjes gespeeld.

kijk maar eens op http://www.999games.nlhttp://www.999games.nl/layout/assortiment/assortiment_spellen.php

http://www.999games.nl/layout/assortiment/spellen_bekijk.php?id=43En je hebt ook een kinderversie van mensergerjeniet.: Kimble. Is hier en bij de buurkinderen een groot succes.

Ganzenbord speel ik veel met Yoni. Eerst heb ik dat vereenvoudigd, nu spelen we het met de officiële regels.

wie weet hoe het spelletje heet met een soort emmertje op wieltjes met een gezichtje dat balletjes of zo uitspuugt en je erachter aan moet rennen? Ik heb er vaag iets over opgevangen, maar heb geen naam, en morgenavond is het hier koopavond bij de intertoys…

hey,

ik heb een tijdje voor 999games spellen-demo’s gegeven, en ik kan je vertellen dat ik nog nooit zo veel blije en gespannen kindergezichtjes heb gezien als tijdens het spelen van jakkiebak kippenkak. Het is vanaf 4 jaar, en echt echt echt een aanrader (en nee ik heb helemaal niks meer met 999games te maken, dus dit is geen reclameboodschap).

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:Ik heb er ook niks mee te maken, maar ben wel laaiend enthousiast. We hebben er meer spellen van.

-ik zie ik zie wat jij niet ziet,

-memory

-spel met kaarten aan een leggen van zelfde plaatje

euhm -kaarten pesten ( ze snapt alleen het pesten niet,maar ze leert wel van soort op soort en regels kennen ed)

verstoppertje ( vindt ze helemaal leuk)

kwartetten sinds kort.

en ganzenbord.

en slangenspel.

@Danja wrote:

wie weet hoe het spelletje heet met een soort emmertje op wieltjes met een gezichtje dat balletjes of zo uitspuugt en je erachter aan moet rennen? Ik heb er vaag iets over opgevangen, maar heb geen naam, en morgenavond is het hier koopavond bij de intertoys…
Iets met bucket? Heb je dat gekocht?

Zijn die 999 games spellen behalve bij de specialisten ook gewoon bij de speelgoedwinkels te koop? Ik heb geen van de spellen die uit mijn selectie (vanaf 4 jaar) kwamen ooit in een Intertoysboekje gezien!

SeeSeeEm; ja we hebben Mr. Bucket en Teigetje en nog 1(ben ff kwijt hoe die heet, maar hij staat verstopt op zolder :mrgreen: ) en we wilden Elefun halen, maar die hadden ze niet…

@SeeSeeEm wrote:

Zijn die 999 games spellen behalve bij de specialisten ook gewoon bij de speelgoedwinkels te koop? Ik heb geen van de spellen die uit mijn selectie (vanaf 4 jaar) kwamen ooit in een Intertoysboekje gezien!
ja de meeste speelgoedzaken verkopen wel wat 999games. Hoe gespecialiseerder de winkel, hoe meer keus natuurlijk!Probeer anders eens de V&D, die hebben ook altijd een erg groot assortiment van 999games…

dat spel met dat emmertje heet eddy emmer, en die schiet de ballen met zijn mond weg, hoe de rest werkt weet ik niet meer.

mijn broertje had het spel ook een jaar of 10 terug.

Ik heb Teigetje gekocht en wil nog naar V&D voor die Kippenkak mits de prijs meevalt.Elefun leek me ook wel leuk, maar ik denk ook praktisch qua opbergen en volgens mij is het nogal een groot spel en past die niet op onze keukenkastjes (da’s de spelletjesplek bij ons, ze kunnen er niet bij maar wel naar kijken als een spelletje uitzoeken). Mr Bucket lijkt me ook niet erg fijn op een laminaatvloer waar de balletjes en wandelende emmer waarschijnlijk lekker galmt en de ballen makkelijker dan op vloerbedekking alle kanten oprollen. Bij Intertoys was nog ouderwets Ganzenbord voor iets van 6 euro, ik denk dat ik die ook nog haal en dan hebben we tot de verjaardagen (februari en maart) wel genoeg.