Wij willen dit jaar graag een hondje nemen. Onze voorkeur gaat uit naar een Maltezer. Mijn man en ik zijn allebei met een hond opgegroeid, maar hebben toch nog een aantal vragen.
Is het verstandig om een dierenverzekering af te sluiten? Waarom heb jij het wel/niet gedaan?
Hoe maak je de keus tussen mannetje/vrouwtje? Waarom heb jij voor een bepaald geslacht gekozen? Wat zijn de voordelen/nadelen van mannetje/vrouwtje of ligt het ook aan het geslacht?
Waar kunnen we verder op letten als we een hond uitzoeken?
Leuk een hondje! Maltezers zijn erg leuke hondjes, zo eentje zou ik er nog wel bij willen hier! Wij hebben zelf een Yorkshire terrier, ook een kleintje.
Wij hebben de hond wel verzekerd. Hij heeft nog nooit wat gehad, maar ben met onze kat een keer flink op de kosten gejaagd bij de dierenarts… Vandaar dat we de hond wel verzekerd hebben. Kost ons 15 euro per maand maar stel dat hij eens geopereerd moet worden… Ik kan dat niet zomaar op tafel leggen soms…
Wij hebben zelf een mannetje gekozen omdat ik het niet erg handig vind dat teefjes loops worden… Onze hond is niet gecastreerd, maar dat zou natuurlijk met een vrouwtje wel kunnen… Maar als je ooit een keer puppy’s zou willen dan is een vrouwtje natuurlijk wel erg leuk!
Tsja en verder weet ik zo geen tips voor je… Wij hebben toen de beestjes gezien in het nest, waren op slag verliefd op deze en hebben m gekocht!
Wat leuk dat jullie een hondje nemen. Zelf heb ik er helaas geen meer vanwege de tijd (die ik toen niet had) en hebben mijn ouders haar in huis genomen. Maar zelf had ik voorkeur voor een teefje. Was toch bang dat met een reutje tegen benen opgereden zou worden. Vroeger deed de hond van de buren dat altijd als je even met ze stond te kletsen.
De verzekering hebben mijn ouders wel afgesloten, maar ook met sterilicatie erbij. Dacht voor 20 euro per maand.
Heel veel plezier met het uitzoeken en natuurljk het hondje!!
Hier 2 honden in huis, 2 reuen. Waarom een reu? Geen idee, ze kwamen op ons pad…zijn beide hondjes met een verleden en dat is wel een bewuste keuze geweest.
Hebben ze wel vorige week laten castreren. Ten eerste als er loopse teefjes zijn wordt ik knettergek van Dazzle, die likt alles af wat ie tegen komt :sick: en daarnaast was er enorm roedelgedrag tussen de 2 heren dat castratie hopelijk een oplossing gaat geven. Ze vielen elkaar steeds aan en das niet fijn als je in verwachting bent…tis nu al een stuk rustiger.
Ik heb geen verzekering en met 6 dieren zou het misschien handig zijn maar wij houden geld opzij.
Toevallig is het deze maand erg duur geweest wat betreft de dieren, beide honden gecastreerd (300 euro) en dan een kat de tanden laten trekken ivm een ziekte (bijna 200 euro) en dan nog een kat met FIP die nu weer aan andere tabletten zit en een algeheel bloedonderzoek heeft gehad (200 euro alles bijelkaar) dus was een verzekering nu misschien niet verkeerd geweest maar ach ik heb het voor ze over.
Zo lang je het bij 1 hond houdt maakt geslacht niet zoveel uit denk ik…vrouwtjes zijn inderdaad over het algemeen rustiger maar ik heb geen ervaring met malthezers.
Pas op dat je niet bij een broodfok terecht komt. Informeer gewoon eens op internet of dierenarts naar malthezers, zo kom je wat meer van het ras te weten. En dierenartsen weten meestal ook wel waar je het beste een hondje vandaan kan halen.
Om te beginnen zou ik me heeeeeeel goed inlezen in dit ras. Veel Malthesers zijn leuk en lief, maar er zijn ook zeer veel voorkomende problemen.
Een van die problemen is de huid, Malthesers zijn gevoelig voor het hebben/krijgen van jeuk, als gevolg van een allergie. Het is vaak een heel gedoe om uit te zoeken waar ze gevoelig voor zijn, en veel hondjes van dit ras staan op een speciaal dieet (=duur). En voor dat ik nu allemaal reacties ga krijgen van mensen die ook een Maltheser hebben of kennen en dit noooooooit meemaken: ik werk in een dierenartspraktijk, en wij krijgen wekelijks Malthesers (en de zgn Boomers) met jeuk. En ja, natuurlijk zijn er uitzonderingen
Gebitsproblemen komen ook vaak voor bij kleinere rassen.
Verder is het zo dat een reu over het algemeen liever is dan een teef, dit is bij bijna iedere diersoort zo (inclusief de mens, hahahaha). Wanneer je een teefje niet laat steriliseren heb je later een heel groot risico op baarmoederontstekingen en melkkliertumoren (=borstkanker). Steriliseren heeft GEEN bijwerkingen of nadelen voor de hond, in tegenstelling tot wat veel mensen beweren. Het enige is dat ze vaak iets rustiger worden, en daardoor minder bewegen en dus kans lopen om dikker te worden. Daar moet je dus op letten.
Een reu is vaak dominanter naar andere honden, kan druppels verliezen uit de penis (=niet fris in huis) en wordt daarom vaak gecastreerd. Wanneer je dit te vroeg doet kan de vacht minder mooi worden.
Verzekeren is persoonlijk. Voor de basisdingetjes is het niet echt nodig natuurlijk, maar wanneer er grote dingen moeten gebeuren lopen de kosten al snel op. Wel is het zo dat de premies uiteraard hoger zijn naarmate je meer in je pakket wilt. De vraag is dan of je niet maandelijks zelf kunt sparen voor dit soort dingen, maar niet iedereen houdt dat vol.
Maar nogmaals: lees je eerst goed in, want veel mensen zien een Maltheser als een schattige knuffel, maar het zijn over het algemeen gewoon heel pittige beestjes, zoals veel kleine rassen. Ik zeg hiermee niet dat jullie dat ras zo zien, maar ik merk dat veel mensen , vooral die met kinderen, vallen voor het schattige uiterlijk, en zich niet zo goed realiseren dat het gewoon een hondje is met karakter. Dat kan soms verkeerde verwachtingen geven, en dus teleurstelling achteraf.
In ieder geval succes met je keuze, en alvast heel veel plezier ermee. :inlove:
Wij hebben nu anderhalf jaar een hondje en dat bevalt ons prima!! Je komt buiten en ik ken tegenwoordig alle honden en hun baasjes uit de buurt :mrgreen:
Ik ben zelf op zoek gegaan naar een hondje en heb gekozen voor een teefje. Vroeger had ik een reu, maar die plaste overal tegenaan als ie gestresst was…en dat was ie vaak!!! Maar daar staat weer tegenover dat een teefje loops wordt (hoewel dat ook wel meevalt)
We hebben wel een huisdierenverzekering genomen bij “nationaal spaarplan” Deze verzekeren best veel en de premie valt reuze mee!!! Ik heb ooit voor mijn kat een lening af moeten sluiten omdat die er zoerg aan toe was…DAT NOOIT MEER!!
Ik hoop dat jullie eruit komen en wens jullie dan veel plezier van jullie nieuwe pup!!
Het ras is heel persoonlijk… ik heb bijvoorbeeld helemaal niets met maltezers, chit-zu’s en yorkies of andere boomers.
Doe mij maar een klein slaggie groter ala beagle, kooiker of appezeller.
Dus dat moet je voor jezelf bekijken. Het heeft wel zin om van te voren een beetje research te doen naar ras kenmerken en eigenschappen.
Verzekeren zou ik alleen doen als je zelf geen draagvlak hebt om evt tegenslagen op te vangen. Als je dat wel hebt, is een verzekering in de meeste gevallen namelijk behoorlijk duur en kan je lange tijd betalen voor iets wat je uiteindelijk niet benut.
is het een ras waar 1 van jullie al ervaring mee heeft? ik zou me zeker goed vediepen in het ras en kijken na een geschikt nestje zelf persoonlijk zou ik het nestje van begin vanaf voor of net na de geboorte willen bekijken en zo het nestje zien groeien zodat je ook zeker weten dat ze alle controles en zo hebben gehad en een contractje af sluiten met de koper klinkt misschien wel heel raar en sommige zouden misschien nu wel hier over beginnen maar dit doet een stamboomfokker ook.
wij hebben ervaring met een broodfokker doordat we ons er niet in hadden verdiept en dit gebeurt me nooit meer.
wij hebben geen verzekering genomen doordat ons hondje al problemen had worden die ziektes of dergelijke al uit gesloten en betalen ze niet.
steriellisatie ook niet moet je zelf bekostigen.
wij hebben ons hondje toen die tijd 2 week inter bij dierenarts gehad en kosten geld maar hoe vaak gebeurt er iets? als je bv elke maand netjes die 15 euro weg zet heb je het geld ook en klinkt heel raar maar als het hondje dan aan het einde van zijn leven mocht zijn en je het geld niet hebt gebruikt zou je het kunnen gebruiken voor een crematie.
ik zie het niet zakelijk maar heb contact met stamboomfokkers en dan praat je ook over de dingen die hun allemaal meemaken om de geboorte van een nestje heen de gezondsheids keuringen van de ouders en dat het dan ook heel normaal is dat er mensen zich al melden voordat de pups geboren zijn en je zo dus precies alles weet of het hondje dat is 1 ding wat dus niet weten ons hondje komt achter na dus uit hongarije en heeft vreselijke dingen mee gemaakt maar heeft er niks aan over gehouden het is een schat van een hond en zou dr voor geen goud willen missen.
wij hadden ons niet verdiept in het ras kwa stamboom en fokkers en ben toen via marktplaats gaan zoeken en vondt het nestje ja want 500 euro ipv 1200 euro is een enorm verschil een les die ik nooit meer zou maken.
ooit (als de jongste ook goeie wandelingen mee kan lopen en we geen buggy’s of ander rollend materieel mee hebben te slepen) willen wij ook graag een hond in huis.
Wel een slagje groter dan, maar ook weer niet TE groot, moet wel leuk blijven in een 1 gezins rijtjeswoning :lol:
Mijn ouders hebben een Friese Stabij (teefje, gesteriliseerd) en die hebben ze ook eerder al gehad en ik vind het heerlijke beesten. Beetje adhd zijn ze wel afentoe, maar een goeie cursus krijgt dat wel in het gareel :thumbup:
Als wij dan voor een hond gaan wil ik een teefje. Om ons heen vind ik die prettiger in de omgang als de reutjes, vooral de niet gecastreerde exemplaren.
Hond van mijn ouders werd in eerste instantie wel wat dikker na de sterilisatie, maar daar is een extra grote ronde rennen per dag toegevoegd aan het ritme en nu is ze weer mooi zoals een Stabij hoort te zijn.
Bedankt voor alle tips/advies. Ik ga gewoon even goed informatie opzoeken over het ras. We willen graag voor deze ras kiezen omdat ze klein blijven en gewoon schattig zijn.
Mijn dochter is wel bang voor dieren. Ze vindt het leuk om naar te kijken, maar zodra ze hun vacht voelt trekt ze gauw haar hand weg (of zet het op het brullen als een hond haar besnuffelt) Maar 2 weekjes terug ging ze zelf op zoek naar de hond op mijn werk die ze daar hebben en ze wou hem nu zelfs aaien. Dus ik hoop dat als we een puppy nemen dat ze gewoon aan elkaar wennen, want het is gewoon leuk om met een dier op te groeien.
Mochten we een puppy hebben dan kom ik hem vast showen hoor!
Wij hebben al bijna 10 jaar een Golden Retriever meisje. Heel bewust dit ras omdat we een gezellige gezinshond wilde en een meisje omdat die wat rustiger zijn. Ik ben echt gaan kijken welk karakter bij ons past en zo kwam ik hier op uit.
Het is onze beste aankoop ooit geweest!!! Wel via een officiele fokker en dan ook nog een die het niet alleen voor het geld fokte maar voor de hobbie, vanwege voorkomende heupproblemen bij broodfokkers.
Kan haar nog geen dagje missen en geen seconde spijt van gehad. Het is echt ons maatje en na al die jaren maken onze kids eerder ruzie wie de hond mag eten geven dan dat ze er niet naar omkijken.
Ik wilde perse iets groter formaatje, houd niet van struikelhondjes.
Wij hebben haar altijd binnen gezellig erbij en de kinderen leren respectvol omgaan met dieren en leren zorgen voor …
Wij hebben nooit een verzekering gedaan en ze heeft ook nooit iets gemankeerd. Wij hebven haar wel laten stereliseren vanwege het baarmoedergezwel-risico. Haar vacht is nadien wel meer gaan pluizen maar karakter is niet veranderd en daar was ik bang voor. Onze is echt de aller aller allerliefste hond van de hele wereld :mrgreen:
Veel plezier met de voorbereiding en denk er goed over na, gaan jaren mee gelukkig.
Hier bijna mijn hele leven honden gehad, zowel vroeger thuis als nu. Altijd reuen, ze passen gewoon beter bij mijn karakter, hebben niet dat tutterige en extreme aanhankelijke. Rechtdoor zee en mits goed begeleid hoeven ze ook geen last te hebben van dominantie tov andere honden. We hebben dat eigenlijk maar bij 1 van onze honden gehad. Deze hond was een herplaatser en was gewoonweg niet gewend om met andere honden om te gaan. Hij liep dan ook altijd aan de lijn, kon echt niet los want dan was hij weg en elke hond die hij dan tegenkwam moest het ontgelden. Best heftig was dat. Rue of teef blijft dus een persoonlijke keuze waarbij je kijkt naar jezelf en je gezinssamenstelling denk ik. Als er hier ooit weer een andere hond komt (voorlopig niet hoor ), dan wordt het zeker weer een reu, maar ken genoeg mensen die zweren bij teefjes.
Welk ras je ook kiest, groot of klein, ga in ieder geval op training. Je ziet zooo vaak dat juist de kleine rassen worden gezien als “schattig” en “die hoef je niet te trainen want ze doen toch niets”… en dan heb je straks zo’n klein kef-beest dat denkt dat hij/ zij god is. Wordt je niet blij van lijkt me.
Kan je zeker ook aanraden om goed te kijken naar het basis karakter van de pup. Is hij/ zij timide of juist als eerste bij je op schoot? Als je een balletje gooit, gaat hij/ zij er direct achteraan of kruipt hij juist weg? dat soort dingen. Dit gedrag zal je vertellen hoe hij/ zij nieuwe dingen benaderen en hoe jij er als eigenaar mee om kan gaan om het in goede banen te leiden etc. Een goed fokker kan je hier zeker bij helpen en adviseren.
Wel of geen verzekering is een persoonlijke keuze. Wij hebben het nu wel maar voorheen niet. Je kan natuurlijk ook elke maand geld apart houden voor noodgevallen.
Veel succes met kiezen en heeeel veel plezier met puppy-knuffelen!
Wij hebben een Bull terrier en dan roxy is een xkruising ( haar moeder is een kruising chihuahua-jack russel de vader van roxy een chihuahua) en dan binkie een echte chihuahua, ikkan je een ding zeggen die grote witte is het liefst :inlove: mensen geloven me niet snel en staan echt te kijken, maar echt dat is een goedsul :thumbup:
voor die witte hebben we wel verzekering 24,- p/maand
roxy is een teef en binkie en diesel trouwens reutjes.
ik heb geen voorkeur voor reu of teef
Kleine hondjes zijn veel feller, en daar moet je ook tegen kunnen
Als je graag een hondje wilt, dan kan ik je de king charles cavalier aanraden. Dat zijn echte gezinshondjes. Ze zijn lief, vrolijk en kindvriendelijk. En ze zijn lekker klein .
Ik heb altijd grote honden gehad, maar ze namen toch wel erg veel ruimte in. Nadat onze jongste geboren is, hebben we toen hij 2 was 3 hondjes gekocht. 1 asbakkenras, en de ander een kruising KCC. Ik geniet van ze, ze spelen veel met elkaar en zijn handzaam in gebruik :mrgreen: . Ik heb destijds veel karaktereigenschappen opgezocht, en kwam bij de KCC uit.
Veel succes en voorpret bij het uitzoeken van een puppy. Overigens hebben wij ook 2 reutjes, 1 gecastreerd, de ander nog niet. Omdat die van ons bij een ander gezin wegkomt, weet ik het niet zeker, maar vermoed dat hij te jong gecastreerd is. Hij heeft echt veel te lang en pluizig haar voor zijn ras.
Wij hebben reutjes, omdat wij er 2 wilden. Teefjes zijn soms zo dominant, dat als ze gaan vechten, ze elkaar ernstig verwonden. Reutjes voeren ook wel eens een strijd, maar minder heftig. Ik ben iig heel erg blij met ons stel!
Ik dacht dat ik een foto geplaatst had van Guus zijn eerste kennismaking met ons meisje.
Kijk eens goed rond op internet naar het ras, eventuele problemen en vooral karakter en misschien ken je mensen met zo’n hond en gezin, ga eens kijken hoe je kinderen op zo’n hond reageren en andersom.
Iemand raadde cursus aan, zeer goed advies. Wij hebben dat ook gedaan en vanaf dag 1 aan de opvoeding begonnen. Wij hebben dus echt een perfect luisterende hond die je overal kunt vertrouwen en los kunt laten. Wij dachten als we samen een hond kunnen opvoeden dn kunnen we ook aan kinderen beginnen. De hond luistert perfect … hihi
Wij zijn in blijde verwachting van een pup, een boxer, die binnen nu en 4 weken geboren gaat worden. Het wordt onze eerste hond en we zijn na grondige bestudering van rassen en hun eigenschappen op deze hond uitgekomen vanwege o.a. hun extreme kindvriendelijkheid.
Via de nederlandse boxerclub (rasvereniging) hebben wij een fokker gekozen waarbij wij een goed gevoel hebben; alle honden worden in huiselijke kring gehouden, niet in kennels, pups worden dus ook in huis gekomen, er zijn kinderen en andere huisdieren waaronder poezen (die wij dus ook hebben) en er wordt heel veel aan socialisatie gedaan (visite, mee naar de markt, autorijden e.d.) zodat de pups al vroeg in aanraking komen met de buitenwereld voor ze meegaan met hun eigenaren.
Wij hebben inmiddels kennisgemaakt met de fokker en afgesproken dat we een pup kiezen die qua karakter bij ons gezin past. Hoogstwaarschijnlijk is dat een rue, maar het kan ook uitdraaien op een teefje. Wij hebben geen uitgesproken voorkeur.
We hebben er al heel veel zin in :inlove: :inlove: