Update over resus-D injectie.**JAAAAA ik heb hem gekregen***

Naar aanleiding van het topic een tijdje geleden over de resus-D injectie met 30 weken bij een 2e of volgende zwangerschap, heb ik hele gesprekken met m’n vk gehad over wat de risico’s nu eigenlijk zijn als je het niet krijgt…Nu is het risico dat je antistoffen aan maakt echt heel klein, maar het is er wel. Reden voor mij om het eens helemaal uit te pluizen, dus ik m’n verzekering gebeld, en die zeiden dat het gewoon vergoed wordt door hun, maar ze wilden het toch even zeker weten, dus uiteindelijk bij het RIVM terecht gekomen, en die zeiden inderdaad dat het niet meer verplicht is om de anti-D injectie te krijgen, maar als de ‘patient’ dat wel wil dan is dat gewoon mogelijk…mits de verloskundige het bij het RIVM besteld.Dus…voor iedereen die het toch wil…ga naar je vk, zeg dat je wel de injectie wil, en dat ze daarvoor het RIVM moeten inschakelen.Ikzelf ga maandag ook de vk bellen met dit bericht, en als hun niet mee willen/kunnen werken ga ik naar m’n huisarts.

Harstikke bedankt dat je dit uitgezocht hebt.

Inderdaad de risico’s zijn klein, maar ze zijn er wel degelijk.Succes en ik hoop dat je je prik krijgt :thumbup:heb je zelf naar het RIVM gebeld?

Bij as april mama’s was dit in het begin ook onderwerp van gesprek - maar ik zie dat Jose al op de hoogte is van de mogelijkheden :mrgreen:HIer geen derde in de planning dus en met enige zekerheid allebei neg dus van mij hoeft het niet.Bij lasse wel gehad want ondanks beide negatief kon je natuurlijk nooit helemaal zeker weten wie de vader was - aldus de vk :shifty:

He,Bedankt voor het uitzoeken, had hier namelijk van de week ook een discussie over met de vk.

Dus ga maandag ook bellen dat ik over 2 weken tijdens de controle de injectie wil krijgen.Ook al zijn de risico’s maar heel klein, als er een onschuldige injectie voor is kies ik daar toch voor.Conny

Ik hoef gelukkig helemaal geen anti-D! :dance: Hubbie is ook negatief! :smiley:X Do

@Dominique wrote:

Ik hoef gelukkig helemaal geen anti-D! :dance: Hubbie is ook negatief! :smiley:X Do
Ik heb dit wel eens in het ziekenhuis gevraagd maar daar geven ze ten alle tijden anti D aangezien ze nooit zeker weten wie de vader is :? Ze hebben waarschijnlijk genoeg ervaringen met mensen die hier dus gewoon over liegen of zo.Ik heb het trouwens ook nog even bij mij in het ziekenhuis nagevraagd maar daar blijven ze gewoon anti D geven al is het de tiende zwangerschap. Dit vooral omdat ze een rhesus poli hebben en dus gespecialiseerd zijn hierin. Ze vinden dan wel dat ze het goede voorbeeld moeten geven.

@mosje wrote:

@Dominique wrote:
Ik hoef gelukkig helemaal geen anti-D! :dance: Hubbie is ook negatief! :smiley:X Do
Ik heb dit wel eens in het ziekenhuis gevraagd maar daar geven ze ten alle tijden anti D aangezien ze nooit zeker weten wie de vader is :? Ze hebben waarschijnlijk genoeg ervaringen met mensen die hier dus gewoon over liegen of zo.

.


Idd, alle “negatieve” vrouwen horen een anti d injectie te krijgen.

Toch hoef ik hem niet. Is groot in het dossier geschreven. Ze waren al huiverig om hem aan mij te geven, aangezien ik voor heel veel prikken allergisch ben. Het ziekenhuis was zelfs blij dat hubbie ook negatief bleek te zijn!

Ja maar zoals Do al eens eerder verteld heeft, reageert zij heftiger dan normaal op injecties.

Vandaar dat ze haar in deze situatie op haar woord geloven?

ow haha tegelijk gepost :smiley:

Hihi, ja ik geloof het ook!!En wat misschien ook scheelt, we waren in het ziekenhuis voor IUI/IVF, maar het is uiteindelijk toch spontaan gelukt! :dance: En daarbij is het mijn verantwoording dat mijn hubbie 100% zeker de vader is! (of zie ik dat verkeerd?).Het is goedkoper en betrouwbaarder voor ziekenhuizen om negatieve vrouwen standaar een anti-D injectie te geven, dan dat mannen getest worden en er van uit moet worden gegaan dat het kind van de man in kwestie is.In mijn geval lag het dus anders, vanwege mijn allergische reacties op injecties… :wink:

Vk zei inderdaad dat er genoeg vrouwen zijn die dus liegen over of het met zekerheid de vader is en dat ze dat risico niet willen nemen.

Nou ben vanmiddag naar de vk geweest en heb hetzelfde verhaal verteld als Rhode vertelde.

Ze zou het overleggen in het groepsoverleg.

Kon aan haar gezicht zien dat ze zien blij was met het feit dat er vrouwen zijn die zelf het heft in handen nemen.

@Bella wrote:

Vk zei inderdaad dat er genoeg vrouwen zijn die dus liegen over of het met zekerheid de vader is en dat ze dat risico niet willen nemen.
hebben ze tegen mij ook gezegd…

De spuiten zijn erg duur, ik geloof dat mannen een bepaald goedje ingespoten krijgen om zo de medicijnen te verkrijgen die dan later aan ons (de negatieven) worden gegeven…gr patricia

Vandaag ook mijn vk gespoken, en die zei dat zij het ook helemaal uit gaat pluizen (zij zien door de bomen het bos niet meer soms…)

Ook zei ze dat de prijs van de injectie niet meer zo duur is (omdat het ‘tekort’ er niet meer is waarschijnlijk). Eerst was hij ongeveer €200,- en nu ongeveer €60,-.Wat ik persoonlijk erg irritant vind, is dat je er dus zelf achteraan moet gaan. Zelf uren aan de telefoon zitten (continue in de wacht staan) en weeeeer het verhaal uitleggen, terwijl de verloskundigen hier gewoon van op de hoogte horen te zijn!!! Toch?? :shifty:

Wij zijn dus een beetje bang dat de vk iets achterhoud.

Dat ze zelf een bijdrage moeten betalen en op deze manier dat wil voorkomen.

Veel vrouwen denken natuurlijk ook ‘ach de vk zegt dat het niet nodig is dus vertrouw ik daar maar op’Ik zal bij de volgende afspraak horen wat ze besproken hebben, tot die tijd gaan we zorgen dat wij onze bevindingen zwart op wit krijgen.

Hebben we in ieder geval een weerwoord, mochten ze zeggen dat we die prik toch echt niet krijgen.Heb jij trouwens zelf het RIVM gebeld?

Werd vandaag gebeld door m’n vk, en die had de organisatie waar zij de injectie vandaan halen (volgens mij de ent-afdeling…) gesproken, en die vond het maar een raar verhaal. Of ik zelf even met hun wilde bellen, en het verhaal uit wilde leggen.Na een uur van het kastje naar de muur gestuurd zijn had ik eindelijk de juiste persoon te pakken, en die zei dat ik het gewoon met m’n zorgverzereraar moest overleggen, want daar hoort het bij (dus het RIVM heeft er uiteindelijk niets mee te maken :roll: )

Ik m’n verzekering gebeld, en na weeeeer heeeeeeel lang aan de telefoon gezeten te hebben zeiden hun dat het in het rijks vaccinatie programma opgenomen is, dus niet via een verzekering gaat…zuchtDus kort gezegd (heb een heel verslag in m’n hoofd, maar geen puf om alles op te schrijven hoor…) als de vk een recept voor je uit schrijft omdat zij het ‘nodig’ vind is het gewoon vergoedt, maar aangezien het jouw eigen persoonlijke keus is om deze injectie te doen kunnen ze dat natuurlijk niet doen…Maandag ga ik de vk bellen (morgen hebben ze geen telefonisch spreekuur) en het weer bij haar neer leggen…ben erg benieuwd.Misschien een warrig verhaal, maar het is voor mijzelf ook helemaal onduidelijk eigenlijk, en ik vind het behoorlijk irritant dat blijkbaar niemand er het fijne vanaf weet!!!Maar goed…ik heb nog uiterlijk 2 weken om het uit te zoeken, en dat ga ik ook echt doen!Ben benieuwd wat jullie vk te zeggen heeft.

Mijn vk heeft tijdens de vorige controle gezegd dat het niet nodig is om een anti d injectie te geven in de 30ste zwangerschapsweek omdat ik na de geboorte van Pepijn al een anti-d injectie heb gehad.

Bij een eerste zwangerschap heb je die anti stoffen nog niet in je lichaam en heb je een grotere kans op een rhesus kindje.

Sorry jeannet heel fijn dat jij je gerustgesteld voelt door de woorden van je vk, maar de risico’s hoe klein ook zijn er zeker wel als je die prik niet krijgt bij de tweede.

Voor sommige vrouwen is die prik na de bevalling niet voldoende en ik zie het als het niet hoeft niet zitten om dat uit te gaan proberen.

En het is niet mijn bedoeling om gemeen oid tegen je te zijn, maar de enige reden dat er zo moeilijk over deze prik word gedaan bij een tweede is omdat er te weinig van zou zijn en niet omdat het niet nodig is.Uit onderzoek is gebleken dat het prikken alleen na de bevalling voor een klein deel van de negatieve vrouwen niet voldoende bleek en daarom hebben ze in 1997 besloten om ook in de zwangerschap te gaan prikken.

Maar omdat er dus te weinig van zou zijn is ook besloten omdat alleen te doen bij de eerste, zodat negatieve vrouwen vrijwel zeker veilige 2!!! kinderen kunnen krijgen.