SH*T externe harddisc net gevallen...

Hij doet het nu niet meer, maar ik vraag mij af of ik nu dan ook alles kwijt ben…Alle foto’s staan erop en nog een paar andere belangrijke dingen, maar die foto’s zou ik echt heel erg vinden :cry:Zodra ik de stroom erop zet gaat wel het lampje aan, maar vervolgens hoor je ieder paar seconde een soort tic en gaat het lampje weer uit.

Ook voel ik een hoop magnetisch iets als ik hem vasthoud met de stroom erop.Wie weet of dit echt het einde is van dit apparaat en of ik dan in ieder geval nog wel de foto’s kan terughalen?

Ik weet nog dat mijn laptop gecrashed was. Ook harde schijf helemaal naar de knoppen waar ook mijn foto’s op stonden.Manlief heeft een programmaatje gevonden op het internet die de meeste foto’s nog kon terughalen. Weet niet meer hoe dat programmaatje heette. Je harde schijf moet dan wel spinnen. Als hij dat ook niet doet, dan kan je er thuis weinig aan doen ben ik bang.Als je harde schijf wel spint, dan heb je nog kans dat je het een en ander terug kan halen.

De naam van het programmaaatje weet manlief niet meer, maar de bedrijfnaam die het programmaatje gemaakt heeft, heet Paragon.Dat prorgrammaatje heeft hier wel heeeeel lang gedana over het recoveren van de gegevens, ongeveer een dag en een nacht, maar heb daardoor wel mijn foto’s teruggekregen.

heb ik ook gehad. Kat duwde hem van de tafel.

Ik heb hem toen aangezet en heeeeeeeellllllllll lang gewacht en opeens deed ie het weer.

Maakte een raar geluid, bleef zich steeds laden. Nu is dit iedere keer zo als ik hem aanzet.Ik zou hem gewoon eens een tijdje laten aanstaan.Succes

Heb hem dan net maar weer aangezet (kan alleen dmv stroom erop) maar blijft hetzelfde verhaal.

Lampje aan, raar geluid alsof hij wel wil maar niet kan - tic en vervolgens lampje uit. Het geluid gaat dan nog even door en stopt dan uiteindelijk ook samen met dat magnetisch gevoel.Debbie ik weet niet wat jij bedoeld met dat spinnen, maar dat je toch je foto’s nog hebt kunnen terughalen maakt mij iets geruster.

Kan mij echt niet schelen als dat ding naar de filestijnen is, maar mijn foto’s enzo zou ik wel heeeeeeel erg vinden.

Zoals je het beschrijft denk ik dat de leeskop kapot is en dan is het einde oefening vrees ik. Zelf terughalen wordt dan ook zeer moeilijk, zo niet onmogelijk.Er zijn wel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het terughalen van data, maar dat is niet goedkoop helaas.

Google maar eens op de hardeschijvendokter.Ik hoop dat het gaat lukken. Wij hebben het hier ook eens aan de hand gehad. Gelukkig voor ons kreeg manlief hem nog 1 keer kort aan de praat waarna hij definitief de geest gaf. (de harde schijf dan hè :mrgreen: )

Dat zijn flinke prijzen helaas…Maar toch ook wel hoopgevend ondanks de bedragen.De meeste vragen zo rond de €1000,-, maar ook zie ik er 1 (e-recovery punt nl) en die vraagt €150,-. Dat bedrag heb ik er echt wel voor over hoor! Mijn dig. camera heb ik gekregen toen ik nog zwanger was, dus heel D.ionne haar leven staat erop!Helaas zijn wij hier thuis helemaal geen computerkenners. Ik weet alleen wat ik er mee kan: internet, foto’s laden, word en excel, muziek downloaden en al dat soort simpelere dingen.

Maar als de laptop hem al helemaal niet meer ziet terwijl hij gewoon aangesloten is en stroom krijgt denk ik idd dat het goed mis is!

Kun de ombouw niet los maken en de harde schijf in je pc doen en dan foto’s overzetten :think:

Zo ben ik die optie op verschillende fora al tegengekomen, maar zover ik kon lezen allemaal zonder succes.R. heeft wel een vriend die er redelijk wat vanaf weet, maar die is al de hele middag niet te bereiken :?En zelf ga ik zulke dingen niet doen, want ik zou niet eens weten welk deel ik dan moet hebben :lol:

Niet zelf je harde schijf openen! Je hebt kans dat je het magnetisch veld verstoord waardoor dus echt al je foto’s weg zijn.Spinnen = draaien. Wij hebben de harde schijf met een kabel aan de pc gekoppeld. Doordat hij toen nog wél draaide, konden we nog wel gegevens terughalen.Draait hij niet meer, dan zou ik inderdaad naar een kenner gaan en hopen dat hij de foto’s wel kan terughalen.

oh ik had een externe waarbij ik de hardeschijf er zelf in kon zetten :oops: sorry

Heb net gebeld (kon op zaterdag tot 20:00uur) en hij kon me gelijk teleurstellen vwb de prijs :?Hetgeen er bij mij nu aan mankeert is ook iets wat zij uit besteden en dus komt het sowieso rond de €1000,- vanwege de stofvrije kamer oid.Wel kon hij mij vertellen aan de hand van mijn uitleg dat het waarschijnlijk de arm betreft. Het magnetische / De beweging wat ik voelde betekent dat de schijf idd nog draait en het getik moet dan de arm zijn die de schijf probeert te lezen (wat ik eerder omschreef als hij wil wel maar kan niet)! Dit zou de offerte dan wel iets gunstiger maken, maar geen honderden Euro’s verschil!Dat wordt dus sparen, want ik kan hem wel gewoon zo jaren in de kast leggen en de gegevens die er dan nog opstaan worden wel bewaard!

Zoiets vreesde ik al inderdaad.Met zo’n stofvrije kamer bedoelen ze een clean room en dat loopt aardig in de papieren helaas.Maar dus wel goede hoop dat de foto’s terug te halen zijn gelukkig.

Dat wordt dus flink sparen. Wel balen zeg. :hug:Even een tipje: wij hebben ook zo’n ding, maar daarnaast branden wij de foto’s ook op dvd. En deze liggen zowel bij ons als bij mijn ouders en zijn ouders.

Dat is ook meteen de reden waarom je dus al je foto’s etc op 2 locaties moet opslaan.Altijd zorgen voor een goede backup.Reken op minimaal 1000 Euro idd. Die bedrijven rekenen per geredde MB en ze tellen alles mee.

Is het merk van de harde schijf een Western Digital toevallig?

Nee, ik heb een Packard Bell Store & Safe 3500 (500 GB)Wij hebben idd een tijdje terug een nieuwe computer gekocht.

Sowieso omdat de laptop niet meer genoeg was (is maar 40 GB), maar dus ook om daar een brandprogramma op te zetten om dan de foto’s nog extra op DVD’s te kunnen branden. Helaas dus te laat :cry:

Is dat het omhulsel of de harde schijf zelf?

Sowieso het omhulsel!Heb er de doos nog even bijgezocht met boekjes en de sticker bekeken, maar kan zie nergens Western Digital staan!Helaas denk ik, want je klinkt alsof je een oplossing had…

Als het western digital was geweest misschien wel.Maar dan zou je even de behuizing los moeten schroeven en kijken wat er op de harde schijf staat.

Ben ik blij dat ik een technische vent heb. Die van ons is ook laatst gevallen, maar hij had hem gelukkig weer snel gemaakt :clap:

Weet niet waar je woont, als je in de buurt woont kan hij hem misschien voor je nakijken??

Wij wonen in Flevoland.