Provera

Vandaag zit ik op dag 42 van mijn cyclus en heb ik de gynaecoloog opgebeld omdat ik ongerust ben. Hij stelde voor om met een kuur provera de menstruatie op te wekken en vanaf die menstruatie weer de cyclus te gaan volgen en te onderzoeken of de cyste weer is gaan groeien of dat er andere problemen zijn. Dit wordt de vierde keer dat ik dagelijks mijn gang naar het ziekenhuis kan maken… Ik wordt er zo verdrietig, onzeker en moedeloos van.



Wie heeft er ervaring met provera, zijn er bijwerkingen waar ik rekening mee moet houden?

Hoi Pinkie,



Ik heb meerdere keren Primolut gehad om mijn menstruatie op te wekken, dit is vergelijkbaar met Provera. Je neemt ongeveer een week-10 dagen een paar keer daags een tablet en dan wordt je binnen 5 dagen na het stoppen met de kuur ongesteld. Ik had er verder geen bijwerkingen van. Alleen moet je voordat je met de kuur begint wel een zwangerschapstest doen, want als je zwanger bent mag je deze pillen niet nemen. Alles wordt immers afgestoten…



Succes met alles!



Groetjes,

Jippie

Vanmiddag heb ik voor de zekerheid nog een test gedaan. Deze was negatief. Morgen begin ik met de provera.



Jippie, mag ik vragen hoe jij uiteindelijk zwanger bent geworden. Heb je daarna ook clomid geslikt? Ik heb namelijk een beetje het gevoel van als ik hiermee begin dan kan ik niet meer terug. Natuurlijk heb ik altijd de keus om ermee te stoppen. Maar dit is wel het begin van de medische kinderkrijg molen. Waarvan ik ‘vroeger’ altijd heb gezegd dat ik daar nooit aan zou beginnen…

Hoi Pinkie,



Ik ben bij de gyn terecht gekomen omdat ik een hele onregelmatige cyclus heb en uit mezelf misschien maar 3x per jaar ongesteld wordt. We zijn toen al heel snel met Clomid begonnen om alles weer een beetje op gang te krijgen. Uit een routine-onderzoek bleek dat de zaadkwaliteit bij ons ook slechter was, dus de optie van IUI kwam al snel in beeld. Maar doordat ik zo wisselend op Clomid reageerde en we niet bij een geschikte gyn zaten, hebben we onnodig heel veel tijd verspild (in 2 jaar tijd maar 4 IUI’s gedaan). Uiteindelijk heb ik 2 jaar Clomid geslikt en toen zijn we op aanraden van een inval-gyn naar de fertiliteitsafdeling doorverwezen. Hier ben ik overgestapt op hormooninjecties (Menopur), omdat ik resistent voor Clomid geworden was. Dit werkte wel heel goed. Daar zijn we toen verder gegaan met IUI, wat we uiteindelijk 10x gedaan hebben. Helaas is het daarmee niet gelukt.



Begin vorig jaar met IVF begonnen, maar toen hadden we geen bevruchting en dus ook geen terugplaatsing. Opnieuw op de wachtlijst en in juni zijn we verder gegaan met ICSI. Er zijn toen twee embryootjes teruggeplaatst en Lianne is daar het resultaat van! :inlove: In totaal hebben we bijna 5 jaar moeten wachten op een kindje en hebben we 12 behandelingen gedaan. En dan niet eens de rondes met of zonder Clomid meegerekend. We hebben er dus eventjes op moeten wachten, maar uiteindelijk is het alle moeite meer dan waard geweest.



Ik snap wel wat je bedoelt, als je eenmaal in dat medische circus zit, kom je er moeilijk weer uit. Je verlegt je grenzen ook steeds meer en voordat je het weet zit je er tot de oren in. Je kunt natuurlijk altijd stoppen, jij bent de baas over je eigen lichaam. Maar als het anders niet lukt, heb je voor je gevoel weinig keus als je graag een kindje wilt. Je moet voor jezelf de keus maken wat je wel en niet wilt en hoe ver je wilt gaan. En wat ik heel erg geleerd heb: Artsen zijn niet heilig, kom voor jezelf op! Ze zijn er om jou te helpen en niet andersom, dus niet te bang zijn om iets te vragen of om aan te geven wat je zelf wel of niet wilt.



Succes met alles & als je vragen hebt, dan stuur je maar een berichtje! :-*



Groetjes,

Jippie

Ik heb primolut gehad van de gyn paar maanden geleden.



Ik werd er onwijs moe van, vond het ook niet gek, ik was bijna 2 weken ernstig ongi. (Denk aan de eerste 3 dagen van een normale ongi en dat 2 weken lang)

Ik was daarvoor 3,5 maand niet ongi geweest (eigenlijk 5,5 maand) en er kwam dus genoeg uit. Houd daar wel rekening mee, sla genoeg maandverband/tampons in :wink: . Ik weet niet of dat bij iedereen zo heftig is. Maar vond het verschrikkelijk. Maar daarna na 18 en 35 dagen ongi geworden. Dat is dus beter dan helemaal niet!

Succes ermee :-*

Bij mij was de ongi na Primolut niet zo heftig, eigenlijk. Het was niet meer dan anders en de ongi duurde ook niet langer dan normaal. Ik denk dat dat bij iedereen weer verschillend is. Maar je kunt er natuurlijk beter maar rekening mee houden, anders loopt het je misschien zo je schoenen in… :silenced:

ik heb meerdere malen provera en primolut gehad werd er erg moe van en last van de darmen :oops: ook werd ik heel erg ongi erna

als je vragen hebt stel ze gerust

@Jippie wrote:

Bij mij was de ongi na Primolut niet zo heftig, eigenlijk. Het was niet meer dan anders en de ongi duurde ook niet langer dan normaal. Ik denk dat dat bij iedereen weer verschillend is. Maar je kunt er natuurlijk beter maar rekening mee houden, anders loopt het je misschien zo je schoenen in… :silenced:




Dat gevoel krijg je idd wel. Ik zat elk half uur op de wc en had ik 3-4 mega maandverbanden in en nog kon ik paar keer mijn ondergoed verschonen. Phff haha. Pakken maandverband vloog erdoor.

Maar het was me het waard, klinkt heel stom, maar beter zo dan helemaal niet ongi worden.

heel herkenbaar mutsie wat zullen de maandverband fabrikanten rijk worden met ons :lol:

@roosje83 wrote:

heel herkenbaar mutsie wat zullen de maandverband fabrikanten rijk worden met ons :lol:




Echt wel :smiley: haha, had ik dat maar uitgevonden :wink:

Hé thnx voor de reacties!



Inmiddels ben ik ongesteld geworden en moet ik maandag al in het ziekenhuis zijn. Ik bloed als een rund… Sorry voor de details. Ik heb genoeg maandverband in huis gehaald!



Ik vraag me nu wel af of ik de pillen door moet slikken? Iemand enig idee?? Ik heb er geen bjisluiter gekregen. Maar het is een kuur, die moet je meestal helemaal afmaken toch?

mooi dat je ongesteld bent geworden maar die kuur moet je wel opmaken was het niet 10 dagen? succes

Een kuur afmaken is over het algemeen voor antibiotica, omdat anders het virus resistent kan worden voor dat type antibiotica.

Ik denk dat je deze kuur nu wel kunt stoppen. Wel voor de zekerheid je gyn/ha bellen.

Je kunt soms wel een tussentijdse bloeding krijgen, als je met een kuur bezig bent. Dus dan moet je gewoon doorgaan. Maar als je nu echt ongesteld bent, kun je wel met de kuur stoppen. Anders voor de zekerheid even navragen?



Groetjes,

Jippie

Ik ben maar gestopt met de kuur, ongesteld is ongesteld dacht ik. Het zijn toch allemaal lichaams ‘vreemde’ stofjes die je slikt.



Morgen (over 6,5 uur pfff…) moet ik dus om half negen in het ziekenhuis zijn. Ik hoop dat de cyste niet weer is gaan groeien, of erger endometriose op een andere plek. Ik ben niet echt zenuwachtig, maar heb net wel mijn hele huis zitten poetsen :? Zelfs de koelbox van manlief en al zijn gereedschap…



Roosje, als het allemaal goed is heb ik de 14de eerste follikelmeting (van deze cyclus dan). Spannend!!

spannend pinkie ik heb woensdag een fm op de 12 de cyculsdag ik duim voor je :thumbup:

Vanmorgen ben ik dus geweest, ik werd er niet veel wijzer van! Ik had niet mijn eigen gyn en dat vind ik zo vervelend! Ik kom nu al sinds september vorig jaar in het ziekenhuis en ik heb alle 8 artsen al gehad. Mijn eigen arts zie ik het meeste en met hem bespreek ik ook de voortgang en problemen, maar elke keer als ik weer bij een andere ben geweest (ik kom zo’n 3 tot 7 keer per maand in het ziekenhuis…) dan hoor ik weer andere dingen. Nu had de gyn het weer over twee kleine cystes die tegen elkaar aan zitten. Als ik zelf een vraag heb dan weten ze het antwoord niet en zeggen ze dat ze het aan mij eigen arts zullen vragen, maar als ik daar ben dan moet ik het altijd nog een keer vragen. Ik word er zo vreselijk moedeloos van! En dat was ik door het hele gebeuren toch al… Ik liep dus weer huilend naar de auto terug.



Vrijdag moet ik voor de follikelmeting. Deze maand dus weer zonder ei-medicatie proberen.



Roosje jij dus donderdag. Spannend hoor! :pray: Ik zal voor je duimen!

wat vervelend pinkie zeg ik moet woensdag :wink: 1 dagje eerder haha

heb er wel wee zin in klinkt misschien dom maar dan weet ik weer waar we aan toe zijn

Jeetje… Wat vreselijk balen, Pinkie! Ik heb hier zelf ook veel ervaring mee gehad, dat was toen we nog bij een algemene gyn liepen. Ik had ook veel inval-gyns die van niks wisten en op die manier kwam er dus ook niet veel schot in de zaak. Uiteindelijk zijn we overgestapt naar de fertiliteitsafdeling en daar hadden we elke keer dezelfde artsen, die dus ook allemaal van je situatie af wisten en ook beslissingen mochten nemen. Misschien toch een idee om eens bij je eigen gyn aan te kaarten dat het zo niet zo opschiet met al die andere artsen en dat je daardoor zelf ook geen stap vooruitkomt en steeds in onzekerheid blijft zitten? Kun je best zeggen dat je dat heel erg vervelend vindt! :hug:



Groetjes,

Jippie

Jippie, volgens mij heeft het ziekenhuis waar ik kom geen aparte afdeling voor fertiliteit. Wel hebben de artsen allemaal een specialisatie. 8 juli moet ik trouwens weer naar mijn eigen arts, deze afspraak stond al omdat we dan over het jaar heen zijn.



Roosje, dat klinkt helemaal niet gek! Ik heb er ook zin in!! Ik vraag ook altijd een printje van mijn ei. Lijkt me leuk om later aan mijn kindje te laten zien. :oops: Af en toe kan ik een enorme muts zijn…