Pasta zonder saus?

ik wil is een keer pasta eten (maakt niet uit wat voor)

maar ik ben die rode saus zo zat



wat kan je nou door de pasta heen doen om het dan wel lekker te maken

ik had iets gezien met rucola en pijnboompitten maar wat is daar dan nog meer lekker bij?

Ik maak het wel eens met mascarpone en gerookte zalm, beetje dille en citroen. Zowel warm als koud lekker!

champignons en room

Men neme:

  • 4 flinke tenen knoflook, fijngehakt, bestrooid met flink wat zeezout
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • verse peterselie, bieslook en een beetje basilicum uit eigen tuin

    (Wederom fijngehakt)
  • Flink wat olijfolie
  • Een bakje zeevruchten
  • Een pak spaghetti



    Verhit de olie in een pan.

    Fruit hierin het pepertje en de knoflook

    Voeg de kruiden toe

    Voeg de zeevruchten toe

    Kook ondertussen de spaghetti.

    Meng de spaghetti door door het olie-knoflook-peper-kruidenmengsel

    Breng op smaak met zout en peper en verse parmesan



    Gisteren nog gegeten.

    Zoooo lekker…





    Of spaghetti met biefstuk en jus en parmesan en knoflook.



    Ik ben dol op de Italiaanse keuken!



    Manytroubles

Magor en 125ml slagroom laten smelten op laag vuur. Bosuitje erdoor snipperen en wat grof gemalen zwarte peper :drool: :drool:

Ik doe:



uitje, champignons bakken…



zongedroogde tomaten, hele pot klein snijden…



turkse pepers (? die lange groene) klein snijden…



rood pepertje klein snijden…



pasta koken, mengen met bovenstaande…veeeeeeeeel olijfolie en verse kruiden en klaar…

Uitje en knoflook fruiten, spekjes erin bakken, dan mon-chou erin laten smelten. Veel zwarte peper, en je hebt een heerlijk wit sausje! :slight_smile: Ik eet er altijd groene salade bij.



Daarnaast is pesto ook altijd een succes hier.

Kipfilet in blokjes snijden, knoflook fijnsnijden, beetje bosui in stukken, paprika in stukken en op het laatst ook stukjes tomaat erbij. Wat geraspte kaas erover.

@sassie1980 wrote:

Kipfilet in blokjes snijden, knoflook fijnsnijden, beetje bosui in stukken, paprika in stukken en op het laatst ook stukjes tomaat erbij. Wat geraspte kaas erover.








hmmmm ook lekker… :inlove:

Zalm Pasta



Hoofdgerecht voor 4 personen



• Ongeveer 250 gram Fusilli of pasta naar eigen keuze

• 1 bosje bosui (stuk of 3 stengels) in ringetjes gesneden

• 7 tomaten in kleine stukjes gesneden

• bakje crème fraîche (light)

• 200 gr (bakje) zalmsnippers

• een paar (4 à 5) blaadjes basilicum klein gesneden.







Voorbereiden:



Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.



Bereiden:





Doe wat olie in de wok en roerbak hierin de bosui een minuut ongeveer. Voeg de klein gesneden tomaten toe en roer net zo lang totdat het vocht in de wok van de de tomaten iets minder is. Hierna doe je de crème fraîche erbij en roer het tot het gaat koken. Doe het vuur wat lager en voeg de zalmsnippers en basilicum toe. Even een paar keer omroeren en klaarrrrrr!



EET SMAKELIJK



P.s. de basilicum kun je eventueel weglaten hoor, maar ik vind het erg lekker en wij hebben

Dit gewoon in de keuken staan dus hoef het nooit speciaal te kopen voor die paar blaadjes.

Pasta met broccolisaus en oude kaas (4 personen)



• 400 gram penne rigate of fussil of andere pasta

• 500 gr broccoli

• Zout & peper

• Kookroom (light) 250 ml

• 150 gr hamblokjes

• Geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas bijv.



Lekker met een tomatensalade



Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar of gebruik lekker verse pasta!

Maak de broccoli schoon en snij alles in kleine roosjes.

Kook de broccoli in de kookroom in 5 min beetgaar.

Pureer de broccoli met de kookroom met een staafmixer.

Voeg de hamblokjes toe (en eventueel wat zout en peper) en verhit het geheel door en door.

Verdun de saus eventueel met wat melk.



Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erop en strooi de kaas erover.

Pasta met koude tomatensalade (4 personen)



• 500 gr tomaten

• Bosje bieslook

• 2 bosuitjes

• 4 el olijfolie extra vierge

• Zout & peper

• 1 teentje knoflook

• Parmezaanse kaas



Pasta, bijvoorbeeld fusilli o.i.d.



Alles snijden, goed husselen en even laten staan zodat de smaken zich goed mengen.

Schep de tomatensalade op je bord over je warme gekookte pasta en eet dit lekker

Met wat gerapste Parmezaanse kaas!

En voor als je snel wilt…



Fusili

Tagliatelle roomsaus

zak italiaanse groente

dobbeltjes salami



Pasta koken

Groente en salami in de hapjespan aanbakken

Roomsaus erbij



En klaar is klara.



Ik ben ook helemaal zat van rode saus,maar dit vind ik echt heerlijk.

(en snel klaar) :mrgreen:

Heel simpel met vers geraspte pecorino en goede olijf olie.

pasta - gebakken spekjes - spinazie en daar door heen nog creme fraiche…alles bij elkaar en smullen maar…



of



pasta met carbonara saus, hamblokjes, champignonnetjes enz…erg lekker

ook lekker is met gegrilde groente:

allerlei groenten (bv paprika, tomaat, champies, ui, knoflooktenen, aubergine, courgette, trostomaatjes enz enz) op ovenschaal leggen. insmeren met olijfolie en grove peper en zout. onder de gril in je oven zetten tot het echt helemaal gaar is.

pasta intussen koken en daarna door de pasta wat pesto doen, gegrilde groente erop :drool:



die verse pasta;s van de appie eet ik overigens echt alleen met geraspte kaas en eventueel pijnboompitjes, ook erg lekker!

Tortellini

Verse spinazie

Gesnipperd uitje

Kipfilet of tofublokjes fijngekruid

Feta in blokes gesneden

Pesto



Tortellini beetgaar koken

Kip of tofu bakken met het uitje

Spinazie toevoegen en laten slinken

Hele zootje door de tortellini gooien

Half potje pesto en de fetablokjes erdoor roeren



JAMMIE!!!



Mijn achtjarige dochter maakt dit gerecht trouwens zelf hihi. Oh ja, olijven zijn er ook lekker bij (als je er van houdt, ik wel dus).

Probeer eens een bakje Boursin Cuisine :thumbup:





Bijvoorbeeld:



PASTA MET KIP, SPINAZIE EN CHAMPIGNONS



Benodigdheden:



?400 gram pipe rigate (pasta)

?3 kipfilets

?olijfolie

?0,75 pak bladspinazie (diepvries)

?1 pakje Boursin Roomkaas Knoflook & Kruiden

?1 bakje kastanjechampignons

?50 gram pijnboompitten

?5 zongedroogde tomaten




Bereiden:



Snijd de kipfilet in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en ontdooi de spinazie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm een wok met een scheutje olie en bak de kipfilets blokjes bruin. Voeg vervolgens de champignons toe en roerbak enkele minuten. Doe nu de spinazie erbij samen met de roomkaas en schep het geheel zachtjes om. Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten toe en verwarm nog enkele minuten goed door. Schep de pasta in een diep bord en schep daarop de saus.

@Nefarious wrote:

Heel simpel met vers geraspte pecorino en goede olijf olie.




En een klein beetje truffel schaafsel! :drool: :drool:

@ruud wrote:

@Nefarious wrote:
Heel simpel met vers geraspte pecorino en goede olijf olie.




En een klein beetje truffel schaafsel! :drool: :drool:


Ahaha…ja, als je het kan betalen!!