Ons kerstmenu

vooraf:

sint jacobsschelpen in champagnesaus : 8 minuten magnetron :thumbup:



rode soep knorr : even opwarmen :thumbup:



dan:

kant en klare gourmetschotel vis en vlees: even bakken in koekepan en gewoon op bord niks lang zitten prutsen :thumbup:

kant en klare aardappelpuree met boter : opwarmen :thumbup:

afbakstokbrood met kant en klare pindasaus: opwarmen :thumbup:

sausjes: deksel aftrekken :thumbup:



na:

frambozen-chocolade taartjes uit de diepvries met verse frambozen ernaast :thumbup:



bij de koffie: tompouzen :drool:



8)

de onze:



vooraf:

Zelfgemaakte mosterdsoep (voor 't eerst dus ik hoop dat ie lukt)



Runderrollade

Varkenshaasmedaillons

Aardappies

patattuh (met mayo)

sla

broccoli

Zelf gemaakte stoofpeertjes (moet ze nog schillen hoor).



Na:

Chocoladetaart (van de Hema).



Dit is dus morgen…



Vanavond gaan we met z’n drieen gourmetten… maar dan wel de pruttelvariant!

Guusje, wij maken het onszelf ongeveer net zo makkelijk als jij :mrgreen:



Vooraf:



Rundercarpaccio met oude kaas, balsamicoazijn en pijnboompitjes (zo goed als kant en klaar)



Hoofdgerecht:



Varkenshaas met spek (kant en klaar Appie Heijn)



Bijgerechten:



2 maaltijdsalades (kant en klaar)

Diepvries groentemix

2 soorten gekruide aardappeltjes

Soort aardappel anders uit de oven (ook kant en klaar)



Nagerecht:



Chocolade bombe (kant en klaar Appie)

Voor de kindjes een kerstengel ijsje (wederom lang leve Albert Heijn :mrgreen: )



Maareh, wij hebben ook onze hele keuken verbouwd afgelopen weekend. Met alle eters die morgen komen wilden we het onszelf dit jaar ook niet al te moelijk maken. We hebben hard genoeg gewerkt afgelopen 2 dagen om het uberhaupt af te krijgen zodat we tenminste kunnen koken voor de gasten :wink:



Tweede kerstdag gaan we met zijn viertjes gourmetten, gewoon een beetje simpel maar voor de kinderen is dat al spannend genoeg!



En vanavond gewoon aardappels, groente, vlees hoor, met kerstavond heb ik niet zoveel.

Morgen bij schoonouders,



vooraf: rundercarpaccio met pijnboompitjes en dressing

hoofgerecht, varkensrollade, koud in plakjes en konijnenbout

erbij: patatjes, pommes duchesses

groenten: witlof met ham en kaas en sperziebonen met spek omwikkeld.

Toetje: IJs en een puddingsoort die ik niet lust en dus niet onthoud, maar t is wit met stukjes erin en mierzoet… :sick: Edit… Ruud roept “chipolatapudding”



Dit maakt ze trouwens elk jaar zonder uitzondering, maar t blijft lekker hoor :mrgreen:



2e kerstdag gaan we gourmetten, ik heb vooraf een cocktail van zalmsnippers en palingfilet met garnalen en dressing met wat citroen.

Hoofdmoot van de gourmet is vlees en vis naar smaak en grote portobello’s met vulling voor erop. Zoete kleine paprika’s die je ook erop kan gooien.

De bijgerechten zijn rabarbercompote (zelfgemaakt) stoofpeertjes (zelfgemaakt) en witlofsalade met walnoten en mandarijn.

Als toetje viennetta ijs… kant en klaar :wink:



vanavond, kerstavond dus, eten wij rode kool met appetjes, zelfgemaakte aardappelpuree en echte selfmade hachee volgens oma’s recept :drool:



Guus? Jullie eten toch vegetarisch? hoezo dan vlees en vis? gewoon even neusgierig hoor, of is dat alleen met de feestdagen :wink: ( ik is niet zo heel neusgierug :angel: :liar: )

ik eet vis op feestdagen, r. eet vlees :shifty:

aha :mrgreen:



Vis is mjammie hoor :drool: dus dat is best een feestje waard :wink:

ik ontdek dat we nog geen groenten eten …hmmmm…eens kijken wat er nog in de diepvries ligt :shifty: en anders trek ik wel een pot of blik open :lol: :wink: mmmmm ik zie nog asperges liggen :drool:

Wij doen uiteraard iets moeilijker! :mrgreen:





En Guusje doe die coquilles nu eens rauw (als Sashimi) Trust me! :wink:



Here we go…

Tweede kerstdag

Etentje is voor 9 personen: Voorgedrukte menukarten zijn in het Italiaans maar ik zal jullie de NL versie geven. :wink:





Ontvangst met Kir Royale



Entrée

minipizza’s en garnalen spiesjes

Wijn – Chardonnay Sicilia 2006



Koude voorgerechten

Selectie van diverse ham soorten geserveerd met brood:

Honingham, Reeham en Lamsham geserveerd met huisgemaakte (hgm) honingmosterd dressing en cranberry compôte



Selectie van diverse paté soorten geserveerd met brood:

Reepaté, Wild zwijnpaté (hgm), Eendenleverpaté (hgm) en Cranberrypaté geserveerd met pesto gemaakt van wilde paddenstoelen (hgm)

Wijn: Nero d’Avola di Sicilia 2005



Warm voorgerecht

Pompoensoep met bieslook en cherry tomaatjes

Wijn: Vacqueyras 2002



Tussengerecht

Rotelle met tonijn, blanke saus en parmezaanse kaas

Wijn: Nero d’Avola di Sicilia 2005



Hoofdgerecht

Everzwijnbout gemarineerd in tomaten/paprika pesto geserveerd met 2 soorten risotto

Risotto met groene asperges en Risotto met bonen en “worst�. Het geheel wordt vergezeld door een Romanesco groentenmix en ruccola salade.

Wijn: Vacqueyras 2002



Kaasplateau

Brillo Pecorino, Calabros Picos, La vache de Chalais en Tomme au marc raisin

Wijn: Moscato di Sicilia Rallo



Dessert

Pannetone met slagroomijs (hgm)

Wijn: Moscato di Sicilia Rallo



Tenslotte

Koffie, Thee, cantucci, bonbons en likeur naar keuze





Eerste kerstdag zijn we samen en eten we een selectie van visgerechten.

Denk aan sushi, sashimi (met coquille Guusje) kreeft, vis pasteitjes en diverse vissalades.

:o wat een werk…



maar wel super lekkuhr :drool: :inlove:







ow was ik maar niet zo lui 8) :lol:





edit: is nog moed aan het verzamelen om sashimi te durven eten :oops:

Valt best mee qua werk kwestie van goed plannen en gestructureerd werken.



Op de dag zelf hoeven Jolande en ik terwijl de visite er is misschien maximaal 1 uur in de keuken te zijn de rest is opmaken etc etc. Gelukkig hebben we een open keuken.

Als ik geen kerstdiner in het ziekenhuis krijg, eten we 2e kerstdag:



Zalmcocktail



Champignonsoep, met balletjes en extra veel champignons



Witlofsalade



Varkenshaas



Hertog-IJs na



We houden het simpel omdat ik niet weet of we wel thuis zijn!



Vanavond gaan we naar mijn schoonouders broodmaaltijd!

Morgen grillen bij mijn ouders

Vanavond:

Runder medaillon (Appie!!) + aardappelschijfjes + salade

Chocolade ijs

Morgenavond:

Een vleessalade met warme broodjes

Overmorgen:

Gourmetten bij mijn ouders dus ik weet niet precies wat… :drool:

zowel 1e als 2e kerstdag gourmetten…



lekker met z’n allen om de tafel zitten en salades en stokbrood tussen door…

:thumbup:

ons menu (heb alleen nog niet echt over de volgorde nagedacht :lol: maar voornamelijk kleine hapjes dus :wink:)



zalm rolletjes met boursin



gevulde tomaat met vis



gevulde champignons met gehakt



gevulde courgette met gehakt



en dan als hoofd gerecht tjap tjoy



toetje is een ijs kerstmannetjes ofzo van ah :mrgreen:

hmmmm lekker allemaal!



Morgen: gourmetten bij mijn zus



2e Kerstdag met vrienden en hun kids:



voor

champignons met ontbijtspek op toast

hoofd

varkenshaas met pepersaus en/of stroganoffsaus

aardappelgratin

bloemkool

salade

toe:

ijs twee soorten

koffie met bonbons!



Niet te moeilijk maar wel lekker!



groeten en smakelijk eten allemaal!

grmuts

@Fleur1 wrote:



Hoofdgerecht:



Varkenshaas met spek (kant en klaar Appie Heijn)





:drool: :drool: :drool: die hebben wij net op, héérlijk!!!

@ruud wrote:





Ontvangst met Kir Royale



Entrée

minipizza’s en garnalen spiesjes

Wijn – Chardonnay Sicilia 2006



Koude voorgerechten

Selectie van diverse ham soorten geserveerd met brood:

Honingham, Reeham en Lamsham geserveerd met huisgemaakte (hgm) honingmosterd dressing en cranberry compôte



Selectie van diverse paté soorten geserveerd met brood:

Reepaté, Wild zwijnpaté (hgm), Eendenleverpaté (hgm) en Cranberrypaté geserveerd met pesto gemaakt van wilde paddenstoelen (hgm)

Wijn: Nero d’Avola di Sicilia 2005



Warm voorgerecht

Pompoensoep met bieslook en cherry tomaatjes

Wijn: Vacqueyras 2002



Tussengerecht

Rotelle met tonijn, blanke saus en parmezaanse kaas

Wijn: Nero d’Avola di Sicilia 2005



Hoofdgerecht

Everzwijnbout gemarineerd in tomaten/paprika pesto geserveerd met 2 soorten risotto

Risotto met groene asperges en Risotto met bonen en “worst�. Het geheel wordt vergezeld door een Romanesco groentenmix en ruccola salade.

Wijn: Vacqueyras 2002



Kaasplateau

Brillo Pecorino, Calabros Picos, La vache de Chalais en Tomme au marc raisin

Wijn: Moscato di Sicilia Rallo



Dessert

Pannetone met slagroomijs (hgm)

Wijn: Moscato di Sicilia Rallo



Tenslotte

Koffie, Thee, cantucci, bonbons en likeur naar keuze







:shifty: Ruuhuud... 9 personen?? Past er vast nog wel eentje bij toch? :angel:

Whahaha volgende meimapa-meeting is bij jullie hoor :wink:

Jee, Ruud, het is dat ik al een afspraak heb voor 2e kerstdag, maar anders was ik geneigd om daar-waar-jij-woont langs te komen met al dat lekkers. Heerlijk om zo uitgebreid te koken en te tafelen :drool: :thumbup:



Morgen zijn we met z’n viertjes.



Vooraf; zalmtartaartjes



Hoofdgerecht;

Wij; entrecote, gestoomde groenten. aardappelpuree met truffel

Kids; verse ravioli met tomatensaus en parmezaanse kaas



Nagerecht

gefrituurd ijs





2e kerstdag zijn we met oma bij mijn ouders en dan krijgen we vooraf vis-tompoucen, daarna kalkoen met van alles en nagerecht is onbekend. Dat wordt wel een maaltijd in etappes, want tussendoor gaan we naar mijn opa die in het zh ligt.

@ruud wrote:

Wij doen uiteraard iets moeilijker! :mrgreen:





En Guusje doe die coquilles nu eens rauw (als Sashimi) Trust me! :wink:



Here we go…

Tweede kerstdag

Etentje is voor 9 personen: Voorgedrukte menukarten zijn in het Italiaans maar ik zal jullie de NL versie geven. :wink:





Ontvangst met Kir Royale



Entrée

minipizza’s en garnalen spiesjes

Wijn – Chardonnay Sicilia 2006



Koude voorgerechten

Selectie van diverse ham soorten geserveerd met brood:

Honingham, Reeham en Lamsham geserveerd met huisgemaakte (hgm) honingmosterd dressing en cranberry compôte



Selectie van diverse paté soorten geserveerd met brood:

Reepaté, Wild zwijnpaté (hgm), Eendenleverpaté (hgm) en Cranberrypaté geserveerd met pesto gemaakt van wilde paddenstoelen (hgm)

Wijn: Nero d’Avola di Sicilia 2005



Warm voorgerecht

Pompoensoep met bieslook en cherry tomaatjes

Wijn: Vacqueyras 2002



Tussengerecht

Rotelle met tonijn, blanke saus en parmezaanse kaas

Wijn: Nero d’Avola di Sicilia 2005



Hoofdgerecht

Everzwijnbout gemarineerd in tomaten/paprika pesto geserveerd met 2 soorten risotto

Risotto met groene asperges en Risotto met bonen en “worst�. Het geheel wordt vergezeld door een Romanesco groentenmix en ruccola salade.

Wijn: Vacqueyras 2002



Kaasplateau

Brillo Pecorino, Calabros Picos, La vache de Chalais en Tomme au marc raisin

Wijn: Moscato di Sicilia Rallo



Dessert

Pannetone met slagroomijs (hgm)

Wijn: Moscato di Sicilia Rallo



Tenslotte

Koffie, Thee, cantucci, bonbons en likeur naar keuze





Eerste kerstdag zijn we samen en eten we een selectie van visgerechten.

Denk aan sushi, sashimi (met coquille Guusje) kreeft, vis pasteitjes en diverse vissalades.




Wow Ruud, :shock: hier kan Jamie nog een voorbeeld aan nemen.

:thumbup: Wij zijn alledrie al bijna 2 weken ziek, buikgriep en snotverkouden dus geen zin in uitgebreid koken. Andere jaren trachten we ook zoiets uitgebreids te serveren. Vind het heerlijk om mijn gasten culinair te verwennen.

Dit jaar dus saai :thumbdown: gourmetten…

Wij eten morgen bij mijn moeder met een samenwerkingsverband


  • voorgerecht ?

    -hoofdgerecht

    gevulde kalkoen met eekhoorntjesbrood

    daarbij iig stoofpeertjes en pommes duchesse



    als dessert een door mij geprepareerde tiramisu volgens oud italiaans familierecept van een collega (lang leve het internationale bedrijfsleven

    :slight_smile: ) die nu in de koelkast staat



    Maar Ruud dat van jou overtreft niemand hier geloof ik.