Nieuwe badkamer

Even een kleine vraag.Wij moeten onze badkamer vervangen, omdat hija. uit elkaar valt

b. we lekkage hebben

c. er niet meer uitzietIk stel niet zo enorm veel eisen aan een badkamer.Wil graag een douchecabine, wastafel en hangend toilet. Bad hoeft van mij niet zo.Zijn er hier mensen die recent een badkamer hebben laten vervangen en hoe lang duurde dit ongeveer, wat komt er zoal bij kijken en wat waren ongeveer de kosten.Het liefst willen we het n.l. zelf bekostigen. Hou er niet zo van om continu de hypotheek op te hogen n.l.Meiden alle tips, ideeen en ervaringen zijn welkom.:-* Gismo

Als je het simpel houd, dus zeg maar woningbouwstijl… tegels van 20x25 die goed verkrijgbaar zijn, simpel inbouwreservoir, goedkope hangende wc, douchebak, glijstang en kraan… wastafelmeubel van ikea ipv een heel duur ding, dan kan je met je materialen wel onder de 3000 euro blijven.Maar als je het moet laten doen, dan moet je zeker wel rond de 4 a 5000 rekenen aan arbeidsloon en tegelzet kosten.Kun je het zelf, dan is het dus wat tijd en de materialen.

Wij hebben puur naar de uren gekeken ongeveer 8 dagen lopen klussen…

Nee het zal wel echt gedaan moeten worden, want manlief is echt niet handig.Slopen gaat hem goed af, maar verder dan dat zullen we maar niet gaan.Ik had zelf 8 a 10.000 euro in mijn hoofd, maar weet niet of dat rieeel is natuurlijk.We moeten natuurlijk offertes opvragen, maar vind het gewoon leuk om is even verhalen en meningen van mensen te horen.

Wij hebben het zelf gedaan, en alle dingen in de aanbieding gehaald bij de praxis…Tegens bij de tegels toko…We liepen bij brugman de teghels uit te zoeken om vervolgens 2 deurtjes verder de tegels te kopen, want daar hebben ze geen dure showroom staan en scheelde het per m2 zowat 15 euro! :shock: ff goed rond kijken dus als je zelf aan de klus gaat :mrgreen:Ik moet er wel bij zeggen dat ik een uberhandige man heb en tevens is mijn vader en mijn schoonvader ook erg handig…kosten in totaal 5000 euroZo was tie

en nu

Onze nieuwe badkamer heeft niet veel gekost omdat we alles zelf deden.

Dit is ons nieuwe badmeubel.Zelf gemonteerd.Tegels zelf gezet, leidingen zelf gefreesd en erin gezet.Manlief heeft het ff voor je uitgerekend en het heeft bijna 3500 gekost.

Zelf vloeren gestort, en alles gemonteerd, opgehaald.

We hebben een nis gemaakt waar eerst het bad in zat en daar een douchecel van gemaakt.

Zwarte vloertegels, wit sanitair en onderstaande meubels.Witte tegels aan de muur, alles groot formaat.

Wij hebben ook een luxe badkamer!! En redelijk formaat!We hebben een hangend badmeubel, extra ruime inloopdouche met glazen deur en een toilet.

Het sanitair + tegels heeft ons zo’n 4500 gekost.

De tegelzetter was 1500 euro.We hebben alles bij de speciaalzaak gekocht. Dus goed rondkijken en vergelijken kan een hoop geld schelen!!Succes!!

waar woon je gismolo manlief is loodgieter dus mocht je in de buurt wonen :smiley:

Als je 8000 euro in je hoofd hebt zou ik een deel wel laten doen.Mijn man heeft 2 linkerhanden en heeft het bad en de tegels ook zelf gedaan. Hij is al weken bezig (kan alleen in het weekend) en als ik hem met rust laat lukt het best 8)Wij zijn tot nu toe met bad, tegels, materiaal en kraan rond de 1500-1700 kwijt. Ik heb mij verkeken op de materialen hoor. Een doos betonpoeder is best duur en je hebt er best wat van nodig…etc.Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Je hebt kranen van 1000 euro en van 50 euro…Wc’s van 1000 euro of voor 200…We hebben ons ook verkeken op het werk. Steeds liepen we weer ergens tegen aan. Dan waren de leidingen niet goed en moesten opnieuw.Dus als het budget het toelaat zou ik toch iemand inhuren om iig de leidingen te laten doen.

wij hebben ook een nieuwe badkamer laten plaatsen 2 jaar geleden, alleen is hij nu nog niet af :? :cry:

Meiden thanx voor jullie berichtjes! Mooie badkamer heb ik voorbij zien komen. Het loopt natuurlijk sterk uiteen, maar vind het erg leuk om dit allemaal te lezen.Na de geboorte van spruitje nummer 3 zullen we is even gaan informeren.

Kimmetje, hoe kan het dan jullie badkamer nog niet af is? Laat de aannemer het afweten?Ilse, haha wij wonen in Dedemsvaart dus dat is wel een heel eind uit de richting helaas :wink:

In dat geval heb ik nog een goede timmerman in de aanbieding :mrgreen:

Ik zou wel bij veel verschillende zaken gaan rondkijken en offertes opvragen. 3 jaar geleden hebben we onze douche “zelf” (met vrienden en fam.) verbouwd en dat heeft ons ong. 3000 euro gekost. Nu hebben we laatst een nieuwe badkamer uitgezocht voor ons nieuwe huis waar we volgend jaar in gaan en er zat nogal veel verschil tussen de verschillende bedrijven qua uurloon voor het inbouwen. Hier in de stad Groningen is het nl. vele malen duurder dan in andere kleinere plaatsen in de provincie. We hebben een offerte gehad van 17000 euro (incl. toilet beneden), dit was dus best veel want we hadden nog niet eens megalux gedaan. Het enige luxe was een grotere douchekop en grotere douchewanden. Nu zijn we naar de sanitair- en tegelspecialist geweest waar de bouwer een contract mee heeft en zijn we veel goedkoper uit en het is klaar als het huis opgeleverd wordt. Ook al hadden we het niet via de bouwer gedaan dan waren we sowieso goedkoper uit.Trouwens, het verbouwen van onze douche heeft 3 weken geduurd en we waren er meteen overuit dat we het noooooooooooooooit weer zelf zouden doen :wink: (en dat heb ik van meer mensen gehoord).

Hier twee jaar geleden ook een nieuwe badkamer gedaan. Idd, heel goed rondkijken en prijzen vergelijken. :wink:

Wij hebben wel een badkame rmeubel op maat laten maken. Koste ons toen al 2000 euro voor het meubel alleen.

Hebben ook een toilet, een bad en een douche gedaan.

Daara een nieuwe vloer en nieuwe tegels aan de muur.

Prijskaartje van alles samen, weet ik eigenlijk niet, maar was best prijzig. Tja en een badkamer is al één van de duurste kamers hé. :wink:

Moet wel zeggen dat we niet voor een standaard maar van bad en douche gegaan zijn. :wink:

Ga effe kijken of ik nog ergens prijzen kan vinden. :wink:

Zie hier en daar wat prijzen voor het vloeren en plaatsen van elektriciteit en water en zo. Dat zijn dure dingen. :roll: Denk ook al gauw rond de 2000 euro aan werk en materiaal.

Hebben dan nog een plafond gedaan ook en dat kwam aan 484 euro werk en materiaal.

Tja … even groot uitgerekend waren we toch verre 8000 Ã 9000 euro kwijt aan alles. Kan meer zijn ook.

Maar we hebben ook wel een grote badkamer. Effe wat foto’s zoeken ter verduidelijking. :wink:

Ohja het plaatsen van het bad, douche en toilet heeft Steve zelf gedaan. Al de rest hebben we laten doen. :wink: Geen idee meer hoe lang we hebben moeten wachten tot alles klaar was.

Wij waren exclusief het bad zo’n E7500,- kwijt.

Maar hier werd een slaapkamer omgetoverd naar badkamer dus alle leidingen, afvoer etc moesten hier nog gelegd worden.

Mijn man en zijn broer hebben er samen zo’n 2 a 3 weken over gedaan.

Maar ja, zij hebben zich ook niet gehaast omdat wij onze oude badkamer tot het laatste moment gewoon konden blijven gebruiken.

Hier net verhuisd. De badkamer flink uitgebouwd. Is veel tijd in gaan zitten en ik denk tegen de 6000 euro aan. We hebben ook nergens op gekeken en gedaan wat we mooi vonden.

nieuw :smiley:

Wauw Jennifer wat een ontsettend mooie badkamer. Maar ik neem aan dat jullie dan zelf een hoop gedaan hebben voor dat bedrag he!We willen hier nieuwe leidingen en vloerverwarming en dan moet er nog 2 nieuwe wandjes geplaatst worden, wand die zijn door de lekkage aangetast. Tevens moeten er dus ook 2 nieuwe deurposten + deuren geplaatst worden. Dan moet alles getegeld worden en dan nog een cabine, wastafel en hangend toilet. Wil wel graag een beetje een ruime douchecabine. Waar de kids gewoon makkelijk met elkaar onder kunnen zeg maar. Liefst met zo’n muurtje en dan zo’n glazen deur. Geweldig!Meiden vind het erg leuk om jullie mening en foto’s te zien.Dune, haha jouw man is dus timmerman :wink: Wie weet doe ik nog wel een keer een beroep op jou.:-* Gismo

Wij zijn net klaar en hebben heel de badkamer vernieuwd, incl. gipswanden, plafond, dakraam en nieuwe ketel. Manlief heeft alles zelf gedaan, behalve het dakraam en vervanging van de ketel. Als we alles hadden laten doen, had ons dat ongeveer 8 tot 9000 Euro gekost. Nu waren we incl. alles nog geen 10000 Euro kwijt. We hebben een heerlijk ruime inloopdouche, hangend toilet, wastafel met hangend kastje eronder en wat nieuwe accessoires. Ik zal proberen hierbij wat foto’s te doen. Wij hebben bijna alles bij Hornbach gekocht en de tegels bij Topps. Het heeft ons ongeveer 6 weken gekost, mijn man heeft daarvan ongeveer 1,5 week vrij genomen en de rest in de avonduren en weekenden.

O, als ik dit allemaal lees word ik een beetje moedeloos :shifty: Niet door de resultaten hoor, integendeel, want die zijn prachtig. Maar als ik bedenk wat wij allemaal moeten doen in de badkamer… denk ik dat we ook veel duizendjes moeten sparen. En als zo’n verbouwing dan 3 weken duurt, hoe maak je dan nog gebruik van je badkamer? :think: