Nieuwbouwhuis kopen

Hallo,



Even een vraagje:



Wij hebben een heel mooi nieuwbouwhuis op het oog. Het is een hoekhuis en wij zijn er verliefd op :inlove: !!



Maar omdat wij dit nog nooit eerder bij de hand gehad hebben is mijn vraag wat je ongeveer moet rekenen aan kosten voor inrichting en dergelijke. Het huis wordt casco geleverd. Ik geloof dat er alleen toiletten inzitten :think: .



Alvast mijn dank voor jullie antwoord :-* !



Liefs,

Judith

ligt eraan wat je smaak is he



welke keuken wil je erin, hoe groot is ie, hoe groot is de badkamer etc etc etc



hoe groot is je vloer oppervlakte etc etc…



duizendje of 15 ben je zo kwijt hoor

hoi hoi



wij hebben zojuist vanmorgen getekend voor onze nieuwbouw koopwoning, alleen bij ons zit er dus toilet en badkamer helemaal der bij ongeleverd (we hebben het wel iets aangepast) …



maar ik vind wel dat je aardig wat bij moet betalen wil je alles door bijv. de aannemer laten plaatsen…

wij hebben de keuken laten vervallen en een andere bij een winkel besteld maar plaatsen hem zelf… en dat scheelt echt aanzienlijk in de kosten…



dus kan je nie echt helpen met prijzen of iets dergelijks… maar ja al sje het zelf (familie, vrienden) kan allemaal dan zou ik ckers dat doen ipv door aannemer,…



liefs miranda :vlinder:

jep volledig mee eens

hmmm… wij hebben ook een nieuwbouwwoning gehad en we waren naast de aanschaf van het huis een behoorlijke pot geld kwijt aan inrichting. Je hebt nl de kans om alles naar je smaak in te richten en dat kost in ons geval altijd vééél geld!! (hihi)



Want naast keuken/badkamer heb je ook nog zaken als:

  • muren
  • vloeren
  • gordijnen
  • tuin
  • inrichting evt nieuwe meubels nodig?
  • extra aansluitingen voor bv tv/telefoon

    etc

    etc



    Ik zou het overigens zo weer doen, juist omdat je alles naar je eigen zin kunt bepalen hoor! Mijn tip is: begroot lekker ruim dan kun je er dus je droompaleis van maken!

    Denk dat je gewoon zeker 30.000 eurie erbij moet tellen!



    gr

    muts

Nou… lees en huiver :wink:



nieuwbouwhuis V.O.N. 264.500

keuken van keukenkampioen incluis plaatsen 9.000 (kon met minder kwaliteit apparatuur al voor 7.000 en das vrij gemiddeld heb ik inmiddels gemerkt)

toilet beneden incluis tegels en afwerking 1600 euro

Vloer beneden incluis vloerverwarming 4.000

wandafwerking beneden, zelf gedaan: 600 euro

Gordijnen voor en achter: 400 euro bij Kwantum

verlichting beneden: 200 euro



trapbekleding halve manen en schilderen 150 euro per trap

overloop wanden en gang beneden 100 euro.

3 kamers behangen en laminaat leggen incluis ondervloer 1000 euro

lampen boven 100 euro

gordijnen voor 3 slaapkamers wederom bij Kwantum 600 euro

voor 3 ramen rolgordijnen (peter 60, Aniek 300, ons raam 280) 640 euro

Dit was zo duur omdat 2 ramen zo groot zijn dat je die niet “zo” kan kopen, 2 zijn dus maatwerk, 1 is zelf op maat gemaakt



Badkamer hebben wij zelf geinstalleerd, dit scheelde ons aan installatie kosten 9000 euro.

Materiaalkosten, sanitair, tegels en afwerking komen op 6000 euro.



Dan hebben wij nog diverse nieuwe meubels gekocht, maar dit zal niet iedereen doen.



De zolder hebben we nog niets aan gedaan, behalve zojuist akkoord getekent voor een dakkappel die nu 7200 euro gaat kosten (in de bouw 13.600, dus nogal verschil)



Tuintegels, gras en schutting 1700 euro en dan hebben we nog geen planten.



Totaal afbouwbudget hier kwam dus op: 33440 euro



Daarvan hadden we 30 duizend in bouwdepot, iets overwaarde en zelf gespaard dus we hebben nog over door vooraf al zelf te sparen.



Wel hadden wij het laagste afbouwbudget van de hele straat, buren hebben gemiddeld allemaal tussen de 40 en 50.000 euro om af te bouwen, die laten dan dingen doen als een badkamer en toilet waar wij dit dus helemaal zelf hebben gedaan.



buren 2 huizen verder hebben de badkamer gewoon “standaard” laten opleveren en hem zelf opgeleukt met een leuk kleurtje verf, een nadien geplaatste douchewand, een ander meubel en wat accesoires en die waren nu dus in totaal ook 7000 euro kwijt.



Wij hebben onze muren gestructuurd en behangen, zou je het laten stucen dan moet je uitgaan van een vierkante meter prijs a 20 euro.

Of laten spuiten, dan zit je vaak op 4 euro de vierkante meter maar het risico op scheuren is dan weer groter.



Al met al zijn wij binnen budget gebleven en viel het ons mee, maar het had niet krapper moeten zijn, dan hadden we het niet gered.

Er komen zo ontzettend veel kleine zaken bij, rioleringspijpen, waterleiding, omleggen van electraleidingen, uitbreiden groepenkast enz…



Maak een goed plan, bedenk wat je van te voren wilt en maak niet te veel gebruik van opties want dat kost je klauwen met geld.



Als enige optie hebben wij gedaan : schuifpui, onderheien voor een evt uitbouw, mechanische ventilatie met afstandsbediening (anders had ik alleen een knop in mijn keuken en precies boven mijn kookplaat ook nog)



verkijk je niet op je tuin, wij dachten eerst… dat doen we later wel.

Maar de kinderen kunnen niet naar buiten nu, de modderzooi is niet bij te benen en we ergeren ons zo dat we toch minimaal al willen bestraten.

hebben dus nu toch al de bestrating besteld en gaan aan de slag.



t is te doen, maar ook veeeeeeeeeeeeeeeel werk :shifty:

bedenk wat je kwijt zou zijn en doe dat maal 2… :shifty:

dan kom je ongeveer in de buurt haha…



het is niet niks hoor waar je over praat. Tuurlijk kun je het zo duur maken als jezelf wilt, maar het loopt snel op.



Wij hebben ook een nieuwbouwwoning, opgeleverd in 2004. We hebben badkamer en toilet in het minderwerk gedaan, want de standaardaanbieding vonden we helemaal niks en de extra’s in het meerwerk was echt belachelijk duur! We hebben het zelf gedaan en mooie spullen gekozen. Niet goedkoop, maar wel heel mooi. En dat kon omdat we het zelf gingen plaatsen en tegelen. Wij waren ongeveer 9.000 euro kwijt voor badkamer en toilet. Dat is inclusief Mosa wand- en vloertegels, Duravit Starck sanitair: hangtoiletten 2x, diep bad, Hüppe douchewand en -bak, wastafel en -meubel, grohe thermostaatkranen, lijm, voorstrijk etc. de hele rataplan. We waren bij een sanitairspecialist geweest en die rekende vrij standaard 8.000 materiaal + 8.000 werk = 16.000 euro voor een badkamer van 1.80 bij 3.10… dat hebben we dus niet gedaan. Hub kon via zijn werkgever erg voordelig inkopen bij de groothandel. Scheelde enorm. Sanitair is ook voordelig verkrijgbaar op internet. Wil je een linkje, pb me dan. Wij waren van plan daar alles aan te schaffen, maar toen kregen we dus de mogelijkheid om via de korting van de werkgever bij Technische Unie rechtstreeks te kopen. :smiley:



Keuken hebben wij duur… gekozen voor Siematic hoogglans met luxe apparatuur (waaronder Imperial hogedruk stoomoven), maar dat is ook iets wat we graag doen, koken. Het is ons tot nu toe nog elke dag elke euro van de 22.000 waard :oops: .



Vloer hebben wij gekozen voor massief eikenhout, verlijmd en verspijkerd aan de ondervloer, is ook prijzig, wil je goedkoper dan kun je het ‘los’ laten leggen. Ook daarin heb je de keuze. Op de verdiepingen hebben we zachte vloerbedekking bij de stofferder gekozen incl leggen, wederom niet goedkoop.



Pas enorm op voor de opties die de bouwer je in meerwerk aanbiedt. Die kunnen enorm duur zijn (en belachelijk ten opzichte van marktprijzen), maar met de bijkeuken was het bij ons andersom. Die zat in het meerwerk voor 10.000 euro, maar helaas waren we te laat om die optie nog te kunnen kiezen. De offertes van diverse aannemers liepen uiteen van 14.000 tot 19.000 euro voor een bijkeuken van 3 bij 3… :cry: Uiteindelijk hebben we het voor 12.500 laten doen bij een kleine aannemer, veel geld.



Aan de tuin hebben wij niet heel veel kosten gehad. We zaten in het goede seizoen en hadden bij ons huurhuis een grote tuin waaruit we bijna alles hebben meegenomen. Er zijn maar een paar planten doodgegaan, dus dat scheelde enorm. Gras hebben we op rol gekocht a 1 euro de vierkante meter. Bestrating heb je ook in alle soorten en maten, wij vonden de gebakken klinkertjes erg mooi, maar hebben daar uit kostenoverweging snel vanaf gezien, dat is niet leuk meer. We hebben nu een mooie sierbestrating voor ca. 17 euro/m2 en laten leggen a 7 euro per m2.



Wij hebben beneden, de hal, trapopgang en overloop spachtelputz, met een factuur want ik wilde garantie hebben. Ook weer niet goedkoop, maar wel heel mooi. De wanden van de slaapkamers hebben we zelf behangen.



Raambekleding, tsja, in alle prijsklassen te vinden, dat is net wat je wilt. Wil je het merk luxaflex of het eigen merk van de stoffeerder, daarin zit al veel verschil qua prijs en niet altijd qua uitstraling. Al heeft Luxaflex natuurlijk geweldig mooie producten :drool: .



Op de slaapkamers hebben wij gordijnen van Kwantum, maar ook dat was een behoorlijke prijs vanwege de hoeveelheid stof. Had ik dat gekozen bij een stoffeerder, dan was ik denk ik 3x zo duur uitgekomen.



Zoals ik al zei, het is niet zomaar wat. Maar als het allemaal betaald is, en je er elke dag naar kijkt met het gevoel van: hier ben ik blij mee en wat fijn dat we het zo hebben gedaan" dan is het elke euro en elke zweetdruppel waard!



Oja, een optie op een nieuwbouwhuis kost je niets maar geeft je wel de mogelijkheid er even goed na te denken, zonder al direct te moeten beslissen. Soms willen ze een optie ook nog wel eens verlengen, vraag dat even aan de verkopende makelaar.

Offertes van keuken en sanitairverkopers zijn standaard te hoog, je krijgt op papier gigantische kortingen voorgespiegeld. Trap er niet in. De prijs van de offerte kan heus nog naar beneden, laat ze er maar moeite voor doen om een scherp voorstel te maken. Doe daarna een tegenvoorstel en loop gerust weg en laat ze er een aantal dagen over nadenken (ze bellen heus wel, je krijgt het dan mss niet helemaal voor de prijs die jij hebt voorgesteld, maar er ging bij ons in het allerlaatste stadium toch nog maar mooi nog eens 1.000 euro van de prijs af, en die heb je dan maar weer :thumbup: ).



Al met al denk ik dat wij ca. € 65.000 aan aankleding en inrichting hebben gespendeerd, daarin is ook de aanbouw van de bijkeuken opgenomen. We zijn per item uitgegaan van onze droomwens en wanneer dat kon, hebben wij het zo uitgevoerd. Waar het teveel uit de pas liep, zoals met de gordijnen op de slaapkamer, hebben we een goedkopere oplossing gezocht waar we ook tevreden mee zijn. Wij hebben dus niet echt bezuinigd. Daarbij hebben we ook grotendeels nieuwe meubels gekocht dus wij hebben in 2004 de economie een flinke impuls gegeven :oops: :smiley: , maar nog elke dag reuzeblij ermee …dus dan is het goed.



succes met je keuze. het is heel leuk hoor! en spannend :shifty:

groetjes, hazze

Er wordt ook wel eens gezegd 10-15% van de koopwaarde van je huis.



Annamarie

Precies, wat je aan een nieuwbouwhuis bespaard qua kostenkoper (want die heb je dan weer niet) moet je zéker reserveren voor je meerwerk!

zoww jeetje mijn mond valt helemaal open van verbazing als ik al jullie berichtjes zo lees … wat jullie zo al kwijt waren …



pffff :think: :think: … wij mochten nie zo veel extra doen ivm dat we een woning met korting konden kopen hier in het dorp (ong. 142.000 v.o.n.) maar daar zaten/zitten wel enkele spelregels aan vast hihi (o.a. dat je maar zoveel extra hypo kan nemen) … dus wij hebben ook nie zo hele grote/hoge hypotheek… omdat dit dus nie mocht… buiten dat kunnen we er aardig een eigen paleis van maken … omdat wij gelukkig heel veel “handy mans” in onze familie/kennissen kring hebben…

mijn ex heeft eigen stucadoors bedrijf en gaat bij ons de hele muurafwerking voor een leuk vriendenprijsje leveren… en heb een zwager dies electricien… dus die doet al een hoop elektriciteits gebeuren… en mijn stiefpa die is zo handig alles wat zijn ogen zijn maken zijn handen bij wijze van … we doen alleen zelf dus de keuken en laminaat boven en beneden… dus wij kunnen hier met een kleine 160 duizend aan hypotheek af…



kwa meubels nemen we alles van hier mee en gaan we zo langzaam aan als we daar wonen kijken voor andere inrichting enzo … der komen alleen andere gordijnen of wat …



liefss miranda :vlinder:

Spannend Judith, een nieuw huis !!



Wij hebben ook een nieuwbouwhuis gehad en hebben ook aardig wat kosten gehad om het bewoonbaar te maken.

Ik ga ze niet op een rijtje zetten want het is ondertussen alweer 8 jaar geleden dat we het huis hebben gekocht (en ook alweer VERkocht).



Maar ik wil je op het hart drukken niet op alles te willen bezuinigen. Neem goed de tijd voor welke zaken je goed wilt aanpakken zoals tuin, badkamer, bestrating, vloer in de woonkamer en nieuwe keuken. Hierin zit het meeste geld, maar als je iets achteraf wilt doen, doe je het vaak niet of zit je heel lang in de zooi.



Wij hadden een totale meerwerkpost van € 45000,=

Wat zit er in dit bedrag ? :


    Keuken
    Houten vloer
    Bad en een douchemuur extra laten plaatsen
    Duurdere tegels tbv toielt en badkamer
    Tegels in de badkamer tot aan het plafond
    Tuin, beplanting en bestrating
    Een extra groep in de meterkast laten plaatsen
    Screens
    Velux dakraam op zolder
    Extra leidingen tbv elektra
    Wandcontactdozen in de woonkamer op 40cm vanaf de vloer (ze hoeven minder ver te freezen maar toch kost het extra :roll: We vinden stopcontacten op ooghoogte gewoon lelijk)
    Kraan + putje in de tuin
    Afvoerputje in de garage
    Waterafvoer van de wastafels in de muur laten leggen
    Een loopdeur in de garage laten plaatsen

@miranda wrote:

zoww jeetje mijn mond valt helemaal open van verbazing als ik al jullie berichtjes zo lees … wat jullie zo al kwijt waren …



pffff :think: :think: … wij mochten nie zo veel extra doen ivm dat we een woning met korting konden kopen hier in het dorp (ong. 142.000 v.o.n.) maar daar zaten/zitten wel enkele spelregels aan vast hihi (o.a. dat je maar zoveel extra hypo kan nemen) … dus wij hebben ook nie zo hele grote/hoge hypotheek… omdat dit dus nie mocht… buiten dat kunnen we er aardig een eigen paleis van maken … omdat wij gelukkig heel veel “handy mans” in onze familie/kennissen kring hebben…

mijn ex heeft eigen stucadoors bedrijf en gaat bij ons de hele muurafwerking voor een leuk vriendenprijsje leveren… en heb een zwager dies electricien… dus die doet al een hoop elektriciteits gebeuren… en mijn stiefpa die is zo handig alles wat zijn ogen zijn maken zijn handen bij wijze van … we doen alleen zelf dus de keuken en laminaat boven en beneden… dus wij kunnen hier met een kleine 160 duizend aan hypotheek af…



kwa meubels nemen we alles van hier mee en gaan we zo langzaam aan als we daar wonen kijken voor andere inrichting enzo … der komen alleen andere gordijnen of wat …



liefss miranda :vlinder:




Vergis je niet hoor meis… als we onze dakkappel schrappen (niet noodzakelijk) dan zaten we alsnog op 23.000 euro en we hebben nagenoeg ALLES zelf gedaan :wink:

Zelf onze plavuizen vloer gelegd (oke de vloerverwarming kun je ook schrappen, maar niet met plavuizen want das koud!)

Zelf onze badkamer betegeld en aangelegd en nee wij hebben geen philip starck sanitair maar gewoon 1 of ander vaag merk in de abo bij Gamma.

De tegels waren een opgekocht restpartijtje, ons laminaat is van Ikea, behang is van karwei en gemiddeld van prijs (9 euro een rol)



Al met al als we dus een goedkopere vloer hadden genomen bv laminaat (1200 euro dan) en dan dus vloerverwarming hadden kunnen schrappen, goedkopere apparatuur hadden genomen en geen dakkappel dan nog hadden we met alles zelf doen toch zeker wel 18.000 euro NODIG gehad…

Het meeste is namelijk gewoon in materialen gaan zitten.

Wij gaan geen nieuwbouwhuis kopen, maar huren. De badkamer, het toilet en de keuken (standaard keukentje) zitten er al in dus daar zit wel een groot prijsverschil.


  • Wij laten onze muren spuiten, dit kost +/- 1700 euro.


  • We hebben voor overal laminaat gekocht voor 2000 euro.


  • Dan laten we dat ook nog leggen voor 700 euro.


  • Dan moeten er nog overal gordijnen komen dat kost ook best wat (heb 500 euro begroot).


  • De trap wordt geverfd en krijgt aluminium halve maantjes +/- 250 euro.


  • Dan heb je nog de kozijnen en deurposten die hebben bij ons een lichtgrijze kleur, dus we kijken nog even wat we daar mee doen.


  • De tuin moet gebeuren. Wij krijgen van de overburen de tegels die al in hun tuin lagen, dus daar maken wij met onze tegels een groter terras van. De rest wordt gras en dat kost niet zo veel gelukkig. Wel willen we ook schuttingen en moeten we een poortdeur plaatsen en moeten we nog een tuinstel kopen. Begroot +/- 1000 euro.


  • We nemen nieuwe meubels voor de woonkamer van de Ikea. +/- 1000 euro.


  • We hebben nieuw apparatuur. Koelkast, wasmachine, electrisch fornuis (we hebben stadsverwarming dus geen gas), tv, dvd speler, afzuigkap. Dit was rond de 3000 euro.



    Verder kan ik er zo even niet meer opkomen maar het komt er op neer dat je veel kwijt bent. Vooral aan de kleine dingetjes die je dan ook nog moet hebben. Je kunt inderdaad beter het dubbele rekenen van wat je denkt dat het gaat kosten.

Hallo!



Allemaal bedankt voor jullie reacties! Het varieert dus heel erg, lees ik.



Wat voor ons wel heel erg in de kosten zal schelen is dat we en de gordijnen, de vloerbedekking en de meubels mee kunnen nemen. We gaan dan (als het doorgaat) iets kleiner wonen. En dat vind ik helemaal niet erg hoor!



We hebben inmiddels een optie op het huis genomen :dance: :dance: ! Voor de nieuwsgierigen onder ons is dit de link naar de plaatjes :mrgreen: :



droomhuis



Dan moet je ff bovenin op nieuwbouw klikken en dan zijn het de woningen Harderhout II (71 woningen), het derde plaatje van boven! Directe link doet ie niet, helaas :think: .







Liefs,

Judith :-*

ik ben zo’n nieuwsgierigerd… :oops: :mrgreen: , vind het altijd leuk om nieuwbouwfolders te bekijken. Welk type hoekwoning hebben jullie in optie?

Ziet er goed uit en ik ken de wijk Drielanden want we hebben 9 maanden in Ermelo gebivakkeert, zo ongeveer naast Drielanden :wink:



Maarre… ik zie dat die huizen door Bimo worden gebouwd, dat is ook de bouwer die dit project doet/deed en als ze net zo bouwen als hier, tel dan maar een half jaar op bij de geschatte opleverdatum :roll: Wij zouden nl eerst half februari ons huis krijgen, het werd 20 juni…

Het is wel goed gebouwd overigens, we hadden maar 2 opleverpunten, maar de klantvriendelijkheid van Bimo is weer helemaal pet :thumbdown:



Succes hoor :wink:

Type Azobe, op het plaatje de rechterhoek (niet die hoge, enorme kast hoor)!

Jeetje Cell, dat hoop ik toch niet eigenlijk!



Maar daarop voortbordurend weer een vraagje voor jullie:

Wij hebben ons huis vanaf mei te koop staan. Er zijn nu 5 keer kijkers geweest, waarvan 2 keer serieus, maar die kregen het niet rond met de hypotheek enzo.

Kunnen wij het risico nemen om dit nieuwe huis te kopen, omdat het eerste helft van 2009 pas wordt opgeleverd, zonder dat ons eigen huis verkocht is, of is dat een te groot risico?





Graag wederom jullie reacties :pray: :-*



Liefs,

Juud

Ik zou het wel doen…

Wij hadden ons huis te koop staan en het was 3 weken later al verkocht voor de prijs die we in ons hoofd hadden… we wilden 192.000 vangen en hadden ingezet op 197.500 en hebben uiteindelijk 192.500 gekregen.



Iedereen op ons project hier heeft zijn huis verkocht gekregen, sommigen pas na 1 jaar, maar allemaal wel vooooor de oplevering.



Ik zou ook gewoon nog een “kleine” investering doen in je huis… het scheelt echt.



Wij hebben voor de verkoop nog 500 euro uitgegeven… we hebben alle muren met een kleurtje gewoon creme gesausd, de buitenboel nog zelf geschilderd, de kapotte afvoer van de schuur gerepareerd een nieuw schuttingdeur geplaatst en 2e hands nog een ander iets beter passend bankstel gekocht gewoon voor een betere “show”



Je hebt al 2 serieuze gegadigden gehad, oke ze kregen het niet rond, maar er is dus wel interesse voor jullie huis, dus ja ik zou de gok nemen.

ik zou het ook doen hoor, grote kans dat je het al snel verkocht hebt, als je al serieuze belangstelling hebt… (en dan denk ík dan… tussentijds nog verhuizen?)