Mijn verhaal over pcos

Hey allemaal,



Ik ben nieuw hier op het forum en las al wat berichten van verschillende mensen.



Mijn verhaal:



Ik heb al sinds mijn 12de jaar ongeregelde menstruaties. Sinds die tijd had ik altijd wel door dat er iets niet goed zat. Mijn dokter zette me daarom aan de pil. Op mijn 16de was ik weder gestopt met de pil en werd ik nog steeds slecht uit mijzelf ongesteld. (1x per 3 tot 6 maanden)



Uiteindelijk kreeg ik een vriend op mijn 18de en dus weer aan de pil gegaan. Intussen na 2 jaar gebruik van de pil kreeg ik bloedingen, terwijl ik die niet hoorde te hebben. De arts adviseerde mij om te stoppen met de pil. Ik was toen 22 jaar. Ik mocht pas weer beginnen met de pil, als ik uit mijzelf ongesteld was geworden. Dat duurde een tijd en mijn (inmiddels) verloofde besloten dat toch klaar waren voor kinderen. We wilde dus niet meer aan de pil beginnen. (ben nu 23 jaar)



De maanden vlogen voorbij… na 3 maanden dacht ik “oke, nou normaal werd ik het 1x per 3 maanden ongesteld, komt goed”

Na 6 maanden dacht ik “dit wordt nu toch wel erg lang zonder ongesteldheid.” Veel testen zwangerschapstesten gedaan, allemaal negatief! Dat was een zware domper elke keer…

Uiteindelijk gingen wij samen naar de arts toe. Ze hebben bloed afgenomen en na een week kregen we de uitslag. Er zat teveel mannelijk hormoon in mijn bloed en te weinig vitamine D. PCOS konden ze niet duidelijk zeggen.



Na 2 weken konden we voor een echo in het ziekenhuis. Daar was al snel duidelijk dat ik PCOS heb. We konden echter pas na 3 maanden terecht in het ziekenhuis bij een specialiste.

Dus uiteindelijk na 9 maanden gewacht te hebben, kreeg ik weer een echo en wederom bloed afgenomen om te zien of het wel echt zo was! :frowning: (voelde mij net een speldenkussen) De dokter weer wachten op de uitslag van de onderzoeken.



Uiteindelijk kregen wij een week later het verlossende woord. We mochten beginnen met hormonen! :smiley: Ik heb 10 dagen 3x per dag pillen geslikt om een menstruatie op te wekken. Dat is uiteindelijk wel gekomen, later dan verwacht, maar toch.

En nu 5 dagen 50mg clomid. Vandaag de laatste pil ingenomen. Nu dus maar hopen :pray: dat ik een eisprong krijg.

9 dec naar het ziekenhuis toe en kijken of wij inderdaad wel een kindje kunnen krijgen :mrgreen: Ik ben hoopvol, maar zou graag toch van andere horen hoe dat bij hun is gegaan. En of mensen nog tips hebben voor ons!





Liefs

Summerchild

sorry geen ervaring hier maar ik hoop dat jullie snel een zwanger mogen zijn :slight_smile: :pray: :thumbup: :thumbdown: :thumbup: :thumbdown:



Welkom op het forum trouwens :wink:

Welkom op 't forum!

Ook ik heb hier (gelukkig) geen ervaring mee, maar hoop ook dat jullie snel een wondertje mogen verwachten!

Mijn duimen draaien voor je!

Welkom!



Hopelijk heb je net zon mooi resultaat als ik, na 2 maanden clomid… :smiley: Veel succes!!

Of ik: 1e ronde clomid raak. Tweede zonder medicijnen in 1 keer raak :smiley:



Welkom op het forum.

Dank jullie voor de berichtjes.

Wij hopen ook dat 1x clomid genoeg zal zijn :smiley:





Liefs

Summerchild

Hai welkom op forum hier ook pcos al meer als 21 jaar :slight_smile:

heb inmiddels 6 kinderen via clomid alleen nu lukt het niet moet ook wat meer afvallen :frowning:



heb nu ondersteuning van metformine en dat werkt goed heb een ei gehad in em rust fase ( 3maanden) al is die wel laat gekomen maar dat geeft niet .



wens je heel veel suc6 hier en dat je snel zwanger zult raken

Dank jullie voor de berichtjes :smiley:



Wij hopen ook dat we een eisprong krijgen en het raak is :smiley:





liefs



Summerchild

Weet je inmiddels al wat meer?

Wij mogen zelfook binnenkort met clomid gaan beginnen :smiley:

Ja, helaas is bij ons de clomid niet aangeslagen. Nu krijg Ik dubbele dosis. In de hoop dat dit wel werkt. Heel veel succes met jou clomid behandeling! Liefs summerchild

Dankjewel en jij ook succes met de volgende ronde en ik hoop dat de verhoogde dosering wel eitjes laat rijpen.

Hoi Summerchild,



Hou goed in de gaten of je op ten duur een eisprong blijft houden. Ik zit nu bijna een jaar aan de clomid en heb al een aantal maanden geen eisprong. Nu heb ik al 2 maanden weer cystes en mag ik ff helemaal niet verder tot ze wegzijn. In die tijd kreeg ik netjes een bloeding, dus zei de arts dat ik toch een eisprong had, maar ze schrok toen ze merkte dat dat niet het geval was.



Ik hoop voor je dat je bij de vele verhalen hoort waarin het maar even nodig is, maar wou toch ook ff aangeven dat als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt, dat je gewoon aan de bel moet trekken. En niet zomaar af laten schepen.



Succes voor alle dames die aan de clomid zitten of moeten. Mijn duimen draaien overuren voor jullie :slight_smile:

Hey Darkchild,



Dank je voor je berichtje. Ik heb uit mijzelf helemaal geen eisprong, zonder medicatie. De eerste keer 50mg clomid had geen zin. Die is niet aangeslagen bij mij :frowning: Morgen mijn laatste clomid dag 100mg. Er was bij 50mg wel wat groei, maar uitermate langzaam! De gynocoloog wou daar niet op gaan zitten wachten (ik ook niet)



Derde kerstdag mag ik weer naar het ziekenhuis toe voor echo’s. Wij hopen :pray: dat ik dan eindelijk een eisrpong zal hebben!

En natuurlijk deze eisprong zich zal eindigen in een prachtig kindje :mrgreen:



Ik hoop dat alle vrouwen met clomid een eisprong krijgen :slight_smile: Dat is mijn :: :: :: kerstwens voor iedereen! :: :: ::



Liefs

Summerchild :inlove:

Hey Summerchild.



Hier werkte de 50 mg ook nauwelijks, maar met 100 heb ik elke keer toch mooie follikels gehad. Het probleem is dat ze blijven plakken. Daardoor zou ik met pregnyl moeten spuiten, maar afgelopen donderdag bleken alledrie de follikels (1 van vorige maand) nog op hun plek te zitten en mag ik pas 1 januari weer de regels opwekken met medicijnen.



Zou wel mooi voor jullie zijn, een kerstwonder :smiley:

Ow, dat is echt naar! Dus geen eisprong! :x

Ik hoop gewoon dat je alsnog een eisprong krijgt!!! :pray:



Mijn gynocoloog zei dat als de 100 mg niet zou werken ze gelijk met de injecties zouden beginnen… Ik ben echt als de dood voor naalden! :silenced:

:thumbdown:



Ik hoefde tussen de 50mg en de 100mg geen ongesteldheid te hebben, omdat de gyno zei dat het weinig verschil maakte :think: Hopen dat t zo is.



liefs

Summerchild

Ik heb hier vorige week prikles gehad voor de Pregnyl en ik ben ook doodsbang voor naalden. Bloedafnemen gaat al wat makkelijker maar dit leek me echt doodeng.



Eerst zat ik nog grapjes te maken, maar toen ik uiteindelijk moest proefspuiten begon ik toch zenuwachtig te worden.



Uiteindelijk heeft die vrouw voor mij geprikt, ik durfde zelf de naald er niet in te zetten, maar je voelt er niks van en de volgende keer ga ik het zekers zelf doen :slight_smile:



Als je ook meerdere keren per maand moet spuiten, krijg je waarschijnlijk net zo’n prikpen als je voor insuline hebt, dat is helemaal handig :slight_smile:

Nouw… bloedprikken is bij mij echt een probleem. De laatste keer was ik alleen gegaan, had zelfs verdovende zalf (emla, ik weet… heel schaamtelijk) en toen ging het goed. Totdat! ik opstond :oops: Ik zag heel de wereld duizelen, misselijk en ging bijna out! Ik schaamde me helemaal kapot… In een open ruimte bij het ziekenhuis liggen en dan iedereen die je aankijkt… De lieve bloedpriksters wilde me gerust stellen dat ik echt niet de enige was :oops:

Heb zelf nogal een trauma opgelopen vroeger. Ik was als kind vaak ziek en moest daarom veel bloed laten prikken. Ik had hele dunne armpjes en blijkbaar waren mijn aderen te klein ofzo… ze moesten dus in 1x wel 10 a 15x prikken in me armen voordat ze een ader konden vinden… en later moest ik nog een keer, omdat ze te weinig bloed hadden afgenomen. Dat soort horror beelden krijg je moeilijk uit je gedachten. :wall:



Met pijn heb ik niet zoveel problemen. Het is bij mij echt de naald zelf. Ik werkte vroeger met dieren, voornamelijk wilde katten. Daarbij heb ik vaak enorme krabbels aan over gehouden… en dat doet toch een stuk meer pijn dan een prikje! Al heb ik liever een wilde kat die in mijn armen hangt dan een man met een naald in zijn handen :mrgreen: :wink:



Liefs

Summerchild

Update:



Vandaag naar het ziekenhuis toe geweest. Er waren twee eitjes van 19 en 16 mm :lol: De dokter zei dat binnen nu en aankomende vrijdag een eisprong waarschijnlijk zal optreden! :dance: EINDELIJK! 8) Nu nog hopen dat mijn liefje raak schiet :mrgreen: Ik ben zo blij! Bijna 10 maanden heeft het geduurd voordat ik nu eindelijk een eisprong kan krijgen :pray: Voor veel vrouwen is het normaal dat ze een keer per maand een eisprong krijgen, helaas niet voor mij. Ons geluk kan nu al bijna niet meer op :dance:





Liefs

Summerchild

kijk eens aan je ei kan springen vanaf morgen denk ik of overmorgen rond de 21 mm heb je geen pregnyl gehad ? veel klus plezier en hoop dat het raak is voor je weet er alles van helaas hier al 14 maanden alweer niks :frowning:

Hey,



Nee, ik heb eerst een ronde clomid 50mg gehad zonder resultaat en daarna (zonder tussentijds menstrueren) erachteraan 100mg voor 5 dagen. De eerste reeks clomid liet mij voelen alsof ik in de overgang was. En nu de tweede keer voelde ik mij behoorlijk zwanger. Misselijk, slecht humeur, rare dingen eten en ruiken… Mijn gyno zei dat ik 9 mm baarmoeder slijm had, maar is dat goed???



xxx

Summerchild