Maaltijdsalade

Aangezien ik met dit warme weer echt geen zin heb ik een warme hap, ben ik op zoek naar een lekkere maaltijdsalade.



En het liefst iets met Pasta, en geen vis want dat lust hubbie niet.

Gewoon alles wat je lekker vind in een bak gooien…



Klaaaaaaaar!!!

@Madre wrote:

Gewoon alles wat je lekker vind in een bak gooien…



Klaaaaaaaar!!!




Ja dat doe ik al altijd, en ben een beetje uit gekeken op die salade en heb eigenlijk zin in iets nieuws :smiley:

ik lees ff mee haha :mrgreen: :wink:

Rauwe kolen, zoals witte kool en rode kool, in dunne strips snijden

Bietjes koken en koud laten worden, en in blokjes snijden

Komkommer in blokjes snijden

Kers tomaatjes halveren

Bleekselerij schillen en in stukjes snijden

Rode en gele paprika in stukjes snijden

Pancetta in blokjes snijden en uitbakken, daar gedroogde cranberries, pijnboom pitjes, gehalveerde walnoten, en zonnebleom pitjes bij bakken tot licht bruin

Rode wijn azijn, olijfolie, granen mosterd, en geraspt teentje knoflook mengen

De hele handel bij elkaar mikken

Feta blokjes, blauwe kaas blokjes

geraspte mandarijnen schil en sap erover



Erg lekker

Dit eten wij iedere zondag, met gegrilde kip.

ik vind de geitenkaassalade bij de AH zo enorm lekker… Daar zit sla in, pasta, zongedroogde tomaatjes, komkommer, soort walnootje, geitenkaas en een honingdressing

Lijkt me erg lekker.

Maar ook heb ik niet zoveel zin met dit weer een uur in de keuken te staan.

Denk dat ik met dat recept toch zeker een uur in de keuken sta… :mrgreen:

mmm klinkt goed



ot nef ben jij kok je hebt altijd van die heerlijke recepten ?

Met gerookte kip en ham en kaas.



Met zongedroogde tomaatjes, pesto, feta en olijven.

@romata wrote:

Lijkt me erg lekker.

Maar ook heb ik niet zoveel zin met dit weer een uur in de keuken te staan.

Denk dat ik met dat recept toch zeker een uur in de keuken sta… :mrgreen:


Duurt al met al 15 minuten. :wink:



Ahha…Nee Loessie. Ik eet gewoon heel graag. En ik kijk veel kook programmas. :lol:

Koude pasta salade



250 gr Farfalle (of andere soort pasta)

75 gr magere spekreepjes

2 groene appels (of een gele paprika)

200 gr worst (chorizo, salami, metworst o.i.d.)

4 lente-/bosuitjes

2 teentjes knoflook (naar smaak, soms is 1 voldoende)

3 tros-/roma tomaten

bakje olijven (zwart/groen) (in ringen)

1 bosje verse basilicum (15 gr)

1 crème fraîche

4 el mayonaise



Kook de pasta aldente, spoel af en besprenkel met olijfolie. (en laat afkoelen)

Bak de spekreepjes knapperig. (en laat afkoelen)

Snijd de bosui, tomaten, appel (paprika) en worst in stukjes.



Dressing: pers de knoflook uit boven de crème fraîche en voeg zout, peper, mayonaise, olijven en basilicum toe.



Alles door elkaar mengen en severen met chiabatta en (kruiden)boter.

Dit is ook een lekker recept, hoef je heeel kort voor in de keuken te staan (de oven doet de rest) en is heel lekker om lauw te eten…ideaal met dit weer dus :mrgreen:



Spinazietaart



• 1 pak spinazie à la crème

• 5 à 6 plakjes bladerdeeg

• 4 eieren

• 200 gr gehakt of hamreepjes/blokjes

• Geraspte oude kaas

• Quichevorm Ø 26 cm





Spinazie en deeg ontdooien. Spinazie goed laten uitlekken.

Oven voorverwarmen op 200°C.

Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg.

Eieren loskloppen met zout en peper.

Gehakt rul bakken.

Gehakt (of ham), eieren en kaas door spinazie roeren, vorm vullen met mengsel.

Taart in het midden ± 40 min gaar en bruin bakken.

Salade met kipfilet



Kipfilet in reepjes snijden en bakken in wat olie. Zelf doe ik wat lekkere kruiden bij de kip (kerrie, indische kruiden, paprika etc)

Als de kip rondom gebakken is, een gesneden uitje/bosui meebakken.

Meestal doe ik er ook nog een half bakje champignons bij. Op het einde nog wat verse knoflook naar smaak erbij.

Als het allemaal mooi gebakken is afblussen met wat ketjap manis, pannenkoekenstroop (een flinke kneep in de fles) en een klein scheutje gembersiroop. (niet teveel hoor)

Dit lekker even laten pruttelen.



Sla wassen en laten uitlekken.

Sla verdelen over de borden. Ik neem altijd een groot bord, presenteert leuk :wink:

Over de sla wat rozijnen, pijnboompitten strooien. Daarop de kip met een beetje saus.



Daarbij serveer ik altijd een lekker vers stokbroodje met kruidenboter :drool: :drool:



Eet smakelijk :stuck_out_tongue:



Nodig:



-ijsbergsla (of kropsla)

-kipfilet

-kruiden

-knoflook

-ui

-bosui

-champignons

-ketjap manis

-pannenkoekenstroop

-gembersiroop (kun je evt weglaten)

-pijnboompitjes

-rozijntjes

-stokbrood

-kruidenboter

@Paschal75 wrote:

Koude pasta salade



250 gr Farfalle (of andere soort pasta)

75 gr magere spekreepjes

2 groene appels (of een gele paprika)

200 gr worst (chorizo, salami, metworst o.i.d.)

4 lente-/bosuitjes

2 teentjes knoflook (naar smaak, soms is 1 voldoende)

3 tros-/roma tomaten

bakje olijven (zwart/groen) (in ringen)

1 bosje verse basilicum (15 gr)

1 crème fraîche

4 el mayonaise







Kook de pasta aldente, spoel af en besprenkel met olijfolie. (en laat afkoelen)

Bak de spekreepjes knapperig. (en laat afkoelen)

Snijd de bosui, tomaten, appel (paprika) en worst in stukjes.



Dressing: pers de knoflook uit boven de crème fraîche en voeg zout, peper, mayonaise, olijven en basilicum toe.



Alles door elkaar mengen en severen met chiabatta en (kruiden)boter.




deze ga ik vandaag maken.

Lijkt me erg lekker :drool:



Maar wat ik me afvraag ik heb 1 x groene olijven gegeten, vond het toen niet lekker is ook al een aantal jaar geleden.Maar lus ze misschien wel in een salade welke kan ik dan het beste nemen zwart of groen ??

Ik vind dan de groene wat lekkerder dan de zwarte.

(ik was ook nooit een fan van olijven-nu onbegrijpelijk hoor- maar

ben ze gaan leren eten door het maken en eten van deze

salade o.a.)



Smakelijk alvast, ben benieuwd hoe je hem vind !

Bedankt :slight_smile:



Dan ga ik groene olijven erin doen.

Laat straks wel even weten of ie lekker was :thumbup:

Nog meer salade’s zijn altijd welkom natuurlijk :drool:

Met Feta ofzo vind ik ook lekker :drool:

@Paschal75 wrote:

Dit is ook een lekker recept, hoef je heeel kort voor in de keuken te staan (de oven doet de rest) en is heel lekker om lauw te eten…ideaal met dit weer dus :mrgreen:



Spinazietaart



• 1 pak spinazie à la crème

• 5 à 6 plakjes bladerdeeg

• 4 eieren

• 200 gr gehakt of hamreepjes/blokjes

• Geraspte oude kaas

• Quichevorm Ø 26 cm





Spinazie en deeg ontdooien. Spinazie goed laten uitlekken.

Oven voorverwarmen op 200°C.

Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg.

Eieren loskloppen met zout en peper.

Gehakt rul bakken.

Gehakt (of ham), eieren en kaas door spinazie roeren, vorm vullen met mengsel.

Taart in het midden ± 40 min gaar en bruin bakken.




deze ga ik vanavond proberen…maare dat deeg moet je dat ook aan de bovenkant doen of alleen de zij en onderkant? hoe moet dat dus?



voor mij de eerste keer dat ik met bladerdeeg aan de gang ga :oops:

merel je kutn zo’n taart zowel dicht als open maken. Als je um dicht maakt, zou ik op het deeg bovenop wel nog wat kaas doen, om er een mooi korstje op te krijgen.

dank je wel fiep :-* ja ik heb wat geraspte kaas… :thumbup: