Wie o wie heeft er een lekker recept voor een goede maaltijd soep???
ik heb vandaag eens wat van het internet geprobeerd maar die was echt :sick:
En gebeurt niet vaak dat wij het beiden niet lekker vinden
Hebben jullie nog lekkere recepten voor mij???
‘gewoon’ een verse pan kippensoep of groentesoep maken.
Met verse kip (echt een kip uitpluizen, ik gebruik altijd een bevroren braadhaantje van de aldi)
Of groentesoep met een verse schenkel, soepvlees, zelfgedraaide balletjes en veel groente erbij.
En natuurlijk in beide vermicelli. :drool: :drool:
Chorizo, chili, en chickpea soep
1 rode ui in halve maan ringen snijden, chorizo in blokjes snijden, in een pan met dikke bodem beetje olijf olie verhitten, 2 teentjes knoflook in plakjes snijden, chorizo in de olie aanbakken, ui en knoflook erbij. 1 rode chili peper zonder zaadjes in kleine stukjes snijden en erbij doen. Theelepeltje gedroogde thijm erbij, blik gepelde tomaten met sap en al erbij, blik kikker(keeker…?) erwten erbij.
Op smaak brengen met zout en zwarte peper.
Lekker met eigen gemaakt soda brood.
(volkoren bloem, karnemelk, bakpoeder, gesmolten boter mengen, in een rond brood vormen op ingevette bakplaat, kruis in de bovenkant snijden, bestrooien met wat bloem, 40 minuten in het midden van de oven op 180 graden bakken)
chineese tomaten soep met prei en tauge en geroosterd/stokbrood met kruidenboter
van varkens hieltjes en een groot stuk rundsvlees boulion trekken
daar kikker erwten bij, aardappelen, wortelen, selder, peper zout naar smaak,
vlees van de hieljes halen, en stuk vlees in stukken snijden, eronder gooien en klaar
:drool:
Nefarious: oeeeee die van jou klinkt wel heel erg lekker en goed vullend :drool:
Heb je nog meer van die heerlijke Amerikaanse gerechten? want jij komt af en toe met heerlijke baksels aanzetten :drool:
een topic openen waarin je, je creaties kwijt kan mag van mij ook hoor haha :mrgreen: :drool:
Hendrika: Chineese tomatenspoep maak je die dan zelf??
Mutsie: Zuks maken we al en is idd erg lekker alleen zitten we elkaar na 2 uur weer aan te kijken omdat het niet echt lang vullend is :oops: voor ons dan
ik heb vandaag mexicaanse bonensoep gemaakt! Vanavond lekker oppeuzelen :thumbup:
2 eetlepels komijn
koriander gedroogde en verse!
ui even aanbakken
gehakt en chilipeper erbij doen.
bouillion erbij gooien.
Dan kidneybonen mais en verse tomaat in stukjes gesneden zonder velletje.
een klein blikje tomatenpuree erbij. Lekker laten pruttelen.
Eventueel het schuim weglepelen.
Als het klaar is lekker beetje zure room opscheppen en afmaken met een beetje verse koriander :drool:
wij doen er ook een beetje rijst bij :drool:
Erwtensoep:
500 gram spliterwten
halve knolselderij
2 uien
laurierblaadje
prei
wortel
kruidnagel
500 gram hamlappen
2 speklappen (of 250 gram spekblokjes)
rookworst
Alles door elkaar in de pan doen met 2 liter water (behalve rookworst). Op laag vuur een paar uur laten garen tot alles pulp is geworden. Gaat vanzelf als je maar geduld hebt. Laurierblaadje is het enige dat heel blijft en dat verwijder je op het einde. Eventueel laatste grote stukken met staafmixer klein maken. Om het af te maken bouillon(blokjes) erdoor en rookworst in schijfjes.
ja die maak ik zelf heel simpel maar wel lekker.
water opzetten wat gehakt er in zodat het gaat rullen, dan pak je wat water uit de pan in een maat beker doe je kant en klare chineese tomaten soep in uit een pakje van honig dat goed roeren dan fijn gesneden prei erbij in en tauge dat nog even lekker laten staan dat serveer je dan met geroosterd brood of stokbrood met kruidenboter en eventueel wat geraspte kaas in de soep en eet smakelijk binnen 30 min een lekker soepje :drool:
ik maak altijd maaltijd kippensoep. veel rijst erbij en verder de normale ingredienten (groente, vlees vermecelli)
Stikbroodje erbij en het is een volwaardige maaltijd
Leuk topic die erwtensoep lijk me wel wat haha.
Hoelang is lang koken???
kan ik er rekening mee houden.
en doe je dan 1 wortel en 1prei erin of???
en die rookworst moet het laatste erin of?
heb nog nooit zelf soep gemaakt namelijk.
Verder heb je tegenwoordig ook laurierblad in poeders gebruik ik voor de hachee namelijk wel zo handig als die blaadjes terug zoeken.
Ook kruidnagel heb ik als poeders.
Macaronisoep.
Dit maak je van kippenbouillion.
Verder gooi je er dus macaroni door, gehaktballetjes, wat groente, aardappels en verder eigenlijk alles wat je lekker lijkt.
Vriendin van me maakte het vaak, maar hield het echte recept geheim :mrgreen:
Gourgette soep
5 gourgetten
3 liter water
89
knoflook
theelepel kerrie
flinke kop rijst
beetje boter
boter in de pan
ui fruiten
knoflook erop persen
kerrie erop
gourgette in stukjes erin en aanbakken
water erop en tot kook brengen
staafmixer erin zetten en een prutje maken
kopje rijst erop en zachtjes laten koken tot de rijst gaar is…
Super heerlijke maaltijdsoep
helemaal als je spekjes uitbakt en die als een toefje er midden in legt :drool:
En ik maak verder iedere soep tot maaltijdsoep door vermecelli meer erin te ggooien of mie of fijne mie of rijst oid…dan vult het al snel meer…
@nachtvliinder wrote:
ik heb vandaag mexicaanse bonensoep gemaakt! Vanavond lekker oppeuzelen :thumbup:
2 eetlepels komijn
koriander gedroogde en verse!
ui even aanbakken
gehakt en chilipeper erbij doen.
bouillion erbij gooien.
Dan kidneybonen mais en verse tomaat in stukjes gesneden zonder velletje.
een klein blikje tomatenpuree erbij. Lekker laten pruttelen.
Eventueel het schuim weglepelen.
Als het klaar is lekker beetje zure room opscheppen en afmaken met een beetje verse koriander :drool:
wij doen er ook een beetje rijst bij :drool:
hier moet je eens een blikje mais bij gooien…is vet lekker.
ow hahah had ik die idd niet erbij gezet maar dat doe ik dus idd ook!!
Ik had een pan vol voor 4 personen en die is helemaal opgegaan.
Ze wilde zelfs het laatste beetje meenemen en dat was maar een half kopje ofzow :lol:
Maar hij valt elke x weer in de smaak :thumbup:
@tweelingmoeder32 wrote:
ik maak altijd maaltijd kippensoep. veel rijst erbij en verder de normale ingredienten (groente, vlees vermecelli)
Stikbroodje erbij en het is een volwaardige maaltijd
En je laatste? :lol:
@mariska_23 wrote:
Leuk topic die erwtensoep lijk me wel wat haha.
Hoelang is lang koken???
kan ik er rekening mee houden.
en doe je dan 1 wortel en 1prei erin of???
en die rookworst moet het laatste erin of?
heb nog nooit zelf soep gemaakt namelijk.
Verder heb je tegenwoordig ook laurierblad in poeders gebruik ik voor de hachee namelijk wel zo handig als die blaadjes terug zoeken.
Ook kruidnagel heb ik als poeders.
Ik doe meestal 2 prei en 1 wortel. Lang koken bedoel ik een uurtje of 4 tot 6.
@cees77 wrote:
@mariska_23 wrote:Leuk topic die erwtensoep lijk me wel wat haha.
Hoelang is lang koken???
kan ik er rekening mee houden.
en doe je dan 1 wortel en 1prei erin of???
en die rookworst moet het laatste erin of?
heb nog nooit zelf soep gemaakt namelijk.
Verder heb je tegenwoordig ook laurierblad in poeders gebruik ik voor de hachee namelijk wel zo handig als die blaadjes terug zoeken.
Ook kruidnagel heb ik als poeders.
Ik doe meestal 2 prei en 1 wortel. Lang koken bedoel ik een uurtje of 4 tot 6.
Oke bedank dan moet ik dus echt s’ochtends wel beginnen haha.
maar goed dat maakt niks uit.
vergat ik nog te vragen geen zout of peper of iets???
ik doe geen zout (zit genoeg in de bouillonblokjes). Peper naar smaak aan tafel.