kleine zwangerschapspillen?

Inmiddels is mijn potje foliumzuur aan het leegraken en zit ik te twijfelen of ik hierna aan de zwangerschapspillen ga, of dat ik het hou bij foliumzuur+2kleine multivitaminepillen (van de Hem@).

Het probleem is nl. dat ik moeilijk pillen kan slikken. Een pil kan voor mij echt niet groter zijn dan zo’n 400 mg ibuprofen, anders krijg ik hem echt niet doorgeslikt. Ik weet het, het is psychisch, maar dat te weten helpt niet echt :frowning: .

Ik heb vroeger een tijdje van die vit C 1000 pillen doormidden gebroken, maar dat kreeg ik ook niet door vanwege de scherpe randjes.

Mijn vraag is dus, wat zal ik doen? Overgaan op zwangerschapspillen en zo ja, welke pillen zijn een beetje klein?

Hoi Avien,



Ik heb hetzelfde slikprobleem. En ik neem de kauwvitamine tabletten van Davitamon. En daarbij de Foliumzuur van DA, hun eigen merk. Die is erg vies maar wel kauwbaar. Ik neem dan een Mentos of een dropje en kauw hem daarmee weg :oops:



Ik heb de vitaminepillen voor as. moeders van Davitamon nog in de kast staan …Die zijn niet te kauwen of te stampen, voor mij onmogelijk om weg te krijgen…

Hoi hoi



Toevallig werk ik in een drogist en waar je even mee op moet

letten, is de hoeveelheid Vit A die in een supplement zit.

Het is waarschijnlijk zo dat in de kauwtabletten en de

gewone multi’s teveel Vit A zit.



Vandaar ook dat je beter een voedingssuplement kan gebruiken voor

zwangeren. Hierin is de Vit A al aangepast.



Wat een klein makkelijk tabletje is om te slikken is gravitamon

van davitamon. Hier zit zowel foliumzuur in als andere vitaminen

en mineralen die je nodig hebt. Lekker compact en alles in 1!



Veel liefs

Tara

Hoi allemaal,



Ook ben een moeilijke pillenslikker.

De eerste foliumzuurpillen die ik heb gekocht waren femnatal van davitamon, speciaal voor vrouwen die zwanger willen worden, zijn of net zijn bevallen.

Het slikken ging goed.

Daarna ben ik overgegaan op foliumzuur van VSM Puur Mama.

Zijn ovaal van vorm en iets groter dan die anderen, maar ook die slik ik prima weg.



Succes met het maken van je keuze.



Liefs Lotte

Ik slik Gravitamon en dit bevalt goed en bevat alle vitaminen etc. die je nodig hebt en ter beveiliging van een overdosis aan vitamine a zit dit er niet in maar B-caroteen, wat het lichaam naar behoefte zelf omzet in vitamine A. Het is ten groote van een kleine M&M dus ik vind het best te doen. Het is best prijzig ongeveer € 15,- euri voor een potje met 100 dragees en het is zelfs bij de kr**vat te koop.

gravitamon is zo laag en weinig breed gedoseerd :roll:



kan je voor die 15 euro beter elke dag 1 echt! volkoren boterham met sinaasappelsap extra nemen :wink:



en daarbij die kleine foliumzuur slikken natuurlijk :smiley:









ik slik prenatal pillen van Solgar…voor pre/zwangerschap en borstvoedings periode .

ik meen 37 hoog maar veilig gedoseerde ingredienten.



maar dat zijn grotere pillen :shifty:

Hmmmm had net weer een potje aangebroken…stonden zulke lovende stukken op internet over gravitamon dat ik dacht dat het wel goed moest zijn… :frowning:



Maar ja ik slik in ieder geval foliumzuur en daar gaat het om.

tsja was een beetje goede marketing en onwetenheid al niet doet he :wink:



slik lekker op joh…geeft een goed gevoel…en goed eten is nooit weg 8)

Hoi Hoi



Gravitamon is echt niet superlaag gedoseerd hoor.

Bij dit supplement zit er minimaal 50% in van wat je dagelijks nodig moet hebben. En inderdaad de rest kun je uit je voeding halen en dat is ook het beste lijkt mij!

Solgar is gewoon een stuk hoger gedoseerd en dat geld ook voor Orthica.

Allebei prima supplementen, maar sommige mensen kunnen last krijgen van de hoge dosering aan vit B. Doordat deze twee natuurlijke vitamine’s zijn kun je van de Vit B oprispingen krijgen, en het is idd zo dat deze twee grotere tablet/capsules zijn.

ik vind wel dat als je gauw vatbaar bent en zwanger bent, je het beste voor deze twee kan kiezen.

Maar het is echt niet zo dat gravitamon zo laag is dat je het maar beter niet kan slikken. Je krijgt in ieder geval 50% binnen en de rest haal je gemakkelijk uit je voeding.



En over de prijzen: Gravitamon is idd 15,= maar je doet er ook 100 dagen mee!

Solgar en Orthica zijn een stuks prijziger.



Afijn,

Ieder haar eigen keus, maar ik dacht zo kun je misschien een beter besluit maken.



Veel liefs

Tara

dankjewel voor jullie antwoorden :-*



Er kleven inderdaad altijd voor- en nadelen aan elke soort pil. In grote pillen zit meer, maar daarom zijn ze ook groter. 8) Maar ja, gravitamon is, hoe ik het hier lees, ook niet de meest ideale oplossing.

En natuurlijk kan ik gewone multi’s blijven slikken, maar dan zit ik weer met die vit A. Lastig hoor…

Zoals ik het nu lees, ga ik denk ik voor de gravitamon, iemand anders nog suggesties? Ik lees het graag van jullie!

Hey Avien,



Je zou Fem Natal van Davitamon kunnen gebruiken? Dit is een multivitamine met foliumzuur en zonder vitamine A. Speciaal voor vrouwen die zwanger willen worden, zijn of borstvoeding geven.



De pillen zijn niet mega-groot, naar mijn idee.



Succes! Do

En gewoon huismerk? Ik weet niet hoe groot en moeilijk doorslikbaar bijv. de huismerk vitaminen van etos / kruidvat zijn in verhouding tot de dure merken, maar de huismerken zijn net zo goed over het algemeen.



Is het trouwens nodig om speciale zwangerschapsvitaminen te slikken voor je zwanger bent? Dit heb ik nooit gedaan. Wel foliumzuur uiteraard.

ik slik (als ik er aan denk :shifty: ) femnatal van davitamon. Zijn niet al te groot en slikken makkelijk weg.



Ik heb eerst etos eigen merk gehaald. Maar die pillen zijn echt enorm en je moest er ook nog 2 per dag nemen :hand:



als je goed en gevarieerd eet zijn deze aanvullingen in principe niet nodig. Aangezien ik niet echt een goede (gevarieerde) eter ben neem ik ze voor de zekerheid wel :wink:

Hmmm om eerlijk te zijn, ik slik alleen maar foliumzuur en Vitamine E in hoge dosering. Dit al van voor de zwangerschap omdat beide dus ‘goed’ zijn, de foliumzuur is iedereen welbekend en de vitamine E omdat het goed is voor de doorbloeding en dus ook innestelling en daarna voor de werking van de placenta etc. Ook nog eens goed voor je huid :mrgreen:

Verder slik ik niets extra (behalve Floradix tijdens zwangerschap als ik me niet fit voel en dit kun je ook voor je zwangerschap doen want er zit meer in dan alleen ijzer als je dat optelt bij de foliumzuur en Vit E, bijna compleet) en kan ik ook heeeeeel moeilijk pillen slikken.

Soms kunnen apotheken pillen ‘omzetten’ naar capsules voor je mocht het heel problematisch zijn, maar ik merk zelf dat ik vooral de pillen voor de vitamine E redelijk makkelijk weg krijg omdat het gelcapsules zijn een soort grotere variant van de folium. Dan met melk innemen vanwege het lekkere slijmlaagje 8) eh voila zo weg!

@Tara wrote:

Hoi Hoi



Gravitamon is echt niet superlaag gedoseerd hoor.

Bij dit supplement zit er minimaal 50% in van wat je dagelijks nodig moet hebben. En inderdaad de rest kun je uit je voeding halen en dat is ook het beste lijkt mij!




het is maar welke maatstaf je neemt he…de 50% van de nederlandse aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vit. c bv voorkomt net scheurbuik :wink:



geef mij maar de amerikaanse normen :wink:

Euhm Heksje…de Amerikaanse normen zijn gestoeld op McVreetwaren geen lekkere gezonde Hollandse kost :wink: 8)

Nah is vast veel beter om inderdaad die andere helft uit je groente, fruit etc te halen dat heeft volgens mij ook een betere ‘opname’ tot gevolg :mrgreen:

:think: ik denk dat je wat anders bedoelt dan ik…



nederland zegt gewoon dat je veel minder vit. c nodig hebt om gezond te blijven dan amerika…



de norm die nederland hanteert voorkomt scheurbuik

de amerikaanse norm hanteert een hogere dosering omdat een lijf niet continue op het randje van scheurbuik kan functioneren :wink:





dat veel te veel van die amerikanen slecht eten is een andere discussie :shifty:



Hoeveel vitamine C is genoeg?

Tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling, een groot wetenschapper, adviseert gezonde mensen dagelijks 3 gram vitamine C te gebruiken. Volgens Pauling kan de dosering zonder bijwerkingen bij ziekte (griep) opgevoerd worden naar 10 gram of, bij ernstige ziektes (kanker), zelfs naar 30 gram. Vitamine C is niet giftig ook niet in een dagelijkse dosis van 130 gram per dag.




Alle artikelen en behandelingsprotocollen zijn volgens het zelfzorg principe geschreven. Bij zelfzorg is niet de arts of specialist maar de patiënt zelf verantwoordelijk voor het correct uitvoeren van de behandeling. Toch adviseer ik patiënten om bij gezondheidsklachten eerst een arts te raadplegen. Een juiste diagnose is ook bij een zelfzorgtraject van onschatbare waarde.



Copyright © 2006 - pilliewillie.nl

Wordt het de 60mg van de overheid of de 3000mg van Linus Pauling?

Als je de dosis volgens Pauling vergelijkt met de 60mg vitamine C die door de overheid wordt aanbevolen zou je kunnen denken dat 3000mg veel is, maar dat is niet zo!! De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) van de overheid is een minimum aan vitamines en mineralen en geen juiste therapeutische dosis ter voorkoming van nare ziektes zoals kanker en hart en vaatziekten.

De aanbeveling van 3 gram vitamine C is gebaseerd op huidige standpunten in de wetenschap en geldt trouwens alleen voor gezonde mensen, zieken hebben veel meer vitamine C nodig.



Tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling, een groot wetenschapper, adviseert gezonde mensen dagelijks 3 gram vitamine C te gebruiken. Volgens Pauling kan de dosering zonder gevaar bij zieke mensen opgevoerd worden naar 10 gram of, bij ernstige ziektes, naar zelfs 30 gram. Pauling geeft ook aan dat een optimale dagelijkse hoeveelheid vitamine C veel groter is dan uit onze voeding alleen verkregen kan worden.



Uit onderzoek is gebleken dat een groot aantal dieren, die vitamine C zelf produceren, gemiddeld 140mg vitamine C per kilo lichaamsgewicht per dag aanmaken. Omgerekend naar een mens van 70kg komt dat neer op 9800mg per dag. Wie heeft nu gelijk, de overheid met een ADH van 60mg of Linus Pauling met 3000mg (voor gezonde mensen). Pilllie Willie gaat voor Pauling.



Mensen nemen zoveel vitamine C op als ze nodig hebben, een overschot wordt niet meer door de darmen opgenomen (darm intolerantie) of uitgeplast. Dierproeven hebben aangetoond dat dieren meer vitamine C produceren als ze onder hoge fysieke of psychische stress komen te staan. Mensen hebben de mogelijkheid verloren om vitamine C te maken maar ook de mens heeft meer vitamine C nodig onder invloed van stress. Zie ook deel I van dit artikel over vitamine C.

Hoeveel vitamine C is nu genoeg?

Professor Williams (ontdekker van de vitamines pantotheenzuur en foliumzuur) heeft ontdekt dat een optimale vitamine C dosis van per persoon tot persoon verschilt (van 250mg tot 10.000mg). Vitamine C is echter niet giftig ook niet in een dagelijkse dosis van 130.000mg per dag zoals werd aangetoond door een chemicus die deze dosis twaalf jaar lang heeft gebruikt voor het bestrijden van een ernstige onbehandelbare kanker. Omdat het zonder metingen moeilijk te bepalen is welke dosis voor iemand de juiste is lijkt het verstandig om niet te weinig (250mg) maar iets meer, bijvoorbeeld 3000mg vitamine C, te gebruiken. Neem voor een uitgebreide vitamine (A t/m Z) bloedtest contact op met het PMC in Rotterdam, kosten: ongeveer Euro 400.



Een vuistregel in zowel de orthomoleculaire geneeskunde als wel de homeopathie is: “halveer de dosis in geval van bijwerkingen”. Op deze wijze kan ook voor vitamine C de juiste persoonlijke dosis worden bepaald. Probeer eens om zoveel vitamine C te gebruiken dat de darm-intollerantie optreedt. Een darm-intollerantie herken je aan darmborrelingen, veel winden, lawaai in je buik, diarree, enz. Zo’n test doe je als volgt. Slik om de twee uur 1000mg vitamine C (geen Time Released) en kijk wanneer je darmen beginnen op te spelen. Voor de een is dat 3000mg, voor de ander 6000mg. Als voor jou de darm-intollerantie bij 6000mg begint betekent dat 3000mg vitamine C een goede dagelijkse dosis is. Als je griep hebt of verkouden bent kan je deze dosis rustig weer, zonder darm problemen, ophogen naar 6000mg omdat je lichaam dan meer vitamine C nodig heeft.

Welke vitamine C product is de beste keus?

Verschillende soorten vitamine C

In het algemeen heb je zure en niet zure vitamine C en “Time Released” (TR), gewone vitamine C en vitamine C met complexfactoren (bioflavonoïden) . Veel zure en TR producten bevatten geen complexfactoren. Volgens Drs. Schuitemaker komt een groot gedeelte van TR vitamine C zonder opgenomen te worden in de dikke darm terecht omdat de meeste vitamine C in de maag en het begin van de dunne darm wordt opgenomen. Door de “Time Release” passeert een groot deel van de TR vitamine C deze opname plekken en komt daardoor niet in het bloed terecht. Volgens Schuitemaker is TR vitamine C vooral van toepassing indien een lokale werking beneden in de darm gewenst is, bijvoorbeeld bij darmkanker. De vitamine C TR zorgt er echter wel voor dat het niet in één klap in de maag vrijkomt en spaart zo de maag. Een darm intolerantie treedt ook minder snel op.



Ascorninezuurpoeder is, zoals de naam al aangeeft, zuur. Deze vitamine C bestaat uit zuiver ascorbinezuur (is dus zuur) en is niet Time Released. Mensen die op een lege maag geen sinaasappelsap uit een pak kunnen verdragen hoeven niet aan deze vitamine C te beginnen. De kosten zijn echter zeer laag, vijf cent per gram… Ik gebruik zelf zes gram per dag. Ik verdeel dat wel goed over de dag anders treedt bij mij de darm intolerantie (borrelbuik) op. Ik los het poeder gewoon op in een sapje, dat vind ik veel prettiger dan zes grote pillen gebruiken.



Als je een hoge dosis aan vitamine C wilt gebruiken of vaak last hebt van blaasontsteking en je maag deze zure vorm kan verdragen is ascorbinezuur de beste en goedkoopste oplossing.

Niet zure Vitamine C

Als je zure ascorbinezuur poeder niet kan verdragen gebruik dan Calcium Ascorbaat of Magnesium Ascorbaat poeder. Deze vorm is niet zuur en spaart de maag. Gebruik alleen Calcium Ascorbaat als je ook extra magnesium gebruikt. De verhouding moet Ca : Mg = 2 : 1 zijn. Anders werk je botontkalking in de hand. Mensen die de niet zure vitamine C willen gebruiken en bovendien botontkalking willen tegen gaan kunnen beter Magnesium Ascorbaat gebruiken. Het voedsel in Nederland bevat n.l. al voldoende kalk, suppletie met extra kalk is niet nodig en soms zelfs ongezond. Voor mensen met een te hoge bloeddruk of hartritmestoornissen geldt hetzelfde: gebruik vitamine C op basis van Magnesium Ascorbaat, dan sla je twee vliegen in een klap. Synergie met andere vitaminen en spoorelementen Vitamine C is een instabiele in water oplosbare stof. Koken, zonlicht, zuurstof kunnen vitamine C gemakkelijk vernietigen. Vitamine C wordt versterkt door Vitamine E, Zink, Caroteen en Selenium. Deze stoffen kunnen vitamine C in het lichaam “recyclen”. Het kan dan opnieuw gebruikt worden. Dit is een van de reden waarom het niet verstandig is alleen bijvoorbeeld vitamine C te slikken.

Synergie met andere vitaminen en spoorelementen

Vitamine C is een instabiele in water oplosbare stof. Koken, zonlicht of zuurstof kunnen vitamine C gemakkelijk vernietigen.Vitamine E, Zink, Caroteen en Selenium kunnen vitamine C in het lichaam “recyclen”. Het kan dan opnieuw gebruikt worden. Dit is een van de redenen waarom het niet efficiënt isvitamine C te slikken zonder ook een multi vitaminen/mineralen preparaat te gebruiken.

Ester-C

Ester-C verdient wat extra aandacht. Deze vitamine C bestaat uit een complex van stoffen. Het bevat een niet zure vorm van vitamine C en een groot aantal complexfactoren (bioflavonoïden: rutine, hesperidine, quercetine). In deze vorm komt vitamine C ook in de natuur voor. Een aantal van deze complexfactoren zijn direct in vet oplosbaar zodat het lichaam deze vitamine C direct ook voor weefsel dat uit vet bestaat kan gebruiken. Gewone vitamine C is alleen in water oplosbaar en moet door het lichaam eerst worden omgezet in een in vet oplosbare stof.

Door deze eigenschappen is Ester-C plus veel effectiever dan gewone vitamine C. De voordelen op een rijtje:


  • Twee maal sneller opgenomen
  • Twee maal langer in het weefsel
  • In vet oplosbare eigenschappen
  • Niet zuur



    Er is wel een nadeel: het is veel duurder. Je gebruikt er wel de helft minder van in vergelijking met gewone vitamine C. De prijs moet je niet vergelijken met de kosten van gewoon ascorbinezuur maar met bijvoorbeeld Magnesium Ascorbaat, dat is eerlijker.

Dat klopt zeker, we ‘mogen’ er best veel meer van binnenkrijgen. Behalve van de vetoplossende vitaminen die hopen zich op. En ja het is helemaal niet ‘erg’ soms zelfs goed om een soort van ‘over te doseren’ met vitaminen. Maar hoe daarmee om te gaan is niet altijd duidelijk, soms zelfs erg lastig en moeilijk uit te zoeken. Dus dan maar de ‘minst riskante’ wijze van dosering?

Nederlanders zijn altijd al voorzichtig met medicatie, andere protocollen (heeft hier ons onze dochter ‘gekost’, in Amerika plannen ze de inleiding al op de dag dat iemand zwanger blijkt zo ongeveer op de uitgerekende datum :silenced: ) en algemeen dingen die ‘anders dan natuurlijk’ zijn.

Prima Nederlanders zijn een best gezond volkje en de meeste mensen zullen ook ruimschoot genoeg binnenkrijgen qua vitaminen en ws ook echt niet de hele tijd op randje scheurbuik zitten denk ik :wink: en zo niet…euhm dan zou ik toch ook eerst gaan denken aan gezonder eten, als je nl maar zo weinig vitamientjes C binnenkrijgt dan denk ik dat je aan het supplementen slikken kunt blijven want dan mag je ook je vezels aanvullen waar je tekort aan hebt.

Als je op die manier ‘denkt’ aan vitaminen dan is het ook geen supplement meer maar dan leef je op pillen mijns inziens. En dat heeft dan nog niet eens zozeer dus te maken met slecht of goed eten wat je aangeeft want er zijn vast ook nog meer landen buiten Amerika om waar mensen zijn die niet allemaal even ‘goed’ eten, zelfs ik eet niet elke week uit de beruchte, befaamde schijf van 5! Die trouwens ook elke keer weer aangepast wordt, net als het telkens updaten van de info op voedingscentrumsite en inzichten die veranderen (hey waarom is kaas ineens ongezond? :o )

Hoi hoi



Hier ben ik het dus helemaal mee eens.

Ik werk in een drogist en verkoop zón 400 verschillende

suplementen, maar het is en blijft altijd zo:

Gezonde voeding staat voorop!

Probeer het eerst hier mee, lukt dat niet of heb je chronische

klachten, dan wordt het een ander verhaal.

Maar goed, gelukkig heet het in Nederland zelfzorg,

en dat is dan ook wat iedereen vooral moet doen,

voor zichelf zorgen.



Liefs Tara

Ik ben een tijdje geleden gestopt met de foliumzuur tabletten maar nu lees ik dus dat je ook zwangerschapspillen kunt slikken? wat is dat precies? :oops:



Of kan ik gewoon beter weer doorgaan met die foliumzuurtabletten slikken ?