kleine barmoeder en groei achterstand?

hoi

ik ben dinsdag 28 wkn zwanger van mijn derde kindje.

nu constateerde de vk dat ons kindje om en na bij de 2 a 3 wkn achter loopt mijn baarmoeder rijkt tot randje navel…helemaal omdat mijn vorige 2 meiden met 38 wkn 3330 en 3370 wogen en nu mijn baarmoeder dus niet boven de navel rijk schrok de vk… de 10 heb ik weer een groei echo… zijn er meiden hier die er ervaring mee hebbenheb zitten googlen maar daar schiet ik van in de stress

Googlen moet je echt nooooooooit doen :naughty:Ik weet verder ook niet wat het kan betekenen…

Kun je niet al eerder terecht voor een echo? Want kan me zo voorstellen dat 10 dagen nogal lang is om je af te vragen (en je dus druk gaat zitten maken) over wat het allemaal kan zijn :?

ik heb besloten te gaan bellen morgen ik heb last van krampen afentoe en me harde buiken blijfen aan na het overgeven enz word er nu echt moe van kan de extra spanning wezen natuurlijk en net wat je zegt 10 dgn hou ik nie vol meer…en dat googlen idd weet dat het slecht is maar je krijgt afentoe zoooo vaag advies in het ziekenhuis je ziet er schrikken en vervolgens is het de 10de kan je pas terecht

@miranda433 wrote:

ik heb besloten te gaan bellen morgen ik heb last van krampen afentoe en me harde buiken blijfen aan na het overgeven enz word er nu echt moe van kan de extra spanning wezen natuurlijk en net wat je zegt 10 dgn hou ik nie vol meer…en dat googlen idd weet dat het slecht is maar je krijgt afentoe zoooo vaag advies in het ziekenhuis je ziet er schrikken en vervolgens is het de 10de kan je pas terecht
Als je harde buiken hebt, zou ik nu gewoon bellen hoor. Geen risico nemen.

er zit nu geen regelmaat nog in ze zijn echt na het spugen of opstaan etc… maar morgen ochtend ga ik sowieso bellen hoor ben klaar met wachten …loop nu al meer dan 6 mnd te spugen en nu dat gepieker erbij word er zo moe van :frowning:

Sjeetje Miranda… :hug:

Heb er geen ervaring mee, maar zou morgenochtend idd meteen bellen! Ze kunnen je toch niet nog tot de 10e laten wachten?? Wat belachelijk zeg :hand:

hee miranda :hug:

lev is te klein geboren en bij 39 weken ingeleid omdat hij het te slecht kreeg. een kleiner kindje hoeft geen groot probleem te zijn maar wel iets om goed in de gaten te houden.

ik zou ook eerder een groei-echo proberen te regelen en navragen of het misschien beter is over te stappen naar een gyn?

ik roep maar wat hoor :shifty:

probeer rustig aan te doen en je niet té druk te maken voordat je precies weet wat er aan de hand is (stom advies ik weet het)

sterkte meid :hug:

elisaatje thxxloop al bij de gyn hoor in het ziekenhuis :slight_smile: de ene keer heb je de vk en de andere keer de gyn …snap ook niet precies waarom ze me 2 wkn laten wachten terwijl ze zegt ik schrik ervan… en neem aan dat ze me morgen wel lang laten komen aangezien die harde buiken en krampen toch?

lijkt me wel. succes morgen!

Hey mirandabalen zeg…ben ongeveer net zo lang zwanger als jij en ons kindje heeft ook een groeiachterstand van een goede 3 weken…maar hebben ze dan bij jou ook gezien op de echo of alleen door voelen van de baarmoeder want dan kan eht toch wel mee gaan vallen misshien op de echo?omdat ons kindje niet goed groeit wordt ons kindje heel goed in de gaten gehouden…ik loop nu in veldhoven bij de gyn en in maasstricht omdat ons kleintje ook korte benen en armpjes heeft korte botten, wat ze nu ook ver der gaan onderzoeken…ook ik ben in het ziekenhuis geweest deze week, 2 keer omdat ik weeen had maar ze geven geen ontsluiting…dus moet eht nu super rustig aan gaan doen…Ik weet dat het niet makkelijk is om je niet druk te maken, ik doe dat zelf ook…ons kleintje blijft ook steeds meer op achterstand in groei…ik hoop dat je gerustgesteld wordt in het ziekenhuis en dat het toch mee valtsucces… :hug:

hoe doen ze dat bij jou nu dan? de groei kan op gegeven moment toch ook te ver achter blijven gaan ze het dan helen bij je? en weten ze bij jou een oorzaak?

Ik loop nu in maasstricht omdat ze gaan kijken de volgende keer of het niet te ver achter loopt en wat misschien de oorzaak kan zijn van de te korte botten…volgende keer komt een specialist erbij waarschijnlijk…ik zal ook veel kans in maasstricht moeten bevallen omdat ze dan meteen het kindje kunnen onderzoeken…en ik loop ook in veldhoven omdat ze in maasstricht de groei niet vaak genoeg in de gaten doen houden om zo zeker te weten dat hij blijft groeien ik krijg nu dus heel veel echo’s…ze hebben nog niks gezegd echt over eerder halen wel zei de gyn tegen mij deze week met die weeen dat de moederkoek wel genoeg moet blijven functioneren…dus dat willen ze nu goed in de gaten houden.

ja over dat laatste hadden ze het bij mij ook omdat ik zo misselijk nog steeds ben zijn ze bang dat de moederkoek dus niet genoeg ontwikkeld is en omdat er dus al weinig binnen komt die mischien niet functioneerd zoals die moet

ik heb nu alleen al een dag of 2 meer harde buiken bij opstaan na het spugen etc ben er niet gerust op en ga morgen me gyno bellengelukkig houden ze je wel ook goed in de gaten

Hoi,Ik heb bij beide kinderen een groeiachterstand gehad en een kleinere baarmoeder. Ook hadden beide kinderen (te) korte armen en benen.Bij de eerst vruchwaterpunctie gehad en alles was goed. Hij is gezond geboren.

Bij de tweede geen vruchtwaterpuntie gehad en hij is ook gezond geboren.Het wil dus niet alles zeggen, maar ik begrijp jullie bezorgheid/angst maar al te goed. Heb bij beide tot aan de bevalling in de stress gezeten.Ik hoop dat het “alleen” maar een klein kindje is. Die worden ook groot hoor!Ik blijf jullie volgenLiefs Suzanne

Liefs Suzanne

kijk:-) ook goede verhalen gelukkig

hebben ze bij jou ook regelmatiger controles uitgevoer en gewoon een spontane beval;ling afgewacht?hier word de beeb zowieso wel gehaald met 38 wkn omdat ik epilepsie heb en hoop het te kunnen uit zingen tot dan:-)

Hoi,Ja ze hebben bij de eerste een spontane bevalling afgewacht, want hij groeide elke keer weer voldoende, die kwam met 40 + 4.Bij de tweede zou ik, als ik voldoende ontsluiting had me inleiden met 38 weken, ivm de overlijdingdatum van mijn eerste zoontje en de spannende zwangerschap, maar hij kwam spontaan met 37 + 2.

Bij de tweede hebben ze het gewicht en de achterstand iets meer ingeschat dan dat het was. Met 36 weken echo gehad en toen zou hij 2315 gram wegen en bij voelen met 37 weken zou hij 2500 gram wegen. Hij was uiteindleijk 2780 gram en 46 cm, dus niet zo lang, maar hij woog meer dan dat ze dachten.Het lijkt me lastig epilepsie te hebben tijdens de zwangerschap, hij is toch vrij onvoorspelbaar? Mag je je medicijnen doorslikken?

Ik heb astma en moest van medicijnen wisselen, hierdoor had ik wel meer last van mijn astma, maar was beter voo rhet kindje.

Liefs Suzanne

nee helaas mijn medicijn niet mogen door slikken mag er in week 32 pas weer mee starten en dan met een lagere dossis en dan word die in week 35 verhoogd en met 38 wkn gehaald … het blijft behoorlijk onvoorspelbaar en doe ook weinig alleen omdat het bij mij idd verergerd heb tot nu toe gelukkig nog geen hele weg rakingen gehad

mir, wilde je hier ook even een dikke knuffel geven, wat een onzekerheid allemaal zeg :hug:

thxxx :-*jullie zyn lief…

laat jullie morgen weten als ik gebeld heb wat ze zeiden

heb je ff pb gestuurd mir :hug: