kinderuroloog of kinderarts met specialisatie?

Ik moet voor mijn beide zoons beslissen of ik een doorverwijzing wil naar de kinderuroloog of naar een kinderarts met specialisatie poep en plasproblemen. De oudste (6) is al een jaar aan het trainen via het zh (plasverpleegkundige) maar nog geen vooruitgang. De middelste is in sept. 4 geworden en ook verre van droog. Dus voor allebei mag ik een flowtest doen, maar dan moet ik wel eerst kiezen naar welke arts ik een verwijzing wil. Iemand ervaring met een van beide artsen?

wij zijn via de kinderarts terechtgekomen bij de continentiepolie vh ziekenhuis (hier noemen ze dat de poep en plas poli).echt :thumbup:onze zoon is nu 6,5. hij heeft/ had last van urine verlies en ontlastingverlies overdag en snachts.als je meer info wil hoor ik het graag, dan wil ik wel beantwoorden, ik ga nu slapen(op de site van zgt Almelo staat ook veel info)

ooh lees nu dat jullie die weg al hebbebn bewandelt

zeemeermin: thanks, daar heb ik wat aan, en ook nog uit zwolle ook :thumbup: Zijn jullie echt verder gekomen? Ik heb er inmiddels zo’n hard hoofd in dat onze jongens nog eens droog zullen zijn :frowning:

Nou, we hebben gekozen voor de kinderarts met specialisatie. Niek heeft een verwijzing gekregen en de afspraak voor beiden staat op 23 april. Ik kijk er naar uit! (heb m nog verzet want Niek kreeg natuurlijk alleen een oproep nav die verwijzing, voor a.s. woensdag al, dan heb ik natuurlijk geen tijd voor die flowtest gehad)

Vandaag de mictielijst voor beiden ingevuld en het was 1 groot DRAMA. Echt, Wout heeft 13x geplas en was alle keren al zeiknat, hij heeft wel 6x een schone broek aangedaan en daarna heb ik t maar zo gelaten. Niek heeft 21x geplast en was ook bijna alle keren nat. Nouja, wel een paar keer droog in tegenstelling tot zijn broer. De grootste plas van wout was 140 cc en die van Niek 90. De rest van de plassen zaten tussen de 20 en de 70 ongeveer :roll: Ik hoop toch echt dat die kinderarts een doorpakker is, want ik ben het helemaal ZAT :x :x :x

Volgende week woensdag ga ik met ze de flowtest doen. Zal wel net zo’n succes worden :roll: ZUCHTKan iemand me hier vertellen dat dit ooit nog goed gaat komen?

Nou, woensdag de flowtest gedaan en het viel mee allemaal gelukkig. Niek had zelfs 2x een grote plas, groter dan ik had gemeten: 100 cc! En Wout kon eerst niet plassen, uiteindelijk 75 cc en 45 minuten later wel 160 cc :slight_smile: Alleen kon ik wel zien dat bij wout er urine achterblijft in zijn blaas, niet veel maar toch wat: 17cc (bij niek maar 0,4cc, dat is bijna niets)

Maandag de 23e staat de afspraak voor de kinderarts met specialisatie. Ik ben benieuwd!

update van hier:Met niek gaan we gewoon met trainen, af en toe een dag in potje plassen en kijken hoeveel ml hij kan…Voor wout hebben we een verwijzing naar de uroloog, de afspraak staat voor volgende week maandag. Het vermoeden is dat er een klepje niet goed functioneert in zijn plasbuis. Als de uroloog tot dezelfde conclusie komt krijgt hij een kijkoperatie waarbij ze evt. direct het probleem kunnen oplossen.

Nu moet ik voor die afspraak met hem 3 dagen een uitgebreid mictiedagboek bijhouden. 1 dag gehad, maar wacht nu op wat koeler weer, want hij zweet meer dan dat ie plast en is dus vrij droog (alleen wel elke dag poepbroeken :thumbdown: )

Dus afwachten wat de uroloog ervan vindt…

nou, Wout had toch een goede flow vandaag :think: Al met al denkt de uroloog toch dat het probleem ligt bij zijn te kleine blaas. Hij moet nu zo’n 200-240 per keer plassen, maar hij plast bij een grote plas 130. Dus nu toch aan de medicatie. Pilletjes die ervoor zorgen dat hij later aandrang krijgt waardoor zijn blaas kan groeien. En daarnaast laxeermiddel omdat het ook belangrijk voor het plasseintje is dat ie goed poept. (en omdat de pilletjes als bijwerking hebben dat hij hardere poep krijgt) Dus aan de medicijnen met dat kind…hoop maar dat het gaat werken! Moet over 3 maanden terugkomen en voor die afspraak weer een mictiedagboek bijhouden 2 dagen. En weer een flowtest. Dus we blijven er druk mee :wink:

Wola, welk medicijn heb je gekregen??Wij lopen met Jasper bij de kinder uroloog, die wilde vooralsnog nog geen medicatie, maar volgende bezoek kijken we verder.Hij is nog steeds regelmatig zeiknat( ong 4-6 ker per dag)Maar zijn blaasvolume hebben we wel kunnen opkrikken van 20 COC per keer naar 75 cc per keer, maar moet volgens mij nog wel wat hoger.Wat een drama hè!

Ik lees even mee. Wij zitten ook in de molen met onze middelste.

oxybutynine heet het. Een pilletje werkt 6 uur.

Wout heeft nu gisteravond en vanochtend zijn pilletje genomen. Ik had zomaar tegen de arts gezegd dat een pilletje geen probleem was, tot ik me bedacht dat hij tnt alleen maar kauwtabletjes had gehad…Maar gelukkig is hij heel dapper en slikt het pilletje netjes weg met water :thumbup: Ook het laxeermiddel (oplossen in water) heeft hij vanochtend keurig opgedronken :thumbup: Ben benieuwd of we er vandaag al iets van gaan merken. Zal wel niet, maar toch, we zijn er nu echt mee bezig, er gaat gewoon iets veranderen :thumbup: :thumbup: :dance:

Ben benieuwd. Houd ons maar op d ehoogte.

Ik vroeg hem bij het avondeten of hij vandaag ook beter had gevoeld dat ie moest plassen. Toen zei hij nee…ik zei, en vanochtend dan? (ik had hem een paar keer heel snel naar de wc zien rennen, en dat doet ie dus nooit) Ja, vanochtend voelde ik het heel goed! zei hij. Dus…die pilletjes werken 6 uur, dat was van vanochtend half 8 tot begin van de middag half 2. Toch leuk om te merken dat het pilletje zijn werk al doet :thumbup: :thumbup:

Dat is inderdaad fijn. Mijn zoontje voelt juist te snel dat hij moet plassen, dus ik ben benieuwd wat er uit de plasklas voor advies komt.

Dat te snel voelen heeft mijn middelste. Het heeft dezelfde oorzaak: overactieve blaas. Als dit bij Wout zoden aan de dijk zet ga ik voor Niek ook deze medicijnen vragen (hij plast ongeveer 70cc, bij hoge uitzondering eens 100)

Mijn zoontje plast tussen de 40 en 60 ml per keer :?

Wawa, dat lijkt me ook erg logisch aangezien hij zo vaak moet. Ben je al wel aan het trainen met oprekken van de tijd als hij moet plassen? Bij Niek is het daardoor al wel iets verbeterd. Dan moest ie heel nodig en liet ik hem nog ophouden. Dat ging vooral goed als ik naar de winkel ging, want dan heb je niet zoveel keuze en kun je dus een minuut of 15 rekken, waardoor de blaas dus ook uitrekt :thumbup: Maar goed, ik ben over Niek zijn plasgedrag ook nog niet tevreden hoor. Moet voor hem nog een nieuwe afspraak maken met de kinderarts met specialisatie. Misschien voor hem dus ook die medicijnen. Overigens vind ik het bij hem wel een groot voordeel dat hij zijn plas zo goed voelt, dat heeft wout dus niet, die voelt m gewoon bijna niet :thumbdown:

Van TIKA-verpleegdkundige mogen we dit in eerste instantie niet doen, omdat ons zoontje compleet in paniek raakt als hij niet mag.

ow dat is dan lastig. Het lijkt mij dan een logische stap om hem de medicijnen voor te schrijven? Dan zal hij minder snel aandrang voelen en kan hij gewoon gaan als hij voelt dat ie moet. Maar goed, ik ben geen arts. Hoop dat jullie goed worden geholpen! Tis echt een vervelend probleem he, als het niet zo verloopt als bij de andere kinderen :hug:

Je hoort het half september.