Zijn de ophaal en brengtijden anders dan? Of een andere locatie? Dan kan ik me voorstellen dat het moeilijker word.
Ik denk dat ze beide niet echt nadeel zullen hebben van het spelen in een andere groep.
En ik denk dat het minder leuk is je zoon later over te plaatsen, juist omdat ie op een leeftijd komt dat zekerheden en continuiteit vrij belangrijk zijn.
Ik vind het hartstikke meevallen met het ongemak van brengen en halen mbt de kids in 2 groepen zitten.
Zoonlief zit nog in de babygroep en dochter zit in de dreumes/peutergroep. Ik haal altijd eerst zoonlief en dan dochter op. En bij wegbrengen breng ik eerst haar en dan hem weg. Ik neem echt de tijd om even te knuffelen en ze op hun gemak te stellen, zelfs als ik haast heb haal ik het dan nog binnen een half uur om ze beide weg te brengen.
Hier zitten ze allebei in een eigen groep en dat vinden ze ge-wel-dig! Eigen vriendjes en eigen juffen, eigen activiteiten, eigen slaaptijden en eigen materialen en speelgoed.
Ik zou het zelfs niet goed voor ze vinden om ze in dezelfde groep te zetten (of het moet een geval van overmacht zijn, heel soms kan dat wel een in tijden van ziekte of vakantie, maar echt maar heel zelden en dan meestal zelfde leeftijden bij elkaar)
Hier zitten ze alle 3 op 1 groep. Handig, maar voor Amy vind ik het wat minder leuk.
Thuis zit ze al met die broertjes opgescheept en op de groep nu dus ook al. Gelukkig houden de leidsters er rekening mee. Ook doen de jongens nog niet mee met gezamenlijke activiteiten, omdat ze te klein zijn en ze hebben een apart babyhoekje waar ze vaak spelen, dus ze kan redelijk haar eigen gang gaan.
Mijn zoon gaat nu 2 dagen in de week naar de zelfde groep als zijn zus en 1 dag naar een andere (die naast de groep van zus ligt). Voor die ene dag staat hij op de wachtlijst en per 1 januari gaat hij alle dagen naar de zelfde groep. Ik zie geen nadelen in het bij elkaar op dezelfde groep zitten. Ik ken de leiding heel goed en zij kennen ons en onze dochter heel goedl, dus ik vertrouw ze blindelings en bij nieuwe leiding moet je dat vertrouwen toch weer opbouwen. Bovendien ligt hij n de box of in de babyhoek en gaat grote zus haar eigen gang. Ik was eerst bang dat ze het vervelend zou vinden dat hij op haar terrein zou komen, maar dat is niet het geval. In jouw geval zou ik de jongste op de wachtlijst zetten. Als er plek is, vragen ze je eerst of je het nog steeds wil, dus je hoeft er geen gebruik van te maken. Ik zou niet je oudste naar een andere groep laten gaan, er gebeurt al zoveel in zijn leven.
In het begin was Stan heel beschermend voor z’n baby-zusje richting de anderen. Later werd dat minder, ging heel vanzelfsprekend. Nu is hij net naar school en dat was natuurlijk wel even wennen voor Mirthe, dat is wel een nadeel. Maar met een paar weken was dat ook wel weer over.
Zomers zitten met het buitenspelen alle groepen bij elkaar. Maar anders haal ik straks eerst R. van boven en dan samen T. halen, zodat R. door heeft dat zij niet als enige “achtergelaten” is.
Als juf en mama ben ik altijd juist voor verschillende groepen.
Ieder zijn eigen plekkie…
Eigen juf,eigen kindjes.
Juist omdat ze thuis de dagen ook al elkaar hebben.
Maar dat is echt ieder voor zich.
Ik zie kindjes die erg '‘op’'hun broertje/zusje ‘‘zitten’’ ik zie kindjes die ieder helemaal hun eigen gang gaan op dezelfde groep.
Maar ik vind het echt uberschattig als broertjes/zusjes elkaar met buiten spelen tegenkomen en dan knuffelen…zo lief is dat…of trots zeggen mijn broer is er ook die bij juf …
Dus het heeft allebei wel iets denk ik maar ik neig altijd naar splitsen.
Maar soms heb je geen keus. Wij hebben ze niet bewust alle 3 op 1 groep gedaan, we hebben er zelfs niet eens over nagedacht, want het was dit, of 10km omrijden
Op school zullen de jongens ook bij elkaar in de klas gaan komen. Er is maar 1 kleuterklas. Ook een tweeling splitsen (Waar sommigen weer zo enorm voor zijn) is niet mogelijk.
Voor haar omdat ze dan aan drzelf en ontwikkeling toe komt, en voor Tom omdat hij dan eindelijk even van zijn heel lieve maar bemoeizuchtige pseudomoeder weg is :mrgreen:
De oudste is 7 en breng ik naar de bso, de middelste en de jongste zitten op de dagopvang, maar niet bij elkaar op de groep. Het enige nadeel wat ik eraan vind is dat ik de kids naar 3 verschillende ruimtes moet brengen en dat kost best veel tijd. Verder vinden vooral de kids het jammer dat ze niet bij elkaar zitten. Zelf heb ik er geen problemen mee.
Op zich vind ik het wel goed dat ze allemaal hun eigen groep hebben zeg maar.
Ik heb destijds de jongste bewust bij de oudste in de groep gedaan maar meer omdat hij, vanaf 3 mnd al op de verticale groep zat en ik graag wilde dat de jongste ook meteen op de verticale groep begint. Ze hebben maar een half jaar samen op het kdv gezeten voordat de oudste 4 werd en naar school ging.
Als de periode langer was geweest denk ik dat ik misschien toch de babygroep had gedaan voor de jongste. Meer gevoelsmatig dat ze niet de hele tijd op elkaars lip hoeven te zitten.
hier zitten ze ook samen op 1 groep. daar heb ik bewust voor gekozen. omdat Joshua in het begin zo onrustig was wilde ik dat hij dan toch wat vertrouwds had.
en het werkt hier super. maar wij hebben het geluk dat de ene helft van de groep rond de 2 1/2 is en de andere helft rond 1 jaar is. dus ze hebben wel elk echt hun eigen vriendjes. maar toch beschermt Jeremy zijn kleine broertje wel. is altijd lief voor hem. zorgt dat hij speelgoed krijgt en zo. erg lief.
ik heb er verder ook nooit overnagedacht over zelf ontwikkeling of zo. en nu blijkt dat het super gaat hoeft dat gelukkig ook niet