Mmm, mijn keuken ruikt heerlijk. Ben Indisch aan het koken.
Wie heeft er nog meer lekkere recepten? Ik ben benieuwd :drool: !
Daging Smoor
Ingrediënten:
400 gr magere runderlappen
3 teentjes knoflook, uitgeperst
5 sjalotten, gesnipperd
1 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1/4 theel gemalen kruidnagels
zout naar smaak
scheutje azijn
2 eetl olie
1 tomaat, ontveld
4 eetl kecap manis
300 ml water
Bereiding:
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit daarin de genipperde uien, de knoflook en de overige kruiden met wat zout. Snijd het vlees in dobbelstentjes en bak het rondom bruin. Snijd de tomaat in stukjes en doe deze tezamen met de kecap, een scheutje azijn en het water bij het vlees en laat dit 3 uur zachtjes stoven. Eventueel wat water en ketjap toevoegen.
Ayam Besengeh
Ingrediënten:
500 gr. kip
1 serehstengel (citroengras) gekneusd
500 ml kokosmelk
2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
olie
Boemboe:
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 rode Lomboks (Spaanse pepers)
1 theel trassi
3 kemiri noten
2 theel kunyit (kurkuma)
1 theel ketumbar
1 theel laos
1 theel asem
Bereiding:
Snijd de kip in grove stukken en meng dit met zout naar smaak. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe goudbruin. De kip toevoegen en dit even kort bakken. Dan de kokosmelk, de sereh en de gula jawa toevoegen en het vlees 20 minuten stoven totdat het gaar is.
Ik heb wel recepten maar ik kook erg op gevoel dus ik zou geen hoeveelheden kunnen aangeven.
Dat is erg lastig om op te schrijven.
Maar ken jij deze site al, hier staan geweldige recepten op.
http://www.tantelenny.com/
Ik haal hier al mijn recepten vandaan: http://www.roysrecepten.nl/ Aardige vent en als iets niet lukt, gewoon mailen en dan kijkt hij of hij je nog kan helpen
Indisch is toch wel mijn favo keuken!!! :drool:
Ik heb nog nooit Indisch eten gemaakt :oops:
Maar smaakt naanbrood lekker bij Indisch eten?
Heb ook voor het eerst eens naanbrood gekocht maar zit me te bedenken waar ik dat bij kan eten.
Klinkt trouwens wel erg lekker, de daging smoor :drool:
Ik persoonlijk vind naanbrood toch het lekkerste bij Indiaas eten. (Indiase curry ofzo)
Maar dat is heel persoonlijk natuurlijk.
btw wij zijn dus echt verslaafd aan rendang met longtong, atjar en sajoer boontjes. He, ik krijg er honger van!
Ok, dus ik ga naanbrood bij indiase gerechten eten, kip tandoori lusten we wel :drool: Bedankt!
@Zeemeermin wrote:
Dank je wel MVSD!
Ik kook ook vaak op gevoel. Maar bij sommige gerechten mis ik soms net een kruid om de juiste smaak te krijgen. Ik ben natuurlijk ook een echte blanda!
Verder geen receptjes dames?
Ik heb indisch leren koken van mijn sm (zij was indisch), ik ben zelf ook een blanda hoor.
Maar mijn moeder kookte als blanda 30 jaar terug al heel veel indisch eten, dus het is er wel met de paplepel ingegegoten zeg maar.
de gerechten die ik het meest maak is:
Indische stoof (soort maaltijdsoep)
Nasi tim (rijstgerecht, dit werd/word veel gegeten als je ziek bent, eigenlijk de indische variant op kippensoep als wij ziek zijn

Smoor van kip
Saté ajam of babi (speklap)
Sambal Goreng Telor
Sambal Goreng boontjes
Verder nog meer gebakken kip in asem gemarineerd tahoe of tempeh, jeetje te veel eigenlijk.
verder roerbak ik meestal paksoi of chinesekool, met een spekje, ui, knoflook en een kippenbouillonblokje erbij.
Uitgebreid een indische rijsttafel heb ik echt al in geen jaren meer gemaakt.
Maar ik zat van de week te denken dat we met de kerst met mijn schoonzussen maar eens moet afspreken om allemaal 2/3 gerechten te maken.
Dan heb je het meeste al klaar, en ook mijn schoonzussen eten niet meer zoveel Indisch sinds mijn sm is overleden.
Ik krijg er honger van, en vanavond eten we hollandse witlofovenschotel.
ik heb nu de daging smoor op staan. Ben benieuwd! eerste keer dat ik iets indonesisch maak
@Zeemeermin wrote:
@knipoogje1983 wrote:ik heb nu de daging smoor op staan. Ben benieuwd! eerste keer dat ik iets indonesisch maak
Wat leuk! Maar wel echt 3 uur laten stoven met de deksel op de pan hoor. Dan is ie echt op z’n lekkerst :drool: …
staat genoteerd chef :mrgreen:
Meiden al die kruiden zijn die gewoon bij ah te koop?
Ik woon in Drenthe vlakbij Coevorden, Hoogeveen en Emmen.
Ik heb dus geen idee of er hier iets van een Toko zit. :think:
@Maxim wrote:
Meiden al die kruiden zijn die gewoon bij ah te koop?
Ik woon in Drenthe vlakbij Coevorden, Hoogeveen en Emmen.
Ik heb dus geen idee of er hier iets van een Toko zit. :think:
In iedere grote stad zit een toko, daar durf ik bijna mijn hand voor in het vuur te steken.
Maar in een beetje grote ah hebben ze ook bijna alles aan kruiden wat je nodig hebt.
zelfs in ons kleine dorps supermarkt heb ik alles kunnen kopen hoor
en het rook niet alleen lekker, het was heerlij :drool: :drool: :drool:
zeemeermin: bedankt voor het delen van het recept! zelfs sophie (onze kieskeurige eter) vroeg om een tweede bordje
@Maxim wrote:
Meiden al die kruiden zijn die gewoon bij ah te koop?
Ik woon in Drenthe vlakbij Coevorden, Hoogeveen en Emmen.
Ik heb dus geen idee of er hier iets van een Toko zit. :think:
Zal ik je een tour de toko doen 8)
Ik weet er minimaal 4 waar je alles wel kunt krijgen.
@lydia wrote:
@Maxim wrote:Meiden al die kruiden zijn die gewoon bij ah te koop?
Ik woon in Drenthe vlakbij Coevorden, Hoogeveen en Emmen.
Ik heb dus geen idee of er hier iets van een Toko zit. :think:
Zal ik je een tour de toko doen 8)
Ik weet er minimaal 4 waar je alles wel kunt krijgen.
Graag lijkt me een goed plan!
Ik ben ook zo gek op spekkoek. :drool:
Maken jullie dat ook zelf?
Iemand hier toevallig een goed recept van soto???
Nu steeds met boemboe’s van de toko, maar wil t toch eens zelf maken!
@Maxim wrote:
@lydia wrote:@Maxim wrote:Meiden al die kruiden zijn die gewoon bij ah te koop?
Ik woon in Drenthe vlakbij Coevorden, Hoogeveen en Emmen.
Ik heb dus geen idee of er hier iets van een Toko zit. :think:
Zal ik je een tour de toko doen 8)
Ik weet er minimaal 4 waar je alles wel kunt krijgen.
Graag lijkt me een goed plan!
Ik ben ook zo gek op spekkoek. :drool:
Maken jullie dat ook zelf?
:naughty: neeeeh echt niet.
1 keer geprobeerd, wat een nachtmerrie.
Nee hoor dat was echt de tijd en moeite niet waard.
Ik haal ze wel gewoon bij de toko hier in de stad kosten ze 5 euro ofzo.
O lekker allemaal! Ik heb de linkjes naar mijn man gemaild want die kookt vaak op vrijdag Indisch/Surinaams/Indiaas/enz. Hij is helemaal gek op rendang.
Zeemermin,
ik zoek nog steeds een goed recept voor Surabaya cake (Lapis Surabaya).
Weet jij er toevallig eentje?
Ik wil wel die je bij de toko kan halen met die jam of iets ertussen.
Vanavond wordt het nasi met sambal goreng boontjes en Satè ajam.
:drool:
Ooohhh! Water loopt in mijn mond :drool: :drool: :drool:
Wij hebben hier een steengoede afhaal, maar ik maak ook wel eens wat zelf. Al was de laatste keer afgelopen kerst. :think: Nu wel wat k&k mixen in de kast, maar dat is toch anders.
o en spekkoek. Heerlijk. Heb ik wel eens gemaakt. Veel werk, wel leuk om te doen (als je tijd hebt). Dan zie je ook eens hoeveel boter er in gaat (wilde ik eigenlijk niet weten).