Iemand ervaring met koolhydraatarm dieten zoals Atkins e.d.?

Ik wil heel graag nog een paar kilo eraf en nu was ik me aan het orienteren in de koolhydraatarme dieeten.Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben??

Werkt erg goed, maar als je toch koolhydraatarm wilt raad ik je Grip op Koolhydraten aan van Yvonne lemmers. Dit is toch een stuk gezonder dan Atkins of South beach.Ik ben zelf 30 kilo afgevallen door minder koolhydraten te eten.

Ik zou gewoon gezond gaan eten via de schijf van vijf. Er zijn al velen voorgegaan met schade aan het lichaam door dit soort dieten. Hartstikke mooi als je er snel en veel van afvalt, dat willen we immers graag. Maar de schade die erna ‘kan’ ontstaan. Ik zou het niet doen. Via voedingscentrum gewoon via de schijf van vijf eten, je kan dan ook best wel eens iets lekker, dan val je gezond af. koolhydraten zijn je energieleveranciers. Als je die niet eet, dan ga je vetten en eiwitten verbranden. De eiwitten verbranden, dat is geen goed teken. Dit zijn bouwstenen van je lichaam. Koolhydraten zijn niet slecht. Er moet gewoon een goede balans zijn.

Natasja, daar valt ik niks mee af en ben er een beetje klaar mee. Ik hoef ‘maar’ 7 kilo dus wil ook niet mijn hele leven blijven lijnen. Ik eet nu gezond maar blijf op gewicht, dus dat moet straks ook wel weer lukken lijkt me. Enne het is geen crash dieet van 500kcal ofzo :think:Thessa, ik ga gelijk even op zoek. Het lastigst lijkt me het ontbijt, ik zie mezelf dan nog geen biefstukje eten of een bak sla :wink:

En eet je wel genoeg? Veel mensen eten ook te weinig, dan gaat je stofwisseling omlaag. In het begin gaat het dan hard, maar daarna val je nauwelijks nog af. Zo rond de 1500 kcal of liever ietsje meer, dat gaat het beste. En als je niet afvalt, dan kan je proberen meer te bewegen (daar heb je echt koolhydraten voor nodig, anders ga je je spieren verbranden, vooral als je een intensieve sport doet) Als je beweegt, dan gaat je ruststofwisseling ook omhoog, dus je lichaam gaat dan een standje hoger om te verbranden. En ik persoonlijk zou ook zeggen, schrijf eens op wat je eet, neem afgemeten porties en tel eens de kcal en kijk eens waar je dan op uit komt.

ik zou dan eerder advies ergens gaan inwinnen als je graag die 7 kilo nog kwijt wil.

Wat je verder schrijft dat het je moeilijk lijkt in de ochtend iets van sla en biefstuk enzo te eten. Ja dat zou ik ook hebben. Ik denk een ‘natuurlijk’ signaal van een lichaam, dat het niet gezond is.

Ik zou geen koolhydraatarm dieet doen. Je behaalt het beste resultaat als je gewoon gezond eet, gevarieerd, kleinere porties, niet snoepen en teveel vet. En daarbij veel bewegen en sporten. Ik ben op die manier nu bijna 15 kg kwijt en het is makkelijk vol te houden. Ik sta zes uren per week op de Wii, ik val daarmee 1-1,5 kg per week af.Mijn schoonmoeder heeft een koolhydraatarm dieet gedaan en is daarmee 20 kg afgevallen. Maar het is ontzettend moeilijk om op gewicht te blijven. Van het minste of geringste komt ze aan. Met als gevolg dat ze moet doorgaan met het dieet en dus helemaal geen koolhydraten meer kan eten, en dat is weer vreselijk ongezond. Want je lichaam heeft wel een bepaalde hoeveelheid koolhydraten nodig. Zodra ze weer normaal eet, vliegen de kilo’s er weer aan en er nog een paar extra bij.Zeker omdat je niet zoveel kilo’s hoeft, zou ik je aanraden om op de gewone manier te gaan lijnen. Is echt te doen, alleen moet je de juiste balans zien te vinden tussen je eten, bewegen en wat je lichaam nodig heeft zodat je geen honger hebt. Schakel anders de hulp van een dietiste in en de sportschool. Het lukt mij ook, en ik zit ook nog eens aan zware hormoonmedicijnen waardoor ik juist aankom en meer vocht vasthoudt. Dus het is echt mogelijk!Succes!

Ik ben sinds september 25 kg afgevallen door te gaan sporten, gaan ontbijten (dat deed ik nooit) en ik eet 3 maaltijden en pak 3 tussendoortjes op een dag. En ik snoep helemaal niet meer…

En het is prima vol te houden, ik heb geen honger en val nu nog gemiddeld 500 gram per week af…

Ik vind het uitje nu naar de sportschool ook echt een uitje, want het is iets voor mezelf, en daarna voel ik me herboren zoveel energie krijg ik er van…

Zoals al eerder gezegd, koolhydraten heb je nodig en als je wel afslankt door mindern koolhydraten te nemen dan kom je daarna juist veel harder aan en is op gewicht blijven veel lastiger.

Sport je al wel? Want ik merk bij mij dat door het sporten de kilo’s er echt afvliegen en mijn lichaam wordt er veel mooier door.

En daarbij als sporten niet lukt, gewoon wandelen buiten (wel lang genoeg uiteraard) dat helpt ook. Ook met de kids kan je lekker naar buiten gaan wandelen. :thumbup:

Hier ook 30 kg kwijt geraakt met kh arm dieet… werkt erg goed maar…Als je in jou geval “maar” 7 kwijt hoeft zou ik het niet met koolhydraat arm doen. Je moet het echt heel goed afbouwen en als je dat niet doet is het er zo weer bij aan. Aangezien je lichaam dan denkt lekker kh .

Ik vind het echt een dieet voor veel kg maar dat is dan even mijn mening.Ik zou iets doen bv weightwatchers of zo dat gaat misschien iets minder snel maar wel beter resultaat te houden na die tijd vaak.Succes ! Ik ben ook weer begonnen maar in eerste instantie door weer meer te sporten. En verder doe ik nu even een punten systeem!

ik doe weight watchers dus eigenlijk een betere kijk op je eet gewoontes…

ik ben nu 7 weken verder en 12,5 kilo kwijt, ik at gewoon jaren veel te weinig en verkeerd (denk je het goed te doen :roll: ) maar goed nu eet ik me bijna misselijk en ik val af!!

Sluit me helemaal aan bij Natasja… ik snap dat gedieet niet… als ik hoor hoe mensen soms afvallen denk ik, oei…

Volgens mij hoef je niks te laten en kun je toch op een goede manier afvallen… Misschien eens naar een dietiste gaan… onder begeleiding gezond afvallen… ipv bepaalde voedingsstoffen te laten…

En idd… sporten… bewegen…

Ik was op het eind van de zwangerschap bijna 100 kilo…

Heb niks gelaten… alles gegeten… en ben gaan sporten/wandelen… ben daardoor weer netjes op gewicht gekomen…

Maarrrr… discipline hebben… :wink:word er vaak om uitgelachen… werk in een winkel voor dames met een maatje meer… dan denk ik stiekem weleens… ik doe er wel iets voor… laat mij dan maar streng zijn en op zn tijd met mate genieten… ik roep niet heel hard: ik eet bijnaaaa niks… van het woord sporten word ik moe… en s’avonds de frietpan aangooien… :roll: (slaat niet op jou he TS… dit hoor ik zelf in de winkel erg vaak…

Tja gezond eten is absoluut de sleutel tot een gezond gewicht, maar feit blijft dat we veel te veel koolhydraten eten in vergelijking met de energie die we verbruiken en als er 1 ding achterhaald is dan is het de schijf van 5 wel… Die valt voor mij niet onder gezond eten.Ik ben zelf natuurdiëtiste en heb heel veel studies gedaan mbt voedsel en weet dus dat afvallen eigenlijk heel persoonlijk is.De reden overigens dat ik je Grip op koolhydraten aanraadde is omdat ik daar veel goede informatie in vind staan over koolhydraten. Zelf ben ik zoveel afgevallen door heel gezond te eten.Je hoeft trouwens niet koolhydraatvrij te eten om af te vallen :slight_smile:Eet meer groenten en fruit (fruit bij voorkeur op je nuchtere maag)en neem minder producten waar koolhydraten inzitten zoals brood, aardappels en pasta en als je ze eet vervang het voor volwaardige koolhydraten zoals volkorenproducten. EN pas je porties aan. Neem minder aardappels etc en neem daarvoor in de plaats meer groenten. En probeer bij de avond (en middag als het kan) maaltijd rauwkost te eten. Die zorgt voor goede enzymen en een “vol” gevoel.Het punt is dat je koolhydraten zeker nodig hebt, maar dat wij mensen vaak de verkeerde eten…En beweging zoals Faizaa al zei, dat is al de helft van het werk :wink:En goed drinken om je afvalstoffen kwijt te raken. Maar nogmaals tis heel persoonlijk en dit zijn maar wat tips. Ik kan me voorstellen dat je het snel kwijt wilt zijn :slight_smile:

Thessa, bedankt voor je duidelijke antwoord.

Ik was niet van plan om het maanden/ jaren te doen. Dat het zooooo slecht voor je zal zijn geloof ik niet, zulke levensstijlen zijn bedacht door top cardiologen, die weten vast meer over het menselijk lichaam en de spijsvertering dan ‘wij’ leken, dus ik trek me weinig aan van mensen die lukraak maar wat roepen.Ik probeer eerst proberen 2 weken zo weinig mogelijk koolhydraten te eten en dan ga ik kijken of ik het heel rustig aan weer op kan bouwen. Ik zie het wel waar het me brengt.

Wat zijn nou echt slechte koolhydraten, noem eens wat voorbeelden als je wil?

Volgens mij aardappelen… pasta… rijst… wit brood… dat zou ik dan minderen… ik ben zelf dol op vis en groenten… super om ook beetje op gewicht te blijven… idd vervangen en bewegen… verder gezond eten… en take it slow… slow afvallen is blijvend afvallen… succes, je hebt er iig zin in… motivatie is zo belangrijk… :thumbup:

Ik ben na de zwangerschap van Nica ruim 40 kilo afgevallen met behulp van Sonja. Dat is er ook afgebleven. Nu ben ik ook weer op het gewicht van voor de zwangerschap van de jongens, maar die laatste kilo’s willen gewoon niet, dus daarom wil ik even een andere weg inslaan.Hopelijk werkt het en lukt het me daarna ook om op gewicht te blijven :pray:Vandaag was de eerste dag, het ontbijt vind ik het lastigst, maar verder is het goed vol te houden en ik heb absoluut geen honger. Ben heel benieuwd hoe ik me straks voel en of dit vol te houden is.Ik wil zeer binnenkort ook weer beginnen met hardlopen, rustig aan want de vorige keer had ik al heel snel een blessure :oops: Maar ik denk dat ik eerst dit 2 weken streng doe, dan rustig aan weer koolhydraten toe ga voegen en ook dan start met hardlopen. Nu probeer ik iedere dag wel een uur te gaan lopen met de jongens of lekker op de fiets weg ofzo!!Wish me luck :wink:

ik deed aan herballife. Zonder shake repen etc. Maar wel meer eiwitrijk! Vult goed en meer energievoller!Gewoon normaal eten maar minder Khoolydraten.

Dus ik at meer Yoghurt, soja prpducten, vis, groenten, fruit, ei.

Maar ook best gewoon een boterham.Ik vloog in het begin met de kilo’s eraf. Maar ja ik raakte zwanger en kon de eiwitten niet meer best verdragen!

Hierna pak ik het weer op mits ik het binnen hou :wink:

Ik hoop dat het goed gaat en dat je er geen last van gaat krijgen. Ik blijf erbij dat ik het een onverstandige keuze vind. :cry: Maar goed, het is jouw keuze en jouw lijf natuurlijk. Ik hoop dat je snel op het gewenste gewicht bent zodat je ook snel weer gezond kunt gaan eten.

mijn tip, houdt een tijdje een eetdagboek bij, dan weet je wat je eet, leer je hoeveel kcal in je voedsel zit, en waar de winst valt te halen…sonja zegt dat een eierkoek mag, maar je wil niet weten wat daar aan suikers inzit.

eierkoek= 90kcal,

een tomaat(=10 kcal)+een volkoren boterham(=80 kcal)= 90kcal,

wat vult beter, wat is gezonder?

(okee, eerlijk is eerlijk, ik doe er dan nog wel een beetje halvarine(=20 kcal) op)waar ontbijt je mee als je koolhydraten wil beperken, een kom yoghurt of kwark is een goede start, dan krijg je eiwitten en vitamines/mineralen binnen

(wel mis ik hier de vezels die bijv een volkoren boterham brengen.)later meer, nu eerst naar bed…gr L

@Gemmama wrote:

Thessa, bedankt voor je duidelijke antwoord.

Ik was niet van plan om het maanden/ jaren te doen. Dat het zooooo slecht voor je zal zijn geloof ik niet, zulke levensstijlen zijn bedacht door top cardiologen, die weten vast meer over het menselijk lichaam en de spijsvertering dan ‘wij’ leken, dus ik trek me weinig aan van mensen die lukraak maar wat roepen.?
En daar zit em dus het probleem he :wink:Specialisten in het ziekenhuis spreken elkaar op dit gebied enorm tegen. Een cardioloog kijkt naar wat goed is voor mensen met een hartkwaal. Wist je dat mensen na een zware hartaanval bijvoorbeeld het advies krijgen volle melk te drinken vanwege de hoeveelheid nitraat??? Maar daarom is volle melk natuurlijk nog niet voor ieder mens gezond.

Een internist zal weer met heel andere ideeen komen, en de oncoloog ook. ik zou me daar maar niet op blind staren…En verder, wat Thessa ook al zegt: veel fruit, veel groenten/rauwkost, geen wit brood, weinig pasta…Wanneer je dan ook weer meer gaat bewegen, dan zullen die kilo’s er vast wel af gaan.Succes in ieder geval.