hond met bulten update pag 3 (niet goed)

mijn allerliefste makker billy (labrador) krijgt ineens bulten op zijn lichaam.hij is 7 jaar oud1 op zijn borstkas

1 op zijn dikke buik

1 aan de zijkant van de buik…je kan ze bewegen door ze heen en weer te rollen.last lijkt hij er totaal niet van te hebben…zouden dit vetbulten zijn denken jullie? ze voelen wel mooi rond aan dus niet bobbelig of zo. :shifty:volgende week word het koeler…dan ga ik er denk ik toch maar even mee naar de dierenarts,maar om hem nu met die hitte te vervoeren vind ik gewoon zielig…hij heeft toch al zo’n hekel aan auto rijden…billy heeft ook een schildklierafwijking (erg traagwerkend)ik kan /wil mijn makker echt niet missen,maar ik ben toch bang .ik hou niet van bulten :shifty: :oops: :cry:

geen idee… wilde alleen even een ondersteunende :hug: geven…

het idee je geliefde huisdier eventueel te moeten gaan missen :frowning:

Onze vroegere labrador had ook van die bulten die mee konden rollen.

Volgens de dierenarts waren dat idd vetbulten. Hopelijk is dat bij jouw

Billy ook zo.

Onze lab is evengoed nog 11 jaar geworden ermee.

Voor zover ik weet ( maar ben geen dierenarts) zijn bulten die je kunt rollen bijna altijd vetbulten. Zo gauw bulten vastzitten kon het nog wel eens iets kwaadaardigs zijn.Dus hoop op het beste voor je lieve Billy! :hug:

Lieve schat, ik wil je niet ongerust maken en hoop natuurlijk dat het vetbulten zijn.

Maar ga AUB NU naar de DA, want met bulten kun je niet voorzichtig genoeg zijn.De hond van mijn schoonmoeder had ook van die loszittende bulten, zijn naar de DA gegaan, Tess is twee keer geopereerd maar het kwam heel snel en erger terug, want het bleek toch de gevreesde ziekte te zijn :cry:Helaas hebben we haar na twee maanden moeten laten inslapen, omdat nóg meer operaties niet zouden helpen en het alleen erger zou worden.Dus mijn persoonlijke mening is toch om je lieve schat in de auto te zetten, raampjes lekker open dat het waait en laat het AUB nakijken…Ik ga hopen dat het gewoon onschuldig is, maar beter een keer te veel laten kijken dan een keer te weinig…

Gewoon voor de zekerheid even langs de dierenarts gaan dan weet je het zeker.

Veel sterkte in elk geval, op het moment zit ik ook met een zieke hond (zie mijn topic, ze wordt vandaag geopereerd), dus ik begrijp wel wat je voelt

Als ze echt "los"liggen zijn het meestal (bijna altijd) vetbulten. Komt heel vaak voor bij dit ras en op die leeftijd.

Als het iets koeler is idd even laten kijken.:hug:

Oh getsie meid… ik wil je niet bangmaken, maar ik heb er ook ervaring mee… De labrador (ruim 8 jaar) van mijn ouders had ook zo’n ‘vetbult’ op zijn borstkas, uiteindelijk werd toch na een jaar of 3 besloten om het te gaan onderzoeken terwijl het eerder steeds weggewuifd werd door de dierenarts. Uiteindelijk bleek zijn lever, milt en een groot stuk van zijn darmen vol te zitten met K :cry: Hij is toen per direct geopereerd in een dierenziekenhuis in Amsterdam, is daar 's nachts met spoed heen gebracht en herstelde daarna keurig. Een week later is hij alsnog thuis overleden aan een hartaanval, de K bleek ook richting zijn hart te gaan en dat kon hij niet meer aan :cry:Dus: ik zou als de sodemieter naar de DA gaan en het gewoon even laten onderzoeken, beter 10x te veel dan 1x te weinig!!Sterkte ermee!

Mijn hond heeft sinds 2 weken ook een bult.

Al een paar x langs de DA geweest.

Vorige x hadden ze er cellen uitgehaald maar jammer genoeg niet genoeg.

Gisteren weer geweest en gelukkig wel genoeg cellen en opgestuurd naar het lab.

Voor vrijdag de uitslag.

Deze bult die hij heeft is hard en kun je niet bewegen ( en groeit snel ).

Ze vertelde ook dat het gunstiger was geweest als het een bult was die je kon bewegen, dat zou dan een vetbult zijn geweest.

Ook kunnen deze vetbulten groeien, omdat er een kieste in kan zitten die onstoken is.

Daar kunnen ze een medicijn voor geven en dan moeten ze minder worden.

De vetbulten gaan meestal niet weg en laten ze dan ook gewoon zitten.

Maar ik zou er zeker even naar laten kijken, gaan ze denk ik ook wat cellen eruit halen en de als het gewoon vetcellen zijn kunnen ze dat bij de HA ook controleren.

Hier kon dat wel in ieder geval.

Suc6 ermee

hmzzzz dit waren al zo’n beetje de antwoorden die ik verwacht had,maar natuurlijk niet had willen horen.helaas is de waarheid vaak hard.

deze week kan ik echt niet met de hond naar de DA gaan,maar vanaf maandag heeft mijn man vakantie (weekje) dus dan kan hij thuisblijven bij floris en kan ik met mijn makkertje naar de DA gaan…hij heeft echt totaal nergens last van en daarom durf ik het best een paar daagjes aan te kijken…ik had altijd al wel gedacht dat billy niet oud zou worden.puur om zijn overgewicht .de DA heeft me al jaren gezegt dat ik niet gek moest opkijken als hij zo ineens een keer een hartaanval kan krijgen.dit gewicht krijgen we gewoon niet naar beneden wat ik ook doe dankzij die fijne schildklierafwijking van hem.billy weegd nu ongeveer 55 a 60 kilo wat normaal 35 moet zijn.als je ziet wat hij eet dan maak je me uit voor dierenmishandelaar,want hij eet evenveel als bv een teckeltje.maar als ik hem meer geef dan komt hij een kilo in de week aan… :shock:ik dacht dus dat ik hem wel eens jong kon verliezen maar niet aan kanker…dus dat mag gewoon niet.!!! :snooty: :cry:

Kan je niet overleggen met Da of hij op huisbezoek wilt komen?Bij mijn ouders is het al 3x voorgekomen dat DA bij hun langs kwam omdat ze bouvier niet konden vervoeren. (was ook helaas zijn tijd.)

ik ken mijn DA goed en ik weet dat ze niet komen voor een onderzoekje.een hond die enorm ziek is of een hond die ingeslapen moet worden komen ze wel,maar voor deze situatie echt niet…

Even een knuffel voor jullie :hug: :hug:

Hier ook een lab die rond de 7 jaar bultjes had. Wij hadden er maar 1 gevoeld op haar buik, de DA vond er nog 1 in haar oksel toen. Die op haar buik wist ie bijna zeker dat het een vetbultje was, maar omdat het dicht bij haar melkklieren was kon het ook borstkanker zijn. Die in haar oksel had een hele vreemde vorm en zat ook niet echt los. Dus ze “moesten” weggehaald. Die op haar buik was een onschuldige cyste en die in haar oksel was een vetbult in rare vorm.

Het hoeft dus echt niet iets ergs te zijn hoor, ik zou er zeker naar laten kijken, maar probeer toch een beetje niet te panieken vantevoren. Is moeilijk, dat weet ik, want ik was geheel over de zeik toen ik naar huis liep van de DA en wist dat ze een paar dagen later onder het mes moest.Trouwens hier komt de DA gewoon als je erom vraagt hoor. Is duurder dan een consult bij de praktijk natuurlijk, maar visites kunnen gelukkig altijd. Heb er gelukkig nog nooit gebuik van hoeven maken, maar vind het wel een veilig gevoel.

Mijn labrodor was ook vroeg oud, Binky :: hij kreeg ook bulten, het begon met de zogenaamde " vetbulten " die zich uit gingen breiden… Blauwe plekken waren vaste opliggende bulten en de verdwenen weer. Echter werd alle bulten erger en sliep Binky :: steeds meer en weigerde hij mee te gaan voor een wandeling, 2x per dag vond hij genoeg… Veel onderzoeken en foto’s en bleken die Nare ziektes die wij dachte en vermoeden en veel slijtage… Veel pijnstillende shots en zelfs gratis medicatie omdat de kosten echt hoog waren en dat 3mnd lang…Binky bleef veel pijn houden en toen hebben we hem in laten slapen :cry: :**: Binky je was een lieverdIk wens jullie veel sterkte en ik duim heeeeel hard dat alles niks ernstigs is :thumbup: :thumbdown: :thumbup: :thumbdown: :thumbup: :thumbdown: :thumbup: :hug:

he gat veertje wat akelig zeg en alle andere verhalen ook…

ik ben bang dat er wel meer aan de hand is dan alleen de (vet)bulten eigelijk.hij heeft ook al maanden last van zijn maag de dierenarts kon hier aan nooit wat vinden,maar om de paar dagen moet hij veel gras eten…een rennie is hier vaak een uitkomst :wink: die wikkel ik in een plakje beleg en een half uur later is het al weer veel beter…ook dit zal ik opnieuw melden daar…anders moeten ze hem maar eens scannen…

ik ben afgelope week naar de dierenarts geweest .er was meer aan de hand dan ik dacht trouwens :think:

meneer heeft een blaasontsteking en een maagontsteking en idd zoals verwacht tumoren.de dierenarts kon nog niet zeggen of de tumoren goed of kwaadaardig waren.aangezien mijn billy zo ontzettend veel overgewicht heeft durft ze een operatie niet aan omdat ze bang is dat hij op de operatietafel overlijd aan een hartstilstand. ik heb AB meegekregen voor de ontstekingen voor 10 dagen en na die 10 dagen moeten we terug komen.wat de bulten betreft die moet ik goed in de gaten houden en als ze snel gaan groeien dan moeten we opnieuw kijken wat we gaan doen…dan gaat ze waarschijnlijk een punctie doen om op die manier te kijken of het goed of kwaadaardig is. :pray:

ze zei zolang hij er nog geen last van heeft zou ze er niets aan doen.

maar ik ken mezelf als hij last zou krijgen en de punctie zou verkeerd uitvallen dan doe ik wat ik moet doen en laat ik mijn lieve makker inslapen.ik ga hem niet laten lijden omdat ik zonodig wil dat hij nog langer op deze aarde blijft…tot zover mijn update :cry:

sinds gisteren kan hij niet meer goed overeind komen als hij gelegen heeft.ik moet hem dan op zijn poten helpen.ook wil hij niet meer eten,tenzij ik er bij blijf staan.mensen die een labrador kennen (die willen altijd eten) dus er ging bij mij een allarmbel af !!het kan HD zijn (deze klachten horen erbij) maar het kan ook zijn dat de kanker zich verspreid heeft.morgen om 14.00 moeten we weer bij de dierenarts zijn…dan is er een specialist aanwezig.duimen jullie weer mee? :cry:

he getsie meis!! ik ga duimen idd dat het niet de kanker is die zich zo verspreid heeft :pray:

Hier ook een hond die bijna niet meer overeind kan komen, maar dan van de atrose.heel veel sterkte voor jou! :hug:

:cry: niet… Wat verdrietig… Wij hebben ook een hond en moet er niet aan denken dat ze weg gaat… Sterkte Diaan ik denk aan jullie :hug: :kaars: