ikenmama forum | van kinderwens en zwangerschap tot opvoeding

Hoe brengen jullie de zondag door

Ik vind zondag altijd de saaiste dag vd week… De (meeste) winkels zijn dicht en hier bij ons in dorp zit (bijna) iedereen binnen… Als het mooi weer is is het heerlijk om te wandelen… Maar bij slecht weer is er niks te doen…Zeker vroeger toen ik nog alleen was was de zondag verschikkelijk…En voordat Jazz er was gingen we op zondag altijd tv kijken… Of gingen we een filmpje huren ( vult ook niet de hele zondag ) of we keken de progammas die we in de loop vd week hadden verzameld en opgenomen…Even een bezoekje aan familie maar dat is ook niet iedere zondag…Hoe komen jullie de zondag door?

Wij hebben ook een hekel aan zondagen…Ik voel mij dan altijd zoo duf.Wij gaan meestal even naar buiten met de kinderen, ze mogen dan in de middag Jungle Book kijken en dan computeren wij wat. Vaak bak ik een taartje of een cake oid. We spelen veel met de kinderen maar het liefste heb ik graag dat die dag zo snel mogelijk om gaat hoor…Maar dat zijn de dagen dat we niets gepland hebben.Vandaag vier ik mijn verjaardag dus ik ben de ochtend in de keuken bezig en vanmiddag is het gezellig.Volgende week Sinterklaasintocht :dance:Die week daarop ben ik in spanje, wordt een kuddag maar goed, dat is anders dan je duf voelen :shifty:Die week daarop viert mijn moeder haar verjaardag.Die week daarop kerstboom uitzoeken en optuigen…Het enige wat ik zelf heb gepland is mijn verjaardag en de kerstboom.De rest hebben anderen ingevuld maar ik ben blij dat ik tot het einde van dit jaar bijna alle zondagen heb ingepland. Ben klaar met dit jaar, maar dit heeft niets met het onderwerp te maken.Hier dus ook duffe zondagen zodat wij het fijn vinden iig een vaststaand doel te hebben op zo’n dag.

Meestal een wandelingetje in het bos (nou ja het wordt een bos genoemd, maar stelt niet veel voor) bezoekje aan de kinderboederij, knutselen, op visite gaan of gaan picknicken in eigen huis, kleed op zolder broodjes erbij.

Ontbijten op papa’s en mama’s bed is ook altijd gezellig.

Daarnaast tv kijken, spelen en meehelpen in het huishouden.Als je kindje wat ouder wordt, gaan de zondagen vast sneller voorbij en heb je meer te doen.

Normaal gingen wij op zondag naar Harderwijk… familie bezoek…Nu Ruben zo klein is wil ik dat nog niet doen… (er wordt daar flink gerookt…)

Nu zijn de zondagen echte rustdagen hier… Op een wandeling en wat tv kijken… pc na gebeurt er niet veel hier…En dit dorp is zo vreselijk doods.Alleen de 1ste zondag van de maand hebben we wat uitvalsmogenlijkheden om even te winkelen…Vroeger werkte ik op zondag, dus maakte voor mij niet uit…maar nu is dat andere koek… stille dag… (volgens mij komen alle buren hier zelfs het bed niet uit) :lol:

Madre, nog gefeliciteerd :wink: en fijne verjaardag vandaagHier meestal ook rustig op zondag maar de zondag is hier niks anders als de andere dagen. We zijn altijd thuis en maken er wel wat van. De dag is om voordat je er erg in hebt.Fijne zondag allemaal :mrgreen: :wink:

@Madre wrote:Vandaag vier ik mijn verjaardag dus ik ben de ochtend in de keuken bezig en vanmiddag is het gezellig.

vandaag geen suffe zondag voor jou.... fijne dag vandaag :-* hoelaat is de taart klaar??? :wink:

@Daantjuh wrote:

@Madre wrote:


Vandaag vier ik mijn verjaardag dus ik ben de ochtend in de keuken bezig en vanmiddag is het gezellig.

vandaag geen suffe zondag voor jou.... fijne dag vandaag :-* hoelaat is de taart klaar??? :wink:


Ik ga zou beginnen aan taart en brownies..
Dan hapjes maken...

Mijn man is ziek, dus ik ga alles gezellig alleen doen 8)

Maar inderdaad geen suffe dag... :wink:

Madre, gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag vandaag :-*Ik heb geen hekel aan de zondag, vind het juist wel lekker… Vrij en dan lekker met de kinderen weg of juist thuisblijven.

Maar vandaag is het een speciale zondag voor ons… we gaan op kraamvisite, goede vrienden van ons zijn de trotse ouders geworden van een meisje :inlove:

om de week werk ik op zondag…

Vandaag ben ik vrij…Soms gaan we zwemmen, dan weer naar het bos en vandaag gaan we even naar Rosada Ouletstore…Smiddags is het meestal voetbal of F1, iig sport…gr patricia

normaal ga ik op zondagochtend eerst naar de kerk, dus op tijd op en rond half 1/1 uur weer thuis, halve zondag dus alweer voorbij.

'smiddags ga ik meestal ff met dochterlief samen slapen en dan daarna vaak familiebezoekjes (mijn vader en moeder zijn uit elkaar, dus we komen eens in de 3 weken ong. bij ze op visite).Maarrr…vandaag is het ook ff helemaal anders!! Ik ben niet naar de kerk, dochterlief is uit logeren (dus ik kon uitslapen, maar automatische wekkertje zei om half 8…wakker worden!! :wall: ) en wij zijn druk bezig om van haar babykamer een grote meiden kamer te maken. Gisteren behangen en eerste deel van het nieuwe bed in elkaar gezet en vandaag verder daarmee en dan nog een kastje in elkaar zien te krijgen en een paar boekenplanken ophangen!!eigenlijk moet ik ook nog een paar lampionnen in elkaar zetten :think: Ik denk dat ik dat maar uitstel tot morgen, dat word anders nix!Je ziet…hier geen saaie zondagen!! :mrgreen:groetjess Jiska

meestal heb ik het p zondag druk genoeg.Deze week vieren we deel 2 van mischa zijn 2e verjaardag!! Dus vervelen zal ik me niet!!

Wij gaan bijna elke zondag op stap met de jongens. hubbie heeft een drukke baan en hij zit in heel wat besturen daarom is zondag zijn enige echt vrije dag en dat is onze gezinsdag! :dance:we hebben een efteling abonnement gehad waardoor we bijna elke zondag daar zaten :wink:

Vorige week zijn we naar madurodam geweest en straks gaan we vliegtuigen kijken op schiphol.

En we gaan ook vaak naar het bos, strand of een (binnen) speeltuin, het gebeurt maar zelden dat we op de zondag thuis zijn.

Ik ben ook nooit zo blij met de zondag. Zeker als we niets in de planning hebben. Zoals vandaag. Maar aan de andere kant is het vandaag dan weer niet zo erg. Ik ben snotje verkouden en was om 5:40 al wakker. Dus ik blijf lekker op de bank. Ga vanmiddag even slapen nog (Mijn beddengoed zit heerlijk met Robijn klein&krachtig white in de masjien) en daarna ga ik lekker een appeltaartje bakken want mijn ouders zijn morgen 36 jaar getrouwd en zij komen altijd even koffie leuten op maandagochtend.Normaal gesproken gaan wij ook wel ergens even koffie drinken, kijken een filmpje of lassen een bank hang dag in. Inmiddels ben ik gedouched en ik had de kleren voor de dames mee naar beneden, maar zij wensen zich nogniet aan te kleden. Op een planningsloze zondag vind ik dat prima!l.ous veel plezier vandaag en alsnog van harte!

ik vind het eerlijk gezegd heerlijk… de hele week ‘moet’ ik vanalles, maar op zondag hoef ik niks… lekker in mijn duster of huispakkie een beetje aanmodderen, tv kijken beetje puteren, spelen met daan… gewoon relaxed. nee ik mag de zondag wel hoor, juist omdat er zo weinig te doen is, ben ik bijna verplicht om lekker te niksen :mrgreen:

ik vind de zondag juist een heerlijke dag om even tot rust te komen en als gezin wat te ondernemen!

De zaterdag is altijd hectisch met poetsen en boodschappen doen en dat zal in de toekomst ook wel zo blijven (sport-clubjes etc).Op zondag gaan we eerst altijd samen uitgebreid ontbijten in de woonkamer. Broodjes, eitje erbij. De kids zijn al snel klaar en gaan dan lekker spelen.

Als het ontbijt aan kant is gaan we iets ondernemen, meestal wandelen of fietsen, soms allebei. We gaan ook wel vaker met de auto ergens naartoe om daar dan te wandelen (naar Zuid-Limburg, Hoge Venen, Veluwezoom). Op zo’n dag zijn we daar de hele dag zoet mee. Rugzak met picknickspullen mee en genieten maar.De zondag is ook voor bezoekjes aan familie of vrienden. Gewoon spontaan, waar we zin in hebben.

Meestal eten we op zondag dan ergens buiten de deur. Lekkere afsluiter van het weekend :thumbup:

oh en bij slecht weer gaan we bijvoorbeeld zwemmen of wat langer naar familie of vrienden (dan koken we samen bijvoorbeeld).

Maar eigenlijk is er nooit een zondag dat het de hele dag regent :think: we gaan altijd er wel ff uit

Wij vinden de zondag heerlijk! Lekker lang in bed liggen, boven thee en koffie drinken met de kinderen. Soms in pyama naar beneden want dat doen we eigenlijk nooit.De zondag wisselt van wandelen tot fietsen of zwemmen, de kamer bezaaien met al het speelgoed dat er is,lekker kokkerellen, op visite, 's avonds lekker samen eten, spelletjes doen.

zondg is echt een gezins dag bij ons…we ondernemen elke zondag wel wat!!vandaag gaan we het bos in en gaan we wat lekkers eten onderweg!!

maar we gaan wel eens naar aquazoo, of zwembad, bioscoop uiteten…

en soms ook wel eens een pyama dag heerlijk!!!

ik vind de zondag ook heerlijk…

lekker uitslapen, meiden als ze er zijn gaan zelf naar beneden… lekker hangen met zijn drieen… hun tv in pc…

koffie en drinken en snoepjes…soms hebben we wel wat te doen… zomers nog wel eens naar t strandje hier ofzo… of visite…

of we gaan wat bakken ofzo … vandaag hier brownies op t menu… probeer ook altijd beetje makkelijk te koken enzo…nee heerlijk zo niks doe dag in de week

Heerlijk die zondagen,van mij mogen er meer zijn…We hebben geen haast met opstaan…lekker lang in de pyama’s beneden…

de kids spelen wat…wij lekker bakkie doen…

Wat in huis klungelen…film kijken…of bij vrienden langs waar de kids heerlijk kunnen spelen en wij bijkletsen…

Of we gaan zwemmen met zijn allen…Nee hoor,vervelen doen wij ons nooit op de zondag…