Omdat we dit jaar echt belachelijk veel chocoladeletters hebben gekregen (op werk, opa’s en oma’s enz) heb ik mijn gezin gisteren een fondueset voor chocoladefondue gegeven. Maar kan ik die letters daar zo in smelten of moet er nog iets anders bij in :think:
Ik denk een beetje water… :think:
Ingrediënten
circa 300 g chocolade (puur of melk)
ca 1 dl room
stukjes stevig fruit naar keuze
marshmallow of cake
fondueprikkers of sate-stokjes
Bereidingswijze 1
Smelt de chocola in de magnetron op laag vermogen
Meng er vervolgens de room door
Hou de chocoladefondue warm boven een waxinelichtje
Dip met fondueprikkers of sate-stokjes stukjes fruit, marshmallow of cake in de chocolade
Bereidingswijze 2
Kook de room
Haal de room van het vuur en rasp de chocolade er doorheen
Hou de chocoladefondue warm boven een waxinelichtje
Dip met fondueprikkers of sate-stokjes stukjes fruit, marshmallow of cake in de chocolade
Bereidingswijze 3
Smelt de chocola au bain-marie
Meng de chocola met de room
Hou de chocoladefondue warm boven een waxinelichtje
Dip met fondueprikkers of sate-stokjes stukjes fruit, marshmallow of cake in de chocolade
Tip
Vervang de room door een halve dl room en een halve dl melk om het minder calorierijk of intens te maken.
Dip na de chocolade in gemalen (kokos)noot, hagelslag, enzovoort.
Mogelijke fruitsoorten: banaan, aardbei, meloen, peer, appel, frambozen druiven…
als je de marshmallows gedipt hebt in de chocolade zet ze dan voor een tijdje in de koelkast dan wordt het randje lekker hard en lijkt het net een bonbon je kunt dit natuurlijk ook met aardbeien of andere fruitsoorten doen!
je kunt ook in het laatse restje chocolade nog wat aardbeien doen zorg dat ze helemaal onder chocolade zitten dit kun je natuurlijk ook in de koelkast leggen en dan heb je heerlijke chocolade voor de volgende dag.
hazelnoten zijn ook overheerlijk in de chocoladefondue
Waarschuwing
Maak de chocolade niet te heet, om brokkelen te vermijden.
heb ff voor je gegoogeld
He, dank je wel :-* Had ook al gegoogeld, maar kon niks vinden :think: . mmm, heb er helemaal zin in gekregen :drool:
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOWWWW
Het water loopt me in de mond
Mjammie Mjammie Mjammie Mjammie Mjammie Mjammie Mjammie Mjammie Mjammie Mjammie Mjammie Mjammie Mjammie Mjammie
Ik wil ook!
ja ik wil ook wel!!!
hmmmmmjjaaammmieee.
nou meid eetse!!! :drool: :drool:
:drool: :drool: zucht…ren naar de winkel…nee toch maar niet mar wel leuk om van het weekend es te doen. (Alleen zijn dan de chocoladeletters al weer op :think: )
Ik heb een chocoladefontijn gekregen (helemaal blij) en daar stond in dat je de chocolade eerst moet opwarmen en dan pas in dat ding moet doen.
Geen antwoord op je vraag, maar ik zag dat je de stukjes er gewoon in wilde doen (fondue) en dat lijkt mij geen goed plan…Ik zou er ook room in doen. Veel calorieen zijn het toch al…
eet ze
@Marlous wrote:
Ik zou er ook room in doen. Veel calorieen zijn het toch al…
Jij bent ook erg zeg! :lol:
Hoi hoi,
Eén van mijn dochters werkt in een zwitsers fonduehuisje, hier in België weliswaar.
Ze is hier toevallig en heb haar even het geheim ontfrutseld.
Chocolade laten smelten, beetje room (of volle melk) toevoegen.
Als de chocolade gesmolten is, voeg je er een béétje caramelsaus en een beetje bresilienne-nootjes bij !
eet ze !
liefs
Gerda
deze topics zoude verboden moeten worden :lol:
zit hier me hele toetsenbord onder te kwijlen :drool: :drool: :drool:
Ja idd…maar mij lijkt chocolade van een letter zo ‘‘flauw’’ ik heb die speciale ‘‘boontjes’’ altijd,lekker puur dat smaakt tenminste lekker :mrgreen:
Ik deed het trouwens eerst au bain marie laten smelten en dan pas in de chocolade fondue anders duurt het volgens mij een jaar voordat het gesmolten is :lol:
@Marlous wrote:
Ik heb een chocoladefontijn gekregen (helemaal blij) en daar stond in dat je de chocolade eerst moet opwarmen en dan pas in dat ding moet doen.het je eindelijk je fontein :lol:
Geen antwoord op je vraag, maar ik zag dat je de stukjes er gewoon in wilde doen (fondue) en dat lijkt mij geen goed plan…Ik zou er ook room in doen. Veel calorieen zijn het toch al…
eet ze
Wanneer spreken wij weer eens af :think: :lol:
8)
@Marlous wrote:
Ik heb een chocoladefontijn gekregen (helemaal blij) en daar stond in dat je de chocolade eerst moet opwarmen en dan pas in dat ding moet doen.
Geen antwoord op je vraag, maar ik zag dat je de stukjes er gewoon in wilde doen (fondue) en dat lijkt mij geen goed plan.
Een fontein is wat anders dan een fondue
Bij fondue moet de chocolade smelten en blijft het verder in het schaaltje zitten en in een fontein moet het door het mechanisme heen, en dan kan ik me voorstellen dat je dan geen klontjes kunt gebruiken
@renzosmam wrote:
Ja idd…maar mij lijkt chocolade van een letter zo ‘‘flauw’’ ik heb die speciale ‘‘boontjes’’ altijd,lekker puur dat smaakt tenminste lekker :mrgreen:
Ik deed het trouwens eerst au bain marie laten smelten en dan pas in de chocolade fondue anders duurt het volgens mij een jaar voordat het gesmolten is :lol:
Leek mij ook, maar ik wil in eerste instantie in ieder geval van de 14 :shock: :shock: chocoladeletters af :mrgreen:
Lekkere ideeën, wij gaan binnenkort ook chocoladefonduen :drool: Je hebt ook speciale smelt chocola, niet extreem duur, maar als je al genoeg chocola hebt… :lol:
:drool: :drool:
14 choco letters :shock: Haha ik had er 0, maar mocht er 1 van vriendlief opeten.
Wat een geweldig idee zeg! Ik heb er nu alweer 2 zo naar binnen zitten knagen (ook geen straf hoor ) Maar deze ga ik onthouden!