Ervaringen met narcosetandarts? *Auw naar een gewone tandart

Nou de titel zegt het eigenlijk al he :mrgreen:Hebben er hier ook mensen ervaring met de narcose-tandarts?

Ik ben ontzettend bang voor de tandarts.

Was er al nooit een fan van, maar in de loop der jaren is het alleen maar erger geworden.Het is zo erg dat ik nu al zo’n 6 jaar niet geweest ben :oops:

Ik beval nog liever dan dat ik naar de tandarts ga…

Krijg al pijn in mijn buik als ik aan dat haakje denk :?Maar tegelijkertijd word het ook echt tijd dat mijn gebit gecontroleerd en behandeld word.

Hier in de buurt zit een narcose-tandarts, voor mij zou dit een uitkomst zijn.

( voor de tandarts die mij zou behandelen trouwens ook :wink: )

Iemand er hier ervaring mee?

@joseetje wrote:Ik beval nog liever dan dat ik naar de tandarts ga…


:lol:
Ik heb een half jaar geleden ofzo exact dezelfde zin hier bij de tandarts gebruikt :angel:
Maar dit is een gewone, dus geen ervaring met narcose tandartsen.

succes :hug:

niet echt specifieke ervaring, maar wel 4 verstandskiezen laten trekken onder narcose ivm angst

@Jennifer77 wrote:

niet echt specifieke ervaring, maar wel 4 verstandskiezen laten trekken onder narcose ivm angst
En hoe vond je dat?

Last van de narcose?

owww ik was er zoooo gelukkig mee!!! Mij niet gezien om dat live te aanschouwen

Gebruikt de tandarts niet alleen lachgas ? Ik kan me nl niet voorstellen dat je bij een regulier bezoek met gaatjes boren e.d. onder narcose gaat.

Of bedoel je echt kiezen trekken ?

Wij zitten bij een zgn. angsttandarts. Deze behandelt eigenlijk alleen extreem bange patienten. Ik ben niet zo bang aangelegd maar Mark wel. Hij is dolgelukkig met zijn tandarts nu :smiley: En heeft zelfs een plaatjesbeugel gehad :clap: Dat voor iemand die ook jaaaaren niet geweest is!Jose, ik ben benieuwd naar je verhaal, ik kan me wel voorstellen dat je er tegenop ziet om nu te gaan. Hoe langer je niet gaat, hoe hoger de drempel.

Ik zou even navragen of je de narcose wel vergoed krijgt narcose mag alleen gegeven worden in het ziekenhuis. Het word anders niet vergoed door je verzekering of de verzekering moet een aparte overeenkomst hebben met die tandarts dus even navragen narcose kost al 200,- tot 300,- euro.Mijn vader heeft een gebit laten maken en al zijn tanden laten trekken in een kliniek onder narcose en dit werd niet vergoed.Tis misschien mogelijk dat je eigen tandarts je door verwijst naar een kaakchirurg als je tanden getrokken moeten worden.

Nee Karin je gaat echt onder Narcose voor de behandeling.

Ook voor gaatjes boren.

Bij mij zal er wel iets meer dan dat moeten gebeuren :shifty:Charity: Narcose krijg je inderdaad niet vergoed, boeit me niet :shifty:

Ik ben 4 jaar geleden met mijn dochter bij een narcose tandarts geweest, ze was een jaar daarvoor bij de gewone tandarts geweest, die het nodig vond om haar helemaal door elkaar te schudden en tegen haar te schreeuwen.Vanaf toe was ze doodsbang.Bij de narcose tandarts was het voor haar een grote oplossing, alle tanden wat stuk waren zijn toen gevuld en een paar tanden werden getrokken.Ik vind het echt een oplossing voor mensen met angst, echt een aanrader !!

@joseetje wrote:

Nee Karin je gaat echt onder Narcose voor de behandeling.

Ook voor gaatjes boren.

Bij mij zal er wel iets meer dan dat moeten gebeuren :shifty:Charity: Narcose krijg je inderdaad niet vergoed, boeit me niet :shifty:
Ok dan is het niet erg inderdaad ik denk laat het even weten want er zijn mensen die dit niet weten en achteraf voor een grote verassing komen te staan

Mijn expartner heeft dit vorig jaar laten doen.

Hij was erna wel wat duizelig,maar dat is denk ik wel normaal na een narcose.

Die dag even rustig aan doen,hij vond het wel fijn zo :thumbup:Ik ga ook bij die kliniek waar hij gaat,alleen ik doe het niet onder narcose,maar ik heb goede ervaringen met deze kliniek,wat ik vooral fijn vind is dat de tandarts echt de tijd voor je neemt,alles uitlegd :thumbup: zelfs tijdens de behandeling legde hij alles uit.

Sorry, hier ook geen ervaring ermee. Ook al jaren niet geweest. Ik heb nog geen tandarts sinds ik twee keer verhuis ben :oops: . Zit jouw narcosetandarts niet ook bij mij in de buurt :mrgreen:In elk geval, veel succes!

hangt er vanaf waar je woont he :mrgreen:Ik heb dus niks aan een tandarts die het rustig uitlegt wat ie doet.

Ik word al panisch van dat haakje in de buurt van mijn mond :oops:

Ben vanmorgen ook weer voor het eerst geweest sinds 2 jaar :oops: zag er ook als een berg tegenop gezien er 2 gaatjes moesten worden geboord.

Maar ik dacht ik doe es gek, heb zelfs zonder verdoving gedaan en het viel echt mee :thumbup:

Alleen het andere gaatje zit onder een vulling dus die ga ik wel met verdoving doen,moet 15 Sept. terug.

Kan me voorstellen dat je het onder narcose wil doen hoor, het is gewoon :thumbdown:

Ik ben vanwege angst ook onder behandeling geweest bij ACTA. het is niet zover gekomen dat ik onder narcose moest; behandeling was gericht op het weer aankunnen zonder knock-out.En dat is gelukt!

Ha das toevallig iets waar ik na de bevalling ook mee bezig wil. Ze mogen me altijd alles doen etc en bevallen doe ik ook tussen eten en de afwas maar de tandarts :silenced:

Nu moet ik eig een kroon en dat wil ik niet bewust meemaken. :oops: Er moet ook nog een kies getrokken worden en een paar gaatjes gevuld dus daar wil ik alles ineens laten doen.

Hier ziet werkelijk niets in de buurt maar manlief wil graag voor me rijden.Het enige echt grote nadeel wat ik zie aan een narcosetandarts; je angst wordt niet weggenomen! Sterker nog het kan zijn dat de drempel nog groter wordt door het hele gebeuren en je nooit meer iets zonder narcose durft. Dat is iig iets waar ik wel over nadenk. En das voor mij eig stom want ik heb echt meerdere wortelkanaalbehandelingen gehad bij de ‘gewone’ tandarts en zelfs in mijn zwangerschap nog een kies laten trekken! :shifty:Maar ik blijf je volgen hier hoor want ben benieuwd naar je ervaring en mss dat ik je dan tzt ga volgen! :thumbup:

@Rhiannon wrote:Het enige echt grote nadeel wat ik zie aan een narcosetandarts; je angst wordt niet weggenomen!


precies… daarom zou ik proberen om in behandeling te komen bij een specialistisch centrum voor angstpatienten. Vooral gericht om de angst te ontrafelen en weg te nemen.

Misschien dat ik weer normaal naar de tandarts probeer te gaan als alles straks gedaan is.

moeten nu dingen gebeuren die ik echt niet zo zie zitten vandaar…Ik wil straks wel naar een gewone tandarts, zal wel moeten met kinderen he.

Ik denk hetzelfde als jij hoor Joseetje, maar ik wil wel dat de tandarts waar ik tzt onder narcose ga er iig rekening mee houd. In de zin dat ik bv daar nog een keer of 2 daarna ‘gewone’ controles doe en dan weer terug wil naar mijn ‘eigen’ tandarts.Preggie waar ben jij onder behandeling geweest? Heb je mss iets van een internetsite waar ik zou kunnen neuzen? Thnx iig en super dat je nu weer naar de tandarts durft! Ik duf het nl alleen als het of een gewone controle is waar ik zeker weet dat er niets gebeurd of omdat ik dus pijn heb en er moet echt iets gebeuren. :wall:

Vorig jaar stond ik op hetzelfde punt. Ik was bijna 8 jaar niet heengeweest. Ik ben/was een echt voorbeeld van een panische angst patient.

Ik had 3 kiezen waar stukjes waren afgebroken en nog liep ik door. Om de haverklap verging ik van de pijn maar na een paar ibu’s was het weer te houden. Vorig jaar had ik een mega ontsteking, ik heb zelfs gespoeld met Jenever! :shock:

Mijn hele wang en kaak waren dik. Ik moest dus direct naar een tandarts. Maar NO WAY dat ik terug ging naar mijn oude. Ik wou een narcose tandarts, maar ja die kon ik toen niet vinden. En aangezien ik er al ziek (koorts!) van was moest ik toen. Ik heb een dorp verder op, op aanraden van vrienden een hele goede tandarts gebeld. Ik kon direct tercht. Ik hing al huilend aan telefoon. Ik ging in de stoel en moest uitleggen wat er was, dat kon ik niet ik kon alleen maar huilen van angst en ik wipte op en neer van het trillen van de angst. Mijn moeder was mee en die heeft het verhaal moeten doen.

Ik ahd met die ontsteking niet een dag langer moeten wachten want dan was ik in het ziekenhuis beland (goed dan had ik Narcose gehad :mrgreen: )

Stap voor stap heeft deze tandarts mijn gehlopen om mijn gebit te renoveren. Er is veel gebeurd, maar alles wat hij deed wat ook maar een beetje pjin kon doen (tandsteen weghalen uitgezonderd) heeft hij verdoofd. En hij vroeg onder een behandeling om de zoveel minuten of het ging, even die hand op de schouder en zeggen dat ik het goed doe.

Rustig uitleggen wat er gebeurd en wat er nog moet gebeuren. Na een half jaar had ik een super onderhouden gebit en ik sta nu voor het punt dat ik een half jaars controle moet inplannen. En dat ga ik zeker doen, maar ben nu al zenuwachtig. Alleen niet meer panisch!

Ik ging als panische patient naar binnen en na een half jaar ging ik lachend naar binnen en weer naar buiten. Ik ben tot op de dag van vandaag heel blij dat ik bij hem ben terecht gekomen, want mijn echte angst is weg en daar ben ikt rots op!Meis succes met deze stap!