Ervaring met werken in de thuiszorg?

Heeft iemand ervaring met de thuiszorg?

Ml gaat binnenkort naar de peuterspeelzaal en ik wil ook wat weekenden gaan werken.

Het lijkt me heel dankbaar werk en je kunt je eigen uren indelen, ideaal lijkt mij… :slight_smile:Alle tips zijn welkom!

ik weet niet wat je wil gaan doen in de thuiszorg maar niet alles is dankbaar werk hoor :wink:die oude mensjes kunnen heel goed zeuren lijkt soms of ze er speciaal voor hebben geleerd :silenced:

Ja ik weet het hoor :wink: Ik heb ook activiteitenbegeleiding gedaan in het ziekenhuis tussen de oude mensen en veel meegemaakt, maar over het algemeen vind ik het mooi werk.

Ik wil ‘gewoon’ huishoudelijk werk doen.

Maar heb jij ervaring?Weet iemand of er wachtlijsten bestaan voor een baan?

ik heb een paar jaar geleden huishoudelijk werk gedaanja de 1 is makkelijk en idd dankbaar en de ander staat bovenop je lip te vertellen hoe je moet stofzuigen want haar vaste hulp of vorige hulp deed het zo en zo en vroeger deed zij het zus en zoik had toen 1 vaste een jonge vrouw met een hernia en die had een dochtertje van een jaar of 6 dat was leuk en gezellig maar dat kwam denk ik ook hoofdzakelijk omdat zij wist hoe die oude vrouwtjes konden zeuren (zij deed dat werk zelf ook :mrgreen: ) dus zij zeurde niet zotoen ik begon stonden ze te springen om krachten maar weet niet of dat overal is?

misschien kun je via het uitzendburo van hun kijken?

Maar thuiszorg komt niet alleen bij oudere mensen!

Ik heb ook een hele tijd thuiszorg gekregen… En krijg het nu tijdelijk weer :dance: . Zij komt wel om te helpen met mn huishouden maar de hoofdzaak is om mij even te ontlasten van de zorg voor de kids, daar is zij in gespecialiseerd. En ik geloof dat dat wel erg leuk werk is 8) .

thuiszorg kan heel divers zijn hoor. Je kunt bij gezinnen terecht komen of bij echtparen waarvan de man of vrouw ernstig ziek is, maar ouderen komen vaak voor.

En het varieert van verplegen, verzorgen tot huishouden en ontlasten van ouders wat Marite al noemt.

Ik heb zelf als reuma-mama ook jaren thuiszorg gehad. Had 3 manieren van zorg; medische/persoonlijke zorg voor mij, zorg voor de kindjes en huishoudelijke zorg.Kan dus overal zijn al is het door deze regering vooral ook voor jonge mensen moeilijk gemaakt om nog thuiszorg te krijgen, zolang je een gezonde man hebt tenminste (dat die man niet thuis is om de kost te verdienen wordt niet naar gekeken.)Ik heb nu dus 3 dagen in de week stagiaires van het ROC omdat ik nauwelijks meer thuiszorg kreeg en niet zonder hulp kan.Succes met de banenhunt, Petri

ik heb dus ook thuiszorg en een alphahulp in huis voor ondersteuning voor mij en voor Quillan ivm maagverkleining dus je komt ook bij jonge mensen met kleintjes over de vloer. En mensen met een psychische achtergrond zoveel verschil zit erin. Bij mijn maandgroepje zitten 2 meiden die in de thuiszorg werken zal hun ff wijzen op dit topic.

@lydia wrote:En het varieert van verplegen, verzorgen tot huishouden en ontlasten van ouders wat Marite al noemt.
maar je mag alleen verplegen / verzorgen als je daar diploma’s voor hebt hoor als jij als huishoudelijke hulp er gaat werken mag je alleen het huishouden doen :wink:ik weet niet waar je vandaan komt anders kun je even hier kijken klik hier

@petri wrote:Kan dus overal zijn al is het door deze regering vooral ook voor jonge mensen moeilijk gemaakt om nog thuiszorg te krijgen, zolang je een gezonde man hebt tenminste (dat die man niet thuis is om de kost te verdienen wordt niet naar gekeken.)
Dan heb ik wat dat betreft dus geluk dat ik alleen ben :roll: …

@Angel & Luna wrote:

@lydia wrote:


En het varieert van verplegen, verzorgen tot huishouden en ontlasten van ouders wat Marite al noemt.
maar je mag alleen verplegen / verzorgen als je daar diploma’s voor hebt hoor als jij als huishoudelijke hulp er gaat werken mag je alleen het huishouden doen :wink:ik weet niet waar je vandaan komt anders kun je even hier kijken klik hier
weet ik :wink: maar ik wilde alleen de variaties van thuiszorg even noemen.

Ik heb het jarenlang gedaan en vond het super!!!Ondanks(of juist doordat) ik het huishouden deed kon ik tussendoor heel veel praten met de mensen, dat geeft echt een band en vaak ook dankbaarheid.Er is volgens mij altijd werk genoeg te doen hierin, en het verdient best aardig.ik zit er ook over te denken om het weer op te pakken als de jongste naar school is, juist omdat het lekkere werktijden zijn, vaak onder schooltijd.Jij zegt dat je in de weekeinden wilt werken, maar volgens mij is huishoudelijk werk alleen van maandag tm vrijdag. maar dat weet ik niet zeker.

Bedankt voor de tips! :smiley:

Ik woon in Amsterdam.

Het werk is inderdaad niet alleen voor ouderen. En ik hoop dat er ook werk te vinden is in het weekend. Dat zou perfect zijn.

Ik ga me gewoon inschrijven bij thuiszorg, het formulier invullen en aankomende week contact opnemen.

Ik ga as donderdag solliciteren,maar dan voo de verzorging.Ik ga over 2 weken verhuizen naar brabant en ga dus ook daar solliciteren,vind het allemaal wel spannend en een nieuwe woonomgeving en een nieuwe baan.

Het ligt een beetje aan wat je wilt doen. Maar voor de thuiszorg, heb je meestal wel een gerichte opleiding nodig (zoals verpleegkunde).Buiten de thuiszorg is er nog wel vrijwilligerswerk zoals een praatje maken met oudere (vaak eenzame) mensen, boodschappen voor ze doen, activiteiten ondernemen, koffie en brood serveren, schoonmaken, in een winkeltje staan etc. Echter vrijwilligerswerk betekent vaak niet dat het vrijblijvend is, je kunt niet zomaar een keer afzeggen en niet alles is makkelijk op uurbasis in te vullen, maar er zijn zeker wel mogelijkheden.

je kan ook particulier gaan werken in de thuiszorg.

mensen die een pgb hebben kunnen zorg zelf inkopen.

je kan dan zelf afspraken maken en je hebt geen tussenpersoon.

dus kun je ook afspraken maken voor in het weekend.

meestal betaald dit nog beter dan via een instelling voor thuiszorg te gaan werken. ik weet niet waar je in amsterdam woont maar je kan ook in amsterdam via particura op 0uren basis gaan werken heb je meerdere mogelijkheden dan alleen in de thuiszorg. en is er zeker werk in het weekend als je bijvb in een verzorgingshuis of verpleeghuis gaat werken.als je in de thuiszorg gaat werken als intrieurverzorgster heb je geen opleiding nodig.

Als Alpha hulp werk je ook via de thuiszorg en hier heb je geen opleiding voor nodig!dit is enkel huishoudelijk werk.

Er zijn ook maar zat bureau’s die je de gelegenheid geven om via hun (verder) te leren. Maaike waar in brabant ga je wonen? Mijn baas zoekt geloof ik nog wel collega’s :mrgreen: :wink:

ik werk als verpleegkundige in de thuiszorg…wat wilde gij weten?

Wat een handige tips meiden :-*Ik heb net ook iemand via pb geantwoord, zij werkt ook als verpleegkundige in de thuiszorg.

Het gaat er mij vooral om om in de weekenden te werken. Want Ml gaat zeer binnenkort naar de psz en dat zijn maar een paar uurtjes op een ochtend. Ook erg fijn om dan te werken, maar qua geld schiet dat niet zo op natuurlijk :wink:Monique, bedankt…ik zal eens kijken op internet wat Particura precies inhoudt.

Via pbg…dat loopt geloof ik ook via thuiszorg he? (ik moet natuurlijk wel aan mijn adresjes komen :wink: )

Ik ken het systeem idd via mijn opleiding activiteitenbegeleiding.Nogmaal iedereen heel erg bedankt voor alle tips!