bekkeninstabiliteit up 3

De naam zegt het al. Hoe voelt het?Ik kon gisteren niet lopen van de pijn. Bij elke stap die ik zette kreeg ik een pijnscheut van mijn bil naar mijn heup zeg maar. Ik kon niet keren of iets. Ik strompel maar wat.

zou het kunnen of is het iets heel anders?

Ik had namelijk ook al lekker last van kramp in de kuiten wat ik in mijn vorige zwanegrschap pas op het einde last van had.

Ervaringen en tips heel graag :thumbup:

Bij mij voelt BI hetzelfde als jij beschrijft en ook nu al (zie dat je ook kort zwanger bent). Ik heb nu direct een afspraak gemaakt bij een echte BEKKENfysio en kon daar na 3 weken wachten vanmorgen terecht. En wat blijkt… vorige zwangerschap had ik een fysio die zelf niet die specialisatie had en die heeft 80% verkeerde adviezen gegeven bleek nu…Je kunt altijd bij een fysio een afspraak maken om ernaar te laten kijken, dit is niet overdreven, want hoe eerder je erbij bent, hoe beter, hoe meer oefeningen je kunt doen en hoe langer je met een redelijk functioneren bekken kunt rondlopen (letterlijk).En als er niets aan de hand is, dan weet je dat ook. Dat is zo’n beetje mijn motto bij dit soort dingen… ik weet het… :stuck_out_tongue: Maar je weet zelf wat je voelt en je maakt je er zorgen over, dus ik zou gewoon een intake afspraak maken… Maar vraag of ze een specialisatie hebben in het bekken en zo niet, zoek dan een andere!!

Ik heb het, maar de pijn is bij mij snachts het ergst, als ik me wil omdraaien of uit het bed komen: been per been en een hoop pijn en gekraak :?

Kon ook nog weleens ischias zijn.

ik zou idd een afspraak maken bij een fysio die hier in gespecialiseerd is.

Ik heb daar een hoop baat bij!

snel naar de fysio idd. dat helpt echt en zij kunnen je oko vertellen wat het precies is!

succes het is pijnlijk…

ik bel donderdag even dan… Morgenochtend moet ik werken en ik kan bij deze praktijk alleen maar een dag afspraak maken.Ik heb even gekeken naar de symptonen en ik denk dat ik de richting op moet van ischias. Ik heb dit namelijk al heel lang… En het lijkt wel alsof de zwangerschap het nu alleen maar versterkt…

Ik ben er ooit voor naar de ehbo geweest omdat ik op straat was gevallen en die konden niks vinden… En toen ben ik maar doorgelopen met de pijn omdat ze mij dus niet serieus namen.Maar ga sowieso even bellen donderdag

@Vicky S wrote:

Ik heb het, maar de pijn is bij mij snachts het ergst, als ik me wil omdraaien of uit het bed komen: been per been en een hoop pijn en gekraak :?
ja snachts auen hier als zusje zich omdraait ofzo

soms doet ineens zo zeeralsof er iemand een mes in steekt

@bianca&? wrote:

@Vicky S wrote:
Ik heb het, maar de pijn is bij mij snachts het ergst, als ik me wil omdraaien of uit het bed komen: been per been en een hoop pijn en gekraak :?
ja snachts auen hier als zusje zich omdraait ofzo

soms doet ineens zo zeeralsof er iemand een mes in steekt
heel herkenbaar :frowning: voel mij echt een oud omaatje, hoop erg dat het na de bevalling weer weg is :pray:

@nachtvliinder wrote:

De naam zegt het al. Hoe voelt het?Ik kon gisteren niet lopen van de pijn. Bij elke stap die ik zette kreeg ik een pijnscheut van mijn bil naar mijn heup zeg maar.


Heb ik ook, en ook nog pijn in mn onderrug…

Ik heb een bekkenband gekocht ter ondersteuning, maar de gyn zegt dat ik NU al rustig aan moet doen, dus heb nog een paar maanden te gaan, op mn gemak dus…Maar ik weet niet of BI al zo vroeg in de ZS voorkomt…

Zou het even navragen.

ik heb ook harde buiken en na 2 meter lopen is ie al keihard :roll:

@bianca&? wrote:

ik heb ook harde buiken en na 2 meter lopen is ie al keihard :roll:


Moet je zien, en dan ben jij meer dan 10 weken verder dan ik, en ik heb dat soms ook vaak. (daarom rustig aan doen van de gyn)

Hoi Hoi,Ook ik heb last van BI. Tip, slaap met een kussen tussen je benen, zodat je bekken als je slaapt “recht” staat. (als je op je zij ligt). Als je het niet doet zakt het scheef en dat kan ook voor pijn zorgen. En als je je wil omdraaien of uit je bed wil stappen, houdt beide benen bij elkaar.

Ik heb nog wel eens dat mijn dochter wakker wordt en mijn automatische piloot zorgt er voor dat ik mezelf omdraai en uit bed stap zonder na te denken en dat kan echt heel pijn doen. Niet tillen. En harde buiken schijnt ook te horen bij BI.Liefs Karin

Ik lees de titel en ik dacht meteen terug…en mijn antwoord is HEEL pijnlijk :?Bij T.ygo begonnen de klachten rond de 10de week. Precies hetzelfde als wat jij beschrijft. Ook dat kramperige gevoel daar begon het mee trok vanuit mijn bil tjak zo naar beneden heel naar.Volgens de vk was het een zwangerschaps ischaes. Eenmaal bij cesar therapie bleek het juist BI te zijn.

Helaas weinig tegen te doen behalve goed je spieren gebruiken die je bekken stabiel houden en voldoende afwisseling tussen bewegen en rust.Gelukkig zijn de klachten na de zwangerschap rustig aan verdwenen. Het blijft echter een zwakke plek. Dus na een dag veel lopen, slenteren of lang stilstaan, tillen dan heb ik weer pijn helaas…sterkte!!!

@Karinnr7 wrote:

Tip, slaap met een kussen tussen je benen, zodat je bekken als je slaapt “recht” staat. (als je op je zij ligt). Als je het niet doet zakt het scheef en dat kan ook voor pijn zorgen. En als je je wil omdraaien of uit je bed wil stappen, houdt beide benen bij elkaar.

n
Dat kussen tussen je benen dat zei de vorige fysio ook en dat zegt de bekkenfysio die ik nu heb ook.

Maar dat benen bij elkaar houden etc dan raad ze juist AF! Daar schijnt het alleen maar erger door te worden.Ik moet juist wijdbeens zitten (als een bouwvakker zeg maar) en ik moet elke avond in bed op mijn rug liggen en mijn benen in een kleermakerszit vouwen. Dan zo een tijdje blijven liggen. Dit dwingt het SI gewricht weer naar elkaar toe in de juiste houding, vertelde de bekkenfysio. Daarna moet ik mijn voeten met de zolen tegen elkaar doen, zonder dat ik mijn knieen optil. Dan zo nog 10 tellen blijven liggen en dan benen strekken.

Ik moet per se wijdbeens in en uit bed, in en uit bad en in en uit de auto stappen. Juist NIET met de knieen tegen elkaar. Dat schijnt achterhaalt te zijn.En als je zit mag ik niet met mijn benen over elkaar zitten, omdat dat je bekken ook scheeftrekt. Dan dus juist als een bouwvakker zitten.Ze heeft helemaal uitgelegd hoe het allemaal zit en het schijnt dus dat al die ‘benen bij elkaar houden’-oefeningen enzo allemaal oude info van 20 jaar geleden was.

Je bekken wordt bij elkaar gehouden door banden, vertelde ze, en spieren hebben er niet veel invloed op, omdat er eigenlijk maar 2 spiergroepen zijn die nog iets op kunnen vangen als het bekken/de banden verweken.

Dat zijn je bilspieren en je schuine buikspieren.

Ik moet elke dag een half uur stevig wandelen om die bilspieren steviger te maken.

En ik heb nu mijn bekken rechter staat dan een paar weken geleden, nog een oefening erbij gekregen, om mijn schuine buikspieren te trainen. Die zitten weer vast aan de boven-/zijkant van het bekken en kunnen daar dus nog iets opvangen.Ik weet niet in hoeverre dit allemaal gaat werken. Ik weet alleen dat met de ‘hulp’ en therapie van de vorige fysio (zonder die bekkenspecialisatie dus) ik na 20 weken amper nog kon lopen, niet meer kon fietsen en dat ALLES me zeer deed.

En nu merk ik dat het op het moment iig niet erger wordt. Hopelijk kan ik in de komende 2 maanden alles nog in zoverre rechtzetten en trainen dat het iig niet erger dan de vorige keer wordt. Maar deze bekkenfysio beloofde me zowat dat het ook een stuk lichter kan zijn dan de vorige keer… Dus we zullen zien!!

Ik ben er zelf ook erg benieuwd naar.

blue fairy, ik kreeg precies dezelfde tips en oefeningen! Helaas werden de klachten toch erger naarmate de zwangerschap vorderde, maar dat zei de therapeute toen al…

ik heb ook dezelfde oefeningen gekregen als Blue Fairy.

ik had in bed vaak het gevoel dat mn bekken rammelde als ik me omdraaide! echt zo pijnlijk!

een bekkenband heb ik niet gedragen omdat mijn spieren heel veel probeerden te compenseren.

@fluppie wrote:ik had in bed vaak het gevoel dat mn bekken rammelde als ik me omdraaide! echt zo pijnlijk!


Ja vooral in het einde van de zwangerschap, voordat ze indaalde. En toen ze pas geboren was, de eerste 2 of 3 maanden, rammeldebammel!

Hielp ook niet dat ik een week in een tuinstoel in het ziekenhuis heb gezeten en op een stretcher naast haar heb geslapen toen ze opgenomen werd :S

Je voelt het gewoon kraken, zo naar!!BI, ik zou het mijn ergste vijand niet toewensen :S

Ik heb er met Amber heel veel last van gehad. Soms lag ik’s nachts op mijn linkerzij en als ik dan moest draaien wou dat gewoon niet. Dan was ik wel meer dan 5 minuten bezig om op mijn andere zij te komen. Bij de vorige zwangerschap begon het ook al weer te komen. En nu? Ik heb al een paar dagen gigantische lage rugpijn. En soms als ik een rare stap zet dan voel ik hem al weer in de verte aankomen die rotpijn. Heeft hier ook iemand klachten gehad in combinatie met rugpijn?

Ik haak ook nog even in.Ik heb vanmorgen toch maar weer de VK gebeld. Ben zondag 15 wkn zwanger. Heb pas weer 1 november een afspraak, maar de pijn in mijn rug/bekken/heupen wordt eigenlijk met de dag erger. Als ik 's morgens in de auto stap, heb ik al 3 trappen gehad, en dan begint het gedonder. Eerst in de m’n onderrug en dan vanuit mijn bil begint het te steken naar beneden. Au au au… En 's avonds op bed. Lig ik nog even tv te kijken, gewoon op m’n rug, zit ineens m’n hele heuppartij en onderrug op slot, en moet ik écht pijn lijden om te kunnen bewegen.En dan natuurlijk nog werken. De hele dag staan en lopen, en das nou niet echt bevordelijk zeg maar. En nu thuis blijven kan ook niet, want vriendlief is afgelopen woensdag aan zijn knie geopereerd. Bleek dat de binnenste meniscus helemaal afgescheurd was. Dus meteen verholpen, en is dus nu thuis aan het herstellen.Maar vanmorgen dus VK gebeld, en mijn verhaal uitgelegd. En die zei eigenlijk diréct: “Bel maar een bekkenbodem-therapeut” Meteen een adres gekregen, en ze raadde me aan om m’n werkzaamheden aan te passen. Maar dat zal nu nog lastig gaan. Maandag bellen voor afspraak bij therapeut, en hopelijk kan hij/zij mij helpen. Want dit is zo níet leuk