Baby- uitzetlijstjes

Hallo allemaal,Ja ik zoek afleiding, dus ik ben nu even op zoek naar uitzetlijstjes.Ik heb hier op tafel voor mijn neus al een boekje over de kraamzorg liggen en daar staat ook zo’n lijstje in en ik heb een prenatalboek waar het ook wel in staat, maar elk lijstje is anders :?Nou wil ik een compleet lijstje maken in word, waar ik dan ook goed kan bijhouden wat ik al heb.Wie heeft er een goed lijstje digitaal staan?

Die lijstjes bevatten meestal net iets te veel van het goede eigenlijk, ik zou het dus een beetje combineren als ik jou was (ik vond die van Prénatal wel goed trouwens). Van de dingen die anders zijn een beetje een gemiddelde aanhouden.Ze zeggen bijv. voor iedere dag van de week 1 romper en een setje kleren, maar wat extra is ook wel lekker (hoef je ook niet zo heel vaak te wassen…) hydrofieldoeken had ik 18 gekocht, je gebruikt er namelijk 1 in bedje en 2 met badje (al gebruikte de kraam hier de doek uit het bedje om op het aankleedkussen te leggen voor na het badje). De flanellen doeken had ik ook maar die heb ik nooit gebruikt eigenlijk (kunnen eventueel voor inbakeren gebruikt worden).

Het lijstje van Kraamzorg de Waarden;Benodigdheden voor de baby.

6 rompertjes of hemdjes in 2 maten

setjes kleding in 2 maten

12 hydrofielluiers

1 digitale koortsthermometer

6 hydrofiel washandjes

6 spuugdoekjes

2 pakken wegwerpluiers

1 molton of molton hoes als matrasbeschermer

3 onderlakentjes of hoeslakentjes

3 bovenlakentjes

2 dekentjes

2 metalen naadloze kruiken

2 kruikenzakken

1 aankleedkussen

1 babybadje en een badstandaard

1 luieremmer met deksel

1 stukje babyzeep/pompje

1 tube vaseline

1 haarborstel + kam

2 badcapes of grote badhanddoeken

zonodig een mutsje, alleen te dragen als de baby uit bed isEn dan vraag ik mij af:

Hoeveel setjes kleding moet je vóór de bevalling in huis?

Hoeft je baby geen sokjes aan ?Nou ja ik kijk nog wel even meer lijstjes door om zelf een idee te krijgen… volgens mij is dit nog niet alles

Ja, dat lijstje komt me erg bekend voor!Overigens moest ik 2 digitale thermometers hebben, 1 voor mezelf, 1 voor de kleine.

Spuugdoekjes had ik er wel 12 van liggen (ik heb ze allemaal gekregen en stiekem ook 2 meegenomen uit het ziekenhuis :oops: :silenced: )Overigens had ik 2 setjes kleding meegenomen naar het ziekenhuis, in 50/56. Want ik wist dat ik een klein meisje ging krijgen. Ze was 43 cm, verzoop in haar kleertjes en er is gelijk iemand een paar prematuur pakjes gaan halen.

Sokjes: mijn ervaring is dat die hele kleintjes, zeker in het begin toch alleen in van die pakjes met voetjes liggen.

@Anita-1982 wrote:

Het lijstje van Kraamzorg de W**rd*n;
De Waarden bedoel je :P

die ************ hoef je niet te gebruiken hoor :wink: graag niet zelfs :mrgreen:

Anita: wat ik vreemd vind aan jou lijstje is dat er zo nodig mutsje op staat… Nou ik had er maar 2 in huis maar die waren gelijk na de bevalling al in gebruik genomen… (1 kreeg hij gelijk op en 1 een uur naderhand toen ze hem even snel deden wassen)…En een luieremmer is ook niet verplicht, je kan ook gewoon luiers in plastic zakjes doen en gelijk weggooien…gr patricia

Babylover: hier zijn de mutsjes juist weer niet gebruikt. Die van mij trokken ze van hun hoofd af. :mrgreen: Alleen in het begin dus om dat ze dan moeite kunnen hebben met op temperatuur blijven.De flanellen doeken gebruikte ik juist onder het hoofdje in het bed. Ligt wat zachter dan de hydrofiel luiers en je hoeft bij een beetje spuug niet je hele bedje te verschonen.Verder vond ik 2 thermometers teveel van het goede. Bij mij werd gewoon elke keer de thermometer met alcohol schoongemaakt. Maar tegenwoordig heb je ook van die goedkope van een paar euro dus dat scheelt.En zo blijft er nog genoeg te zeggen over al die geweldige verschillende lijstjes… :roll:

ik heb toevallig mijn lijstje met gekochte spullen bewaard, niet alles had ik voor de bevalling in huis, maar dit is wat we de eerste maanden gebruikt hebben:aankleedkussen

3x aankleedkussenhoes (1x in de was, 1x in de kast, 1x op het kussen)

anti-krab handschoentjes (ze hebben echt zulke scherpe nageltjes :shock: )

badzitje (pas na een paar weken gebruikt)

baby haarborstel en kam (gebruik ik eigenlijk zelden)

babybadje

babybadlotion (gebruik ik eigenlijk zelden)

babyfoon (thuis niet bij mijn ouders wel)

babyolie

babyzalf (bepantheen, fijn om in huis te hebben)

babyzalf v. billen(zinkzalf)

3xbadcapes (1x in de was, 1x in de kast, 1x in gebruik)

badthermometer

bijtring

billendoekjes

borstkolf (als je borstvoeding wilt geven, maar ik heb hem pas na de bevalling gekocht)

3x bovenlaken (1x in de was, 1x in de kast, 1x in gebruik)

7x broekjes (met of zonder voetjes)

1x dekentje

2x digitale lichaamsthermometer

draagzak of –doek (hoeft natuurlijk niet, maar is wel lekker wanneer de kleine dichtbij je wil zijn en jij je handen vrij wilt hebben)

2x flesjes (als je kv wilt geven, maar ook als je bv wilt kunnen ze straks van pas komen)

flessenborstel

flessensterilisator

fopspeen

3x hoes- of onderlaken (1x in de was, 1x in de kast, 1x in gebruik)

6x hydrofiel luiers (vond ik genoeg, maar Jasper spuugde niet dus mocht jou kindje dat wel doen dan zijn meerdere wel handig)

3x hydrofiel washandjes

1 pak (hypoallergeen) flesvoeding (indien van toepassing)

zeiltje dat 1/3 van het matrasje bestrijkt (van de HEMA, tegen doorlekken)

kruik

kruikenzak (ik had er maar een)

maxi-cosi

2x molton onderleggers

2x mutsjes

nagelschaartje met afgeronde punten

omslagdoek (ik had zo’n fleece van de Prenatal: hebben we in het begin zoooo vaak gebruikt:vooral wanneer we naar buiten gingen, hoefde hij niet meteen een jas etc aan)

2x overslagrompertjes

2x paar sokjes (voor wanneer hij/ zij een broekje zonder voetjes aan heeft)

2x pakken newborn luiers

2x pyjama(niet echt nodig want ze slapen toch vaak in hun gewone kleding)

10x rompertjes(ik had van alles: met lange/korte/zonder mouwen maar omdat het niet zo warm was heeft Jasper vooral die met lange mouwen aangehad, misschien een beetje veel)

10x shirtjes en overslaghemdjes(met lange/korte mouwen, misschien een beetje veel)

slaapzak (gewoon een dunne van de HEMA, was niet zo zeker van hoe ik het bedje opgemaakt had, dus kreeg Jasper de eerste nacht gewoon een slaapzak aan :oops: )

4x slabbetjes

3x flessenspeen

6x spuugdoekjes (als je kindje echt spuugt te klein om als spuugdoekje te dienen, maar kan ook als snelle slab/zakdoek om neusje af te vegen etc.)

standaard voor badje

verzorgingstas

2x vestjes

2x voedingsbeha’s (als je bv wilt geven dan)

voedingsbeha

voedingskussen

wandelwagen

wattenstaafjes

wieg

wipstoeltje

zak voor in maxi-cosi

zonnehoedje

zoogkompressen (als je bv wilt geven dan)Maar ja lang niet alles is echt noodzakelijk en het is ook heel erg leuk om pas na de geboorte nog wat dingen in huis te halen, want dan heb je een doel om de deur uit te gaan :wink: , dit is alleen wat ik uiteindelijk allemaal gekocht/gekregen heb :oops:

@Paschal75 wrote:

@Anita-1982 wrote:
Het lijstje van Kraamzorg de W**rd*n;
De Waarden bedoel je :P

die ************ hoef je niet te gebruiken hoor :wink: graag niet zelfs :mrgreen:


Ok ik zal het even aanpassen, sorry ik dacht dat je geen bedrijven, winkels e.d. mocht noemen ?
Hoe ik daar dan bij kom...

@babylover wrote:

Anita: wat ik vreemd vind aan jou lijstje is dat er zo nodig mutsje op staat… Nou ik had er maar 2 in huis maar die waren gelijk na de bevalling al in gebruik genomen… (1 kreeg hij gelijk op en 1 een uur naderhand toen ze hem even snel deden wassen)…


Ja ik heb al 2 mutsjes, en volgens mijn vriendin krijg je die vaak ook wel bij cadeautjes, ze is sinds 3 weken mama en heeft er 10 in huis…, en anders mag ik ze wel van haar lenenEn een luieremmer is ook niet verplicht, je kan ook gewoon luiers in plastic zakjes doen en gelijk weggooien....
gr patricia


Ja maar ik wil zelf wel zo'n emmer met deksel, vind ik wel handiger.

Ik zal niet een te dure nemen ik heb een Sangenic gekocht leek me erg handig ivm de geurtjes. Alleen die navullingen zo duur en steeds draaien :wall: teveel werk nu zit er uiteindelijk een gewone luierzak in die je naar de gemeente kan brengen (gratis) en staat de luieremmer gewoon op de douche waar het raam altijd open staat en we hebben geen last van luchtjes.

@Anita-1982 wrote:

@Paschal75 wrote:
@Anita-1982 wrote:
Het lijstje van Kraamzorg de W**rd*n;
De Waarden bedoel je :P

die ************ hoef je niet te gebruiken hoor :wink: graag niet zelfs :mrgreen:


Ok ik zal het even aanpassen, sorry ik dacht dat je geen bedrijven, winkels e.d. mocht noemen ?
Hoe ik daar dan bij kom...


Je mag geen commerciële links neerzetten :wink:

Ik heb voor de luiers een diaper champ, kan je gewoon een vuilniszak in doen en is zo goed als luchtdicht (als ie vol raakt gaat ie ruiken).Ik had ook 2 dekentjes ik heb ze pas afgelopen winter voor het eerst gebruikt: Jim had het koud dus 2 dekentjes op bed. Ze zeggen dat het is voor als het dekentje onder gespuugd wordt, nou hier geen exorcist in huis dus als hij al spuugde was het op de hydrofiele doek. Had 4 lakentjes, maar als er eentje in de was zat ging de andere er op en dezelfde dag lag het lakentje weer in de kast, dus ook altijd maar 2 gebruikt eigenlijk.Let op dat je met die moltons geen waterdichte pakt, want die legt een kraamhulp niet in het bedje, omdat het geen water doorlaat, voor het geval er een kruik zou lekken, dan loopt het het matrasje in en blijft het niet op de molton liggen.

Hoi,Wat ik erg handig vond is dat ik alle dingen die veel gebruikt worden, in het wit heb gehaald, want dit is de was die ik het meeste draai. Ook kun je deze op 60 graden draaien.

Bijvoorbeeld: hydrofiele luiers, aankleedkussenhoes, rompertjes, spuugdoekjes, hoeslaken en laken.Hydrofiele luiers en spuugdoekjes kun je niet genoeg hebben, deze gaan er erg snel doorheen. Ik heb 24 hydrofiele luiers 18 spuugdoekjes.Owja, bedzeiltjes worden niet meer gebruikt, ook al staat deze wel bij de Prenatal in het boekje, die hoef je dus niet te kopen.En voor dingen zoals hoeslaken, aankleedkussenhoes en laken is het andig: 1 in gebruik, 1 in de kast en 1 in de was.

Die meid van mij heeft volgens mij een contract gesloten met Unilever want zeker in het begin poepte, plaste en spuugte ze alles razendsnel onder (van die lekkere vloeibare gele … die overal langs loopt :sick:)heb je een droger? wij wel, maar hij staat niet aangesloten. Merk dat ik daarom wel een ander lijstje kan gebruiken…@Anita-1982 wrote:

Het lijstje van Kraamzorg de Waarden;Benodigdheden voor de baby.

6 rompertjes of hemdjes in 2 maten zeker het dubbele want wordt ook niet vaak als cadeautje gegeven

setjes kleding in 2 maten

12 hydrofielluiers ik heb er 30 en nog zijn ze vaak op. gebruik ze echt overal voor

1 digitale koortsthermometer ik moest er 2, die van de Hema geeft snel resultaat. Is mn vriend in de kraamtijd nog wezen kopen op advies van de kramhulp!

6 hydrofiel washandjes

6 spuugdoekjes slingeren altijd overal, zou ik ook 12 van doen

2 pakken wegwerpluiers

1 molton of molton hoes als matrasbeschermer ik heb er 3, verschoon wekelijks het bedje en een schone molton vind ik dan wel zo fijn!

3 onderlakentjes of hoeslakentjes

3 bovenlakentjes

2 dekentjes

2 metalen naadloze kruiken

2 kruikenzakken

1 aankleedkussen + 5 hoezen. Sommige baby’s laten net hun plas lopen als de luier uit is :roll:

1 babybadje en een badstandaard

1 luieremmer met deksel

1 stukje babyzeep/pompje

1 tube vaseline

1 haarborstel + kam

2 badcapes of grote badhanddoeken

zonodig een mutsje, alleen te dragen als de baby uit bed isEn dan vraag ik mij af:

Hoeveel setjes kleding moet je vóór de bevalling in huis? Ik had verwacht veel te krijgen in kleine maatjes maar het meeste bezoek kwam met wat grotere maten, waarschijnlijk vanwege dezelfde verwachting

Hoeft je baby geen sokjes aan ? Die zitten denk ik in dat ‘setje’ waar ze het over hebben. Wel of geen sokjes aan het broekje vast zijn voor en tegenstanders van, moet je echt zelf ervaren. Sokjes worden wel vaak uitgetrappeld :?Nou ja ik kijk nog wel even meer lijstjes door om zelf een idee te krijgen… volgens mij is dit nog niet alles

@Tante Soesa wrote:

De flanellen doeken had ik ook maar die heb ik nooit gebruikt eigenlijk (kunnen eventueel voor inbakeren gebruikt worden).
Die gebruikte ik voor over het zeiltje in het bedje en kinderwagen! Als je het zeiltje nl onder je hoeslakentje legt moet je die ook vaak wisselen als er een ongelukje gebeurt.

@babylover wrote:

Anita: wat ik vreemd vind aan jou lijstje is dat er zo nodig mutsje op staat… Nou ik had er maar 2 in huis maar die waren gelijk na de bevalling al in gebruik genomen… (1 kreeg hij gelijk op en 1 een uur naderhand toen ze hem even snel deden wassen)…En een luieremmer is ook niet verplicht, je kan ook gewoon luiers in plastic zakjes doen en gelijk weggooien…gr patricia
Mutsje?? moet dat tegenwoordig? ik heb 3 kinderen waarvan 2 in de winter geboren, hebben alle drie geen mutsje opgehad na de geboorte hoor! Bij de jongste werd er wel van een extra luier een driehoekje gemaakt in de hoek van de wieg waar het hoofdje dan een beetje beschermd door lag. ( snappen jullie het nog)dit kindje komt hoog zomer, ga ik toch echt geen mutsje voor kopen, vond ook nog maar 1 kruik, die verwacht ik ook niet te gaan gebruiken.

@sassie1980 wrote:Owja, bedzeiltjes worden niet meer gebruikt, ook al staat deze wel bij de Prenatal in het boekje, die hoef je dus niet te kopen..
Owwwww, voel me een steeds ouderwetsere mama worden! :cry:

Wat is er toch veel veranderd in 8 jaar tijd.

Nou jammer, ik heb ze nog, en ga ze gebruiken ook! :dance:

Gewoon nog een tipje heeft niks met lijstje te maken, maar als je van die matjes uit je kraampakket overhoudt kan je die ook op het aankleedkussen leggen na het badje, je kan ze een aantal keer gebruiken als je ze daarna gewoon even ophangt!

Interessant topic, hier ga ik zeker vaker kijken als alles goed blijft gaan!