Zwanengezin doodgereden

Een nog onbekende automobilist heeft in Rotterdam een zwanengezin aangereden, waardoor drie zwanen om het leven kwamen en drie andere zwanen wees zijn geworden.De moederzwaan en haar vijf kinderen werden woensdagavond geschept op op de ‘s-Gravenweg. De moeder en twee van de jonge zwanen leefden nog even, maar zijn bij aankomst van de dierenambulance Rotterdam En Omstreken (REO) overleden.De andere drie zwanen zaten inmiddels weer in de sloot. Twee van hen zijn eveneens geraakt door de auto, waardoor één zwaantje zwaar letsel aan de rechtervleugel heeft opgelopen. De jonge zwanen waren zwaar getraumatiseerd en zijn gevangene en overgebracht naar het vogelasiel Karel Schot. Daar kunnen ze behandeld worden.De dierenambulance REO hoopt dat de zwanen snel weer opgeknapt zijn en terug geplaatst kunnen worden in hun eigen omgeving.De automobilist die de zwanen heeft aangereden is nog steeds niet bekend. Medewerkers van de dierenambulance hopen dat hij of zij zich alsnog meldt. “We hopen dat deze automobilist misschien gaat inzien wat ie veroorzaakt heeft”, staat op de website van de dierenambulance te lezen.Vind het wel heel kort door de bocht om die automobilist de schuld te geven. Hij had niet mogen doorrijden maar moeten bellen. Maar je mag officieel neit zomaar remmen voor dieren. (ik doe het altijd wel maar het mag niet)

Misschien had hij zelf letsel overgehouden als hij was uitgeweken

Ach toch, wat zielig :frowning::kaars:Natuurlijk had die automobilist moeten bellen naderhand. Kan me niet voorstellen dat je dat niet gemerkt hebt…

Maar een hele familie zwanen schiet toch ook niet zo maar voor je de weg op?? (zoals een hert ofzo) Of zouden ze in het donker midden op de weg hebben gestaan? :think:

@Karin1981 wrote:Vind het wel heel kort door de bocht om die automobilist de schuld te geven. Hij had niet mogen doorrijden maar moeten bellen. Maar je mag officieel neit zomaar remmen voor dieren. (ik doe het altijd wel maar het mag niet)

Misschien had hij zelf letsel overgehouden als hij was uitgeweken


Waarom mag je niet remmen voor dieren? :think:

Hij had zeker wel uit kunnen wijken, want er staat verder niets in het bericht dat er meerdere auto’s waren.Volgens de wet moet je remmen zolang je geen gevaar aan anderen toediend.Maar het ligt dan ook weer aan welk dier het is, bv een koe daarbij kan je niet anders, bij een vogeltje, eend of zwaan in dit geval heeft de wet liever dat je het beest dood rijd dan gevaar brengt aan andere mensen.