zonnezeil/tarp

Wie heeft er een zonnezeil in de tuin inplaats van een standaard zonnescherm? en hoe bevalt dat?

Waar heb je hem weg, was het duur, hoe hang je dat het beste op enz…Wij zitten met de tuin op t zuiden en ik verbrand nog al snel met mijn rossige haar en bleke huid.

Ik wil dus graag iets in de tuin tegen de zon.Een zonnescherm voor ons huis komt ivm uitbouw en dus extra bevestiging als gauw op 2500 euro en dat heeft bruintje momenteel effe niet. We moesten een grotere auto, een extra kamertje timmeren en van alles opnieuw aanschaffen. Dus de tuin en aanverwanten staan een beetje op de low-priority lijst.Nu zitten we te denken aan een zonnezeil… zo’n vierkante of driehoekige die met 2 delen aan de gevel gaat en dan op 1 of 2 houten palen?

werkt dat? Kan je dat echt laten hangen of moet het met wat guurder weer en meer wind ook naar binnen…kortom… wie heeft er ervaring mee?

Of een grote partytent?

Mijn schoonouders hebben ook een tuin op het zuiden en hebben in de zomermaanden een stevige partytent staan.

goed idee… alleen woon ik in de nieuwbouw met rechts van ons achter een plaatselijk spoorbaantje een enorm open veld en het waait hier dus regelmatig erg stevig.En zo kwam het dat onze partytent van stevige kwaliteit en aanschafprijs van over de 100 euro ineens bij de buren lag en nu dus op de afvalberg bij de Rova :shifty:De meeste zonnezeilen lijken toch wel beter bestand tegen een windvlaagje, ze zeggen zelfs dat het ding het hele seizoen wel buiten kan blijven en met een aanschafprijs van rond de 2 a 300 euro voor een doek van 5x5mtr… is dat natuurlijk wel een aantrekkelijke optie.Daarbij vind ik het ook mooier dan een partytent :oops:

ik heb zon zonnescherm bij IKEA gekocht. Bevestiging met haken aan onze pergola en voila mijn loungehoek is klaar!

Kostte iets vn 29 euro ofzo, maar ze hebben ze niet altijd.ff op de website kijken dus!gr

muts

Wij hebben vorig jaar bij de karwei een tuinpaviljoen gekocht (hij staat nu ook in het foldertje 299 euro).

Je kunt het zeil dus in en uitschuiven en de palen staan verankerd in de grond. Kan dus niet weg waaien.

Vind het er in de zomer ontzettend gezellig uitzien.

Wij moeten ook op zoek naar een schaduwdoek maar ze zijn best prijzig bij de gespecialiseerde zaken, maar indd de ikea en de kwantum hebben ze wel weer binnenkort dus ff in de gaten houden.

ik lees even mee, had het idee om zelf zo’n ding te naaien. Maar weet niet of het haalbaar is en welk soort doek je hiervoor kunt gebruiken…

@aapie wrote:

Wij hebben vorig jaar bij de karwei een tuinpaviljoen gekocht (hij staat nu ook in het foldertje 299 euro).

Je kunt het zeil dus in en uitschuiven en de palen staan verankerd in de grond. Kan dus niet weg waaien.

Vind het er in de zomer ontzettend gezellig uitzien.
hEB JE ER EEN FOTO VAN?

wij hebben twee schaduw doeken, hebben ze weer net opgehangen. kosten vorig jaar 60 euro en we hadden ze via internet. wij halen ze er alleen af als het heel hard gaat waaien, ze zitten goed vast. verder hangen ze dus van april tot oktober.

Iemand had vorig jaar hier ook zo n doek zelf gemaakt met ringen kan het zo niet meer terug vinden.

Nou…Zelf maken zie ik dus niet zitten… Ik wil wel graag UV werend doek aangezien ik er anders nog niet onder kan zitten. :shifty:En die ik gezien heb zijn helemaal niet heel prijzig… een doek van 5 x 5 meter inclusief hoekringen en exclusief overige haken en palen (die doen we dan zelf de grond wel in) voor 200 euro ongeveer en dan heb je 90% uv werend doek.Dus dat vinden wij in vergelijk met 2500 euro voor een zonnescherm een prima haalbaar alternatief.

Hoezo is dat duur dan :think:

Ligt eraan wat jullie uit willen geven en als jullie 200 euro redelijk vinden is het toch goed is altijd beter dan die 2500 euro.Ik wil hem graag zelf maken vandaar dat ik het er neer had gezet want weet niet meer wie het was.

Nou… ik ben reuze handig met de naaimachine, dus puur het maken zal geen punt zijn.Waar ik mee zit is het doek. Dat soort doek los is niet goedkoop en gewoon cremig katoen is niet uv werend of schimmelbestendig.

Ik wil hem dus idd wel een heel seizoen buiten kunnen hangen.je komt toch gauw op een bepaalde kwaliteit tentdoek/zeildoek uit en dat is nog duurder dan een kant en klaar zonnezeil.

Dus vandaar dat ik me dan afvroeg wat er goedkoper is aan zelf maken.Ik ben dan ook erg van het pennywise pounfoolish denken… het lijkt mij duurder als ik bijvoorbeeld in 4 jaar tijd 2 x zo’n doek moet maken omdat ik bezuinig op de kwaliteit van het doek en dat ding wegschimmelt.

Terwijl als ik nu 200 euro ex palen enzo uitgeef heb ik een doek met 5 jaar garantie… :think:

Dan is de keuze toch al gemaakt.

Nee… want ik heb er nog steeds geen ervaringen over gelezen, of het bevalt en dergelijke en dan denk ik… we houden het wel bij de parasols tot volgend jaar… :wink:

Kreeg vanmorgen het nieuwe boekje van babywalz. Daar staan er ook in.

Wij hebben een schaduwdoek van Intratuin (toevallig vandaag opgehangen in de tuin :mrgreen: ). Het is een driehoek kleur antraciet en wij hebben hem boven het speelstuk van de kinderen hangen, zodat ze goed beschermd zijn als ze in de tuin spelen. Wij laten hem tot het najaar hangen, regen, wind, dat maakt allemaal niet uit. Ik geloof dat het doek een euro of 90 heeft gekost, maar het bevestigingsmateriaal kostte ook nog eens zoiets. Daar hadden we ons op verkeken, maar het is een behoorlijk zwaar doek, dus dat moest goed zijn. Succes met de zoektocht! :-*

babywalz moet walzkidzz zijn. Volgens mij zijn ze daar niet zo duur, ook de bevestigingsmaterialen niet. Ze zullen ze ook wel op de webpage hebben staan.

Hier zijn ze ook niet zo duur:

Edit beheer: commerciële link verwijderdWij willen ook zo’n doek lijkt me super handig.

Dus zal zo even gaan bestellen denk ik maar.

een zonnezeil is wel heel effectief , het houdt zo’n 95% UV-Straling tegen, en dat is natuurlijk goed voor de kleine, hier vond ik laatst mooie zonnezeilen Edit beheer: Commerciële link verwijderd deze schijnen 95% UV-Straling tegen te houden.