zelf spagettiesaus maken

Heeft er iemand een recept voor spagettisaus zonder zout en suiker?

Ik heb het kookboek van AH maar vind het maar een gek boek. Er staan recepten in voor bv kinderen tussen 7 en 9 maanden waar ze yoghurt, aarbei, kiwi etc gebruiken. Dat zijn toch producten die je het eerste jaar niet mag gebruiken?



Alvast bedankt voor de reacties!!!







Groetjes

Karlijn







:vlinder: Tess vandaag alweeer 9 maanden :vlinder:

hmm vind het moeilijk want suiker neutraliseert de zurige smaak van tomaten. Maar goed, weet ook niet hoe oud jouw kindje is…



Dit is mijn recept.



Gehakt rullen, overmatig vet uit laten lekken en gehakt even op een bord leggen.



Ui en knoflook Ik ben er van overtuigd dat dat gezond is voor een kind dus heb ik snel geintroduceerd)zacht in een beetje olijfolie glaceren.

Courgette mee bakken, daarna paprika en champignons erbij.



Blik tomatenstukjes erbij, en gehakt als laatste toevoegen. Half uur laten sudderen met deksel erop (courgette moet zacht worden)…



(normaliter doe ik er nu een theelepel suiker bij om de smaak te neutraliseren. Verder doe ik er zout en italiaanse kruiden bij, dit kan je weglaten)…Als je geen vlees wil gebruiken laat je de gehakt ook weg.



Als de courgette gaar is is de saus ook klaar.



Je kan het makkelijk door de blender halen.



Blik tomatenstukjes, gehakt, champignons, courgette, paprika, (ui en knoflook)…