Word soms zo onzeker van.....

tijdschriften.Manlief heeft van de week de ouders van nu voor me meegenomen.

Ik lees de persoonlijke verhalen van anderen altijd graag.

In de ouders van nu en ook wel in de kinderen staan veel informatieve stukken.

Deze maand gaat het over Hechting.

Ik lees het stuk en daar komt dan dat onzekere gevoel: reageer ik wel op de juiste manier, hoe doen mijn kinderen dat ook alweer bij vreemden…zouden ze wel goed gehecht zijn, ben ik mijn kinderen niet aan het verprutsen…Ik lees sommige stukken al niet eens meer omdat ik er echt serieus heel ozeker van word.

En om mezelf dan een nog rotter gevoel te geven ga ik denken dat dat gevoel komt omdat ik het inderdaad niet goed doe.En nu zit ik hier dus weer met een gigantische steen in mijn buik, omdat ik bang ben dat ik het niet goed doe, mijn kinderen niet gelukkig zijn en ik de slechste moeder ben die ze konden treffen.Erg he :oops:

en alleen al doordat je over deze dingen zo nadenkt maakt jou juist een goeie moeder!!!een slechte moeder denkt daar niet eens over na. Iedereen maakt fouten in zijn opvoeding, maar je maakt ze niet om je kind er mee te kwetsen, je maakt ze dan omdat je het goed bedoelt…Dus niet zo onzeker zijn hoor meis, denk erover na, praat er met je man over of met een vriendin maar ga jezelf niet naar beneden halen :hug:

Lieverd, ik sluit me aan bij Marijke.Het feit dat je er over nadenkt, dan moet je wel een goede moeder zijn !En dan zal ik dat ook even tegen mezelf zeggen. Ik denk soms ook zo… :shifty:

Tegenwoordig kun je overal over lezen, je kunt jezelf helemaal gek maken ermee! Je moet eigenlijk niks meer lezen en gewoon lekker je ding doen, lekker jezelf zijn en niet een supermama willen zijn (zegt deze muts :angel: )

Als je niet alles tegelijk kunt als moeder, werken, poetsen, knutselen, stoeien, verschonen, leren fietsen, leren kleuren, puzzelen en schrijven, naar de speeltuin, koekjes bakken, streng zijn maar ook weer niet té, gezond eten geven, socialiseren, vriendjes, de juiste kado’s, de leukste kleren, zelf ook nog verzorgd en hip zijn, in het besturr van weet ik veel wat zitten, banden plakken…wat al niet meer ???:smiley:Het feit dat je lekker op KOK schrijft en je je druk maakt maakt je al een supermom :thumbup:

:naughty: Wil jij alsjeblieft niet zo denken over jezelf? Maar eerlijk is eerlijk, ik denk het ook wel eens hoor van mezelf.Sluit me aan bij wat er al gezegd is.

ik sluit me ook aan anders had je dit niet op kok gezet je bent vast en zeker een super mom :thumbup:

José je bent een topmoeder! Je doet het super en je bent er altijd voor je kids, gewoon niet meer lezen die artikelen of het niet meer op jezelf betrekken, niet meer onzeker zijn hoor meis! Dikke kus!

Ik las laatst een artikel over een moeder van drie kinderen met een wit huis. Het ging over het interieur en hoe ze dat zo netjes kon houden. Ze zei zelf dat ze zich niet kon herinneren wanneer ze voor het laatst gestofzuigd had. Elke dag een keertje opruimen en met de swiffer door het huis was genoeg. Toen begon ik ook wel aan mezelf te twijfelen, hoe doet zo’n moeder het? Na wat verder lezen kwam ik erachter dat er 3x in de week een huishoudster komt en elke vakantie komt de schilder om de muren weer te witten. Tsja, zo kan ik het ook. Niet alles is zo mooi als ze het voorspiegelen. Maar ik sluit me aan bij mijn voorgangers: dat je er zo over na denkt maakt je al een hele goede moeder :-*

Hier vaak hetzelfde gevoel

Maar ik denk dat je dan inderdaad een goede moeder ben :wink:

Haha en dan lees ik wel eens dingetjes van jou en dan denk ik jeeeeeetje zij is echt zo’n “natural mum” , daar steek ikschril bij af volgens mij, :lol: :roll:Zo zijn wij/sommige vrouwen gewoon :wall: :wall: mannen denken "goed is goed “en wij denken " goed … ja ok, goed… maar is dat wel goed genoeg?”Joh, ik voelde me een dóós van een moeder toen het buurjongetje allang tot 20 bleek te kunnen tellen , hij is 3 maanden jonger dan Joost, en het zoontje van een vriendin alle logo’s van winkels wist, zijn achternaam vertelde en de automerken te vertellen.Ik dacht dat ik zwaaar tekort schoot , mijn zoon deed níks van dat al en toen dacht ik ok… hoe belangrijk vind ik het dat mij zoon op zijn bijna 3e tot 20 kan tellen of weet hoe de gamma eruit ziet… ehhhhhhm

:think: niet!Hij kan weer andere leuke dingen die zij (nog) niet doen. dit is misschien ee simpel voorbeeld maar je weet wel wat ik bedoelIeder voedt op zoals ze is en hoe het haar goeddunkt. en de aanblik van andere moeders en artikelen in blaadjes zeggen he-le-maal niks over jou als mamaIk weet zeker dat jij een heerlijke mama bent! :-*

Hoi,Als je dat artikel leest dan denk ik dat iedereen een slechte moeder denkt te zijn! Dus maak je niet sappig hoor! Ik vind t een heel negatief artikel en het geeft mij het idee dat iedereen thuis zou moeten blijven. Nou dan ben ik ook een slechte moeder want ik werk graag en mijn knd gaat naar 2 soorten opvang… :think:

Geloof in jezelf en overweeg je keuzes, sta je erachter dan is het oké!!!

Hoi,Als je dat artikel leest dan denk ik dat iedereen een slechte moeder denkt te zijn! Dus maak je niet sappig hoor! Ik vind t een heel negatief artikel en het geeft mij het idee dat iedereen thuis zou moeten blijven. Nou dan ben ik ook een slechte moeder want ik werk graag en mijn knd gaat naar 2 soorten opvang… :think:

Geloof in jezelf en overweeg je keuzes, sta je erachter dan is het oké!!!

Bedankt meiden.

heb het topic niet geplaatst om van iedereen te horen dat ik een goede moeder ben.

Maar er zit wel wat in dat ik er dan blijkbaar toch iets van bewust mee bezig ben.Ga dit soort artikelen de komende tijd maar wat mijden.

Opvoeding hoort uit mijn gevoel te komen, die heb ik altijd gevolgd en om dan bezirgd te gaan zijn omdat een artikel van 1 persoon wat anders zegt.Wil het gewoon graag goed doen, het kan maar 1 keer en voor ik het weet zijn ze groot.

@joseetje wrote:

Opvoeding hoort uit mijn gevoel te komen, die heb ik altijd gevolgd en om dan bezirgd te gaan zijn omdat een artikel van 1 persoon wat anders zegt.
Je haalt me de woorden uit de mond meid.
Natuurlijk is het prima om tips en adviezen te vragen als je daar behoefte aan hebt, maar de beste raadgever is je OERGEVOEL!!!
Dat heb je niet voor niets meegekregen en bij mij is het indertijd toen Sem er net was de beste tip die ik heb gekregen: vertrouw op je oergevoel.
En als je wisselende tips of adviezen krijgt heb je alsnog iets aan je oergevoel, want dat wat voor jou goed voelt, dat kies je.
Laat je niet gek maken meid!
Als je kind met liefde en aandacht door jou wordt opgevoed komt het goed, echt waar!
:-*

eh…Zou het ook deels niet zijn dat het idee door anderen hun reacties is aangepraat?

Ik weet natuurlijk niet hoe bij de meesten de eerste tijd is gegaan nadat er een eerste kindje kwam.

Maar ik heb dus echt geen last van de vraag “ben ik wel een goede moeder” :eh: Ben heus wel eens onzeker over zeer specifieke opvoedingsvraagstukken, maar in zijn algemeenheid maak ik me niet druk.Dus dat ik mezelf nooit afvraag of ik een goede moeder ben, maakt me een slechte? Want dat is bijna wat ik hier lees namelijk.Joseetje is een goede moeder omdat ze zich regelmatig helemaal gek maakt met de vraag of ze een goede moeder is, dus wat zijn de moeders dan die dat niet hebben? :think:Denk zelf dat het meer met algemeen zelfvertrouwen te maken heeft.

Lang geleden heb ik al geleerd om wel te luisteren naar wat mensen willen vertellen en wat ze aan adviezen geven. Maar om daar mijn eigen mening naast te leggen en mijn eigen plan te trekken.

Ik laat me dus niet gauw gek maken en zie mijn kinderen als een zeer vaststaand feit waar ik niet omheen kan.Als mens zal ik zeker niet feilloos zijn, maar moet dan dan?

Ik doe rete mijn best om als onvolmaakt persoon, 3 onvolmaakte mini persoontjes op te voeden en doe dat met vallen en opstaan.

Zij zijn er gewoon en als ik fouten heb gemaakt alle dagen, voor de dag van vandaag dan kan ik daar niet zo veel meer aan veranderen.

Kan me alleen maar elke dag voornemen het vandaag beter te doen als gisteren.

Als dat het streven blijft, doe je toch je uiterste best? Is dat niet genoeg dan?En eerlijk, wat een ander doet aan uiterlijk vertoon, daar heb ik niets mee.

Ik kan me alle dagen van de week, douchen, fohnen, opmaken en keurig de deur uit lopen, maar er zijn gelukkig ook veel dagen dat ik een makkelijke sportbroek loop met t shirt en mijn haar enkel in een knip. Geen make-upje niks en dan voel ik me niks minder hoor.

Dito met het huis. Zat dagen dat het er uit ziet om door een ringetje te halen. Heerlijk. Maar zal je net zien dat je aanbelt voor een bakkie thee en hier net een raket is afgeschoten. De cape canavaral look is me ook niet vreemd :mrgreen:

Ja en?Lekker leven meid, jij koos voor kindjes, dan neem ik aan dat je jezelf ook capabel achtte om ze groot te brengen. Doe je best, volg je gevoel en bekijk elke dag je resultaat. Krijg je een knuffel van je kind, geniet er dan van en als hij die een keer niet geven wil dan komt dat later wel weer.

Laat je niet zo gek maken, ieder huisje heeft zijn kruisje hoor, echtechtecht waar! :-*

Mooi gesproken, Cell!!! :clap: :clap: :clap: