Witlof, paprika, ui....en toen??

Ik heb nog het volgende in de koelkast liggen:



2 stronkjes witlof

anderhalve rode paprika

en ik heb nog ui.



Gisteren heb ik dit roer gebakken (of eh…geroerbakt?? :think: :wink: )



Wat zouden jullie hier nog voor lekkers meer maken. Het is voor 1 persoon…

Er een salade van maken?

een salade?



(ik lust echt heel veel maar witlof is een van de weinige dingen die ik echt niet lekker vind, dus ik kan je verder niet echt helpen (zou de witlof gewoon weggooien en van de rest pasta maken :mrgreen: ))

@fiep klophout wrote:

een salade?



(ik lust echt heel veel maar witlof is een van de weinige dingen die ik echt niet lekker vind, dus ik kan je verder niet echt helpen (zou de witlof gewoon weggooien en van de rest pasta maken :mrgreen: ))




Whahah ja dat kan ook.

Mijn moeder kon de witlof altijd zo lekker maken, maar ik…bleh vond het gisteren echt niet lekker



Maar wie weet zijn er nog meer ideetjes!!



De salade is een goeie iniedergeval!!!

@lydia wrote:

Er een salade van maken?




wat een puik idee lydia :mrgreen:

witlof is lekker om te roerbakken met rozijntjes, honig en mosterd , wellicht dat je dat in huis hebt??

@Fietje wrote:

witlof is lekker om te roerbakken met rozijntjes, honig en mosterd :thumbup:






Ik lust geen rozijnen en geen honing… :oops:

Het roerbakken was gisteren geen succes…Maar bedankt!

de enige manier waarop ik het vroeger lustte, was uit de oven met een flinke laag kaassaus erover heen en dan ook nog een laag kaas. (zodat je dus eigenlijk vooral heel veel kaas proeft en zo min mogelijk witlof :wink: ). misshcien dat een optie?

@Ingrid28 wrote:

@Fietje wrote:
witlof is lekker om te roerbakken met rozijntjes, honig en mosterd :thumbup:






Ik lust geen rozijnen en geen honing… :oops:

Het roerbakken was gisteren geen succes…Maar bedankt!




met alleen mosterd wordt idd niets denk ik… succes dan maar!!

@fiep klophout wrote:

de enige manier waarop ik het vroeger lustte, was uit de oven met een flinke laag kaassaus erover heen en dan ook nog een laag kaas. (zodat je dus eigenlijk vooral heel veel kaas proeft en zo min mogelijk witlof :wink: ). misshcien dat een optie?




Ben bang dat het daar op uit draait! :mrgreen: Tenzij er natuurlijk een heel erg lekker recept langs komt!

Heb je een appeltje iin huis?

Dan idd een salade en de appel maakt de witlof minder bitter!

lekker ff koken en dan in de oven met ham en kaas :drool:

oke ik zeg maar wat hoor, dus weet niet of het smaakt.



Witlof koken, ui en paprika zeer fijn snijden.



Witlof in een plakje ham rollen, en in een ovenschaal doen.

Ui en paprika samen met wat kaas eroverheen gooien en dan onder de grill even laten gratineren,



Misschien wel heel lekker.

succes

Ik maak witlofsalade met witlof-ui-geraste oude kaas en wat slasaus

(met appel erbij door is ook heerlijk)





of…



ik maak witlof uit de oven. Snij de stonkjes in de lengte door, koken…

laten uitlekken (of ff aanstampen in het vergiet 8) )

dun plakje ham eromheen rollen…

in een ovenschaal…beetje zout/peper/ ev paprikapoeder en bestooien met beetje geraspte kaas en 10 minuutjes in de oven.

Heeeeeeeerlijk.