wie weet een lekkere pastasalade zonder vlees????

i.v.m een etentje van collega’s waar iedereen iets maakt dacht ik dat een pastasalade wel lekker zou zijn.

Wil er het liefst geen vlees in, wie weet een lekker recept?

Deze is echt te lekker !!!





1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden

300 gram pasta, bijvoorbeeld strikjes

3 eetlepels olijfolie

3 bosuitjes, in stukjes van 1 cm

1 courgette, in blokjes

1 rode paprika, in blokjes

200 gram salami of ham, in blokjes

zout en peper





Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui, courgette, paprika en salami of ham 3-4 minuten. Roer de Boursin Cuisine erdoor, verdun het geheel met een finke scheut van het pastakookvocht en laat de saus nog 4-6 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper en schep de afgegoten pasta erdoor.



In plaats van de courgette is het ook mogelijk om een zakje roerbakgroenten te gebruiken



Strooi geraspte kaas over de lente pasta.





Heb er nu onzettend zin in :drool: :drool:

Deze is ook heerlijk…



Koude pasta salade



250 gr Farfalle (of andere soort pasta)

75 gr magere spekreepjes

2 groene appels (of een gele paprika)

200 gr worst (chorizo, salami, metworst o.i.d.)

4 lente-/bosuitjes

2 teentjes knoflook (naar smaak, soms is 1 voldoende)

3 tros-/roma tomaten

bakje olijven (zwart/groen) (in ringen)

1 bosje verse basilicum (15 gr)

1 crème fraîche

4 el mayonaise



Kook de pasta aldente, spoel af en besprenkel met olijfolie. (en laat afkoelen)

Bak de spekreepjes knapperig. (en laat afkoelen)

Snijd de bosui, tomaten, appel (paprika) en worst in stukjes.



Dressing: pers de knoflook uit boven de crème fraîche en voeg zout, peper, mayonaise, olijven en basilicum toe.



Alles door elkaar mengen en severen met chiabatta en (kruiden)boter.

De eerste van romata kan je prima het vlees vervangen voor blokjes kaas/feta.



anders:



blaadjes spinazie

zongedroogde tomaatjes

zachte geitenkaas

pijnboompitjes



Beetje dressing maken van balsamicoazijn oid.



Of

komkommer

asperges

avocado

Alles wat je lekker vind in een kom gooien en klaar…



Als vis wel goed is kan je bijvoorbeeld een blikje tonijn er bij doen.

gerookte makreel

gerookte zalm

geroosterde groente

geroosterde nootjes





Mijn favoriet:

Fusili pasta koken tot net beetgaar met koud water afspoelen olijf olie er door roeren zodat het niet plakt

In een grote kom blokjes komkommer feta kaas halve groene en zwarte olijven gehalveerde kerstomaatjes mengen met een dressing van magere yogurt rode wijn azijn, gedrooge munt, zout en peper. Dan pasta erdoor scheppen. Als het goed koud is een handvol jonge verse spinazie en een handvol rucola erdoor scheppen.



Een andere favoriet:

Farfalle pasta koken tot beetgaar, afspoelen met koud ater olijf olie erdoor zodat het niet plakt.

In een kom ontdooide erwtjes (dus uit de vriezer halen en ontdooien maar niet koken), reepjes gerookte zalm, verse dille scheutje room, wat citroensap, zout en peper roeren. Pasta erdoor scheppen.

Gekookte pasta

komkommer

tomaat

sla

olijven

paprika

tonijn.



Alles mengen en klaar!

Eten we hier regelamtig in de zomer als avondeten.

Ingrediënten

  • 250 g pipe rigate (pasta)
  • 500 g sperziebonen
  • 1 avocado (of 2)
  • 1/2 el mosterd
  • 3 el mayonaise
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 blikjes tonijn op water (a 185 g), uitgelekt
  • 100 g zwarte olijven zonder pit, fijngesneden
  • 2 eieren, hardgekookt
  • 1 blikje ansjovisfilets (46 g)



    Bereiden

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water met een beetje zout. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven. Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, knoflook, zout en peper. Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor. Schep de sperziebonen, in blokjes gesneden avocado(s) en olijven door de pastasalade. Snijd de eieren in achten en leg ze met de ansjovis op de salade.

hey romata, niet om het een of ander he, maar ham, worst en salami, hoe ‘zonder vlees’ vind je dat klinken? :angel:

(en ja vlees is vast prima weg te laten, maar vind het wel grappig dat je op zo’n vraag 2 niet-vegetarische recepten neer zet 8) )



Verder wat lous zegt: gewoon pasta koken en er allerlei lekkers doorheen gooien. Eventueel beetje dressing. Pastasalade kan zelden fout gaan en is typisch zoiets wat je gewoon lekker moet maken met dingen die je zelf lekker lijken erin. Ipv vlees kun je feta erin doen, of cashewnoten.

Bedankt voor al jullie reacties, het is waarschijnlijk ook niet heel moeilijk :mrgreen: ik zal eens wat uitproberen volgende week :thumbup: