Wie herkent dit? Gehoor en spieren

Misschien wat vreemde vragen… (en ik weet dat ik ze beter aan een dokter kan stellen, maar ja ik ben zo’n tiep die eerst kijkt of iets zelf op te lossen is, herkenbaar denk ik :wink:).


 1. Gehoor

  wie heeft ook dat ze niet (meer) naar twee dingen tegelijk kan luisteren? Ik weet dat oude mensen met een gehoorapparaat dat hebben. Het gaat gewoon niet. Staat de radio (beetje hard) aan en zegt mijn man iets, hoor ik echt enkel de toon van wat hij zegt. Ben ik iets aan het vertellen en praat de dreumes ertussendoor, hoor ik mezelf niet meer en is m’n concentratie in de war.  Ben ik nou doof aan het worden? Hoort het bij mama zijn? Kan het stress zijn?


 2. Spieren

  de spieren naar m’n nek en schouders zijn en blijven als beton aanvoelen sinds een paar maanden. Massage is niet bepaald prettig. Ook spieren in armen blijven voelen alsof ik flink gesport heb (en da’s heeel lang geleden).  Moet ik nou aan serieuze dingen gaan denken (moeder heeft reuma)?  Wat zijn kenmerken van stress (of iets in die richting?)?

  Welke specialisten kunnen misschien iets met die betonnen spieren - masseur? acupunctuur? osteopaat?  Zoals jullie merken ben ik een ei op het gebied van zulke dingen, wie herkent er iets in en wat heb je ermee gedaan?

ik ben ook een ei op dit gebied, maar volgens mij kan het heel goed stress zijn…Zou idd even langs de ha gaan, en zijn mening vragen!

Nou, dat zijn een hoop vragen.Even kijken of ik je iets gerust kan stellen.Over het gehoor. Het kan zijn dat je idd niet meer naar 2 dingen tegelijk kan luisteren. Dit kan zijn dat je achtgronddoof bent (of hoe het ook mag heten). Ik zelf heb er geen last van, maar mijn oom dus wel. En nog wel meer mensen die ik ken. Die kunnen dat gewoon echt niet meer en idd, die zijn dan zo gecontreerd aan het luisteren dat ze er gewoon hoofdpijn van krijgen. Je zou het eventueel met de ha over kunnen hebben, maar volgens mij is daar weinig tot niets aan te doen.Wat betreft je spieren. Ik zie dat je nu 8 maanden geleden ben bevallen. Het kan goed zijn dat je nog steeds aan het ontzwangeren ben. Ikzelf heb nu sinds 2 maanden fysio omdat ik 2 tennisellebogen heb en last van mijn SI-gewricht. Dit is waarschijnlijk het resultaat van mij zwangerschap. Je kan bij je ha vragen of die je doorverwijst naar een fysio. Werkt bij mij echt goed, aangezien ik niet eens meer een pen kon pakken met mijn tennisellebogen. Verder zitten bij mij alle wervels in mijn rug vast omdat mijn spieren het gewoon niet houden nu door de hormoondaling.Kenmerken van stress kan bij iedereen anders zijn. Denk je zelf dat je last van stress heb, en zo ja, wat zijn dan jouw symptomen die je dat vermoeden geven?Over welke specialist je moet hebben is denk ik afhankelijk wat jij zou willen. Ik zou eigenlijk naar de manueel therapeut moeten, maar ik ben eerst begonnen met fysio. Als het daar niet mee lukt, dan ga ik naar de manueeltherapeut en als dat ook niet werkt, dan naar de osteophaat. Ik snap alleen niet waarom ik niet eerder naar een osteophaat gaat, aangezien ik daar met Lev hele goede ervaringen mee heb gehad.Hoop dat ik je zoiets geruster heb kunnen stellen.

:think:Interessant om jouw ervaringen te lezen. En typisch dat je schrijft over die ellebogen, die zijn bij mij ook pijnlijk (maar alleen als ik erop duw, ja haha niet doen dan :lol:). Dat kan door de zwangerschap komen?Wat is de SI-gewricht?Sja stress, weet niet goed wat de symptomen zijn (of overwerkt, of weet ik welk naampje zo’n beestje heeft). Maar voel me idd wel gespannen (ook door die vaste spieren), door m’n hersens / gehoor die niet helemaal toppie zijn zoals vroeger, door m’n soms heel korte lontje.Er zijn geen negatieve dingen in ons leven, enkel druk druk druk. Huishouden dat nooit af lijkt te zijn, ik die weinig tijd voor mezelf neem. En ik die verder geen hobby’s of dromen meer heb op het moment (gaat toch niet met kleine kindjes) en dus enkel rondcirkel in het leventje van ons huishoudentje (wel 1 of 2 dagen in de week werken, dan voel ik me meer mezelf).Bij tijd en wijle (week voor ongesteldheid) vreselijke buien waarin in mijn beleving mijn man de schuld is van mijn gevoel van ‘opgeslotenheid’. Terwijl ik in normalen doen (dus zonder zo’n huilbui) heel bewust hem alle ruimte geef in zijn werk (droombaan eindelijk gelukt, samen aan gewerkt!) en heel trots dat ‘huishoudentje doe’.Geloof dat ik mezelf al best veel antwoorden geef zo. Misschien is het meer voer voor een psycholoog :shifty:. Klinkt wel zeer logisch: niet helemaal naar zin hebben in leven van alledag --> lekker lang gewoon daarmee doorgaan zonder aan de bel te trekken --> lichamelijke klachten.Oja ter schets nog even: jun 2007 bevallen, sept 2007 vader overleden, feb 2008 schoonmoeder overleden, jan 2009 bevallen, feb 2009 huis gekocht, mrt 2009 verhuisd naar tijdelijk adres (ivm nog klussen nw huis), mei 2009 verhuisd huidige woning.Okee okee okee okee ja zo zie ik het eens stuk duidelijker. Maar waar begin ik met aanpakken? :think:

Zo te lezen heb je een hoop meegemaakt.Je SI gewrichten zitten aan beide kanten van je onderrug. Als je daar last van hebt, lijkt het op bekkeninstabiliteit, maar toch weer niet helemaal. Kan het niet goed uitleggen. Maar het houdt iig wel in dat je rug dus scheeft gaat staan en hierdoor al je spieren overwerkt raken.Als ik het zo eens lees denk ik dat je nu in een cirkeltje ronddraait. Ten eerste, je bent gespannen wat spanning veroorzaakt in je nek schouders en rug, dit veroorzaakt weer spanning in je hoofd omdat je bang bent voor ernstige dingen en hierdoor raken je spieren weer gespannen enzo. enzo. enzo.Kort lontje, erg herkenbaar. Maar meid, wat wil je? 2 kinderen geen tijd voor jezelf. Niet zo gek hoor.Ikzelf werk 4 dagen van 8 tot 14.45 uur en 1 dag van 8 tot 13.00 uur. Deze werkdagen heb ik ECHT nodig wil ik mijzelf kunnen blijven. En je moet ECHT wat voor jezelf gaan doen, daar haal je namelijk je ontspanning uit wat weer zorgt voor rust in je leven.Wat voor mij heeft geholpen is te denken dat mijn huishouden niet perfect hoeft te zijn. Ik doe elke dag even 10 min. een doekje over alles heen halen en stofzuigen. Opruimen doe ik aan het eind van de dag anders blijf je bezig met 2 kinderen.Je ongesteldheid. Meid praat me er niet van. Ik ben zelf nu bewust gestopt met de pil. Ik kan niet tegen hormonen, en dan had ik zelf de pil die je alleen in combi kan doen met bv. Kweet nog niet wat ik nu wil gaan doen. We willen hier iig geen kinderen meer.En zo te zien heb je de afgelopen jaren wel het een en ander meegemaakt. Vind je het gek dat je klachten krijgt? Ik niet hoor. Van mijzelf weet ik dat als ik stress heb, ik lichamelijke klachten krijg zonder een lichamelijke oorzaak.Je kan natuurlijk ook 2 dingen tegelijk doen. En praten met een psycholoog en naar de fysio. Zo heb je gelijk 2 vliegen in 1 klap.

Hmmm, okee. Toch over m’n koppigheid van ‘ik kan het zelf wel’ en de stap naar de huisarts nou ook eens echt doen.Een raar idee voor mezelf om toe te geven dat ik veel meegemaakt heb en daar last van zou hebben (het nuchtere tiepje, je kent ze, haha). Maar ik denk wel dat m’n lichaam dat aangeeft.Op het werk kan ik zoveel extra werken als ik zou willen… kov willen we niet echt, maar ja als het ten koste gaat van mijn gezondheid (in m’n hoofd bedoel 'k)… mijmeren over tussenoplossingen (een tante die aan huis zou komen ofzo)… als manlief wat langer bij bedrijf is, wil hij zeer zeker minder werken (& leren) dan nu… een constructie vinden die ons op geen manier tegen de borst stuit.Dankjewel voor het meedenken, wat een heerlijk forum toch hè :inlove:

kan stress zijn stress kan een hoop met je doen :thumbdown:ik heb 2 maanden aan 1 stuk door met hoofdpijn gelopen door de stress na Odin z’n geboorte (nu af en toe nog hoofdpijn maar dat is dan 1 avondje en dan is het gewoon weer weg)wat betreft gehoor ik heb zo erg gehad dat ik als ik bijvoorbeeld met mijn man zat te praten het niet eens aankwam wat hij zei :?

nu is het zo dat ze soms nog eerst even “aandacht” van mij moeten vragen eer ze dus gaan beginnen met praten tegen mij anders komt het niet aanik heb er voor bij maatschappelijkwerk gelopen en het gaat allemaal stukje bij beetje beter :thumbup:

Hoe is je lichaamshouding? Het kan best dat je door bepaalde spanningen/werkzaamheden je lichaam niet goed gebruikt. Heel simpel voorbeeld: door flesjes gevenaan je kind je schouders optrekken omdat ze niet goed ondersteund worden… op de lange duur gaat dat echt opspelen.

Ik ben iemand die als ik het druk heb, de schouders 2 cm hoger houd dan de bedoeling is :lol: . Hoofdpijn, schouderklachten, spierpijn… je zet jezelf steeds onder hoogspanning dan.

Naar de HA is niet verkeerd om dingen uit te sluiten, maar misschien is een sport als yoga of pilates ook niet verkeerd om bewust te leren ontspannen en je lichaamshouding te verbeteren?

heel herkenbaar.

ik heb dit met stress heel veel stress.

heb het nog steeds wel maar in mindere maten.ik heb ook wel gehad dat als ik geen last had en in een situatie kwam(wat ik eigenlijk niet wilde maar er niet onderuit kon komen) dat het er meteen in schoot en vresselijke pijn in mijn nek en hoofd had.

zelf ben ik ook nekpijn/schouderpijn klant… sinds de geboorte van dochterlief.

Sindsdien heb ik mensendieck gevolgd, idd voor houding :thumbup: Tijdens de zwangerschap veel bekkenpijn gehad (heeft te maken met de SI gewricht) doordat ik hypermobiel ben.

Als ik moe ben, is het vele malen erger. Kan me voorstellen dat jij moe bent.Dus mijn tips: even langs de mensendieck / cesartherapeute, kan zonder verwijzing en zij kijkt even je houding na. Kan altijd helpen . :thumbup:

Mijn therapeute gaf idd therapie op basis van pilates. Nu nog doe ik oefeningen van pilates thuis (dvd)