website, iemand verstand hiervan?

Hallo,



mijn man werkt voor zichzelf. Wij hebben een website laten bouwen en nu moeten wij zelf de tekst verzorgen. Niet erg, want dat scheelt heel erg in de kosten.



Als wij de naam van de website invullen, dan is deze te vinden. Als we de

naam via google invullen is deze niet te vinden.



Wij hebben deze vraag ook bij de websitebouwer neergelegd en die zegt dat het aan de diverse zoektermen ligt. Ik snap het niet en het geeft me geen prettig gevoel.



Iemand ervaring? Of kennis van websites bouwen? Ik hoor het natuurlijk graag.



Ik hoop dat het duidelijk is, anders zie ik jullie vragen wel.

Mogelijk ligt het aan de zoektermen, daar heeft de websitebouwer gelijk in. Wat geeft je geen goed gevoel dan?

Bedenk een twintig en dertigtal zoekwoorden wat met je bedrijf te maken heeft, woonplaats, steekwoorden die met die diensten te maken heeft etc, de websitebouwer kanze dan vast in het script van de website verwerken, even geduld en wat reclame maken her en der op internet, en Google neemt het vanzelf over!

Ik ben bezig met de teksten aan het aanpassen. Ik zal de zoektermen meer gaan benoemen, dat zal ook vast helpen dan.



Af en toe hebben we het gevoel dat we aan het lijntje gehouden worden. Maar dat is echt een gevoel. Als we de bedrijfsnaam invullen op google (letterlijk) is het niet te vinden, maar komt de pagina op facebook wel tevoorschijn. Dat vind ik zelf een beetje vreemd. Maar ja, ik heb er dan ook niet zoveel verstand van.

Heeft misschien ook even tijd nodig voor Google het door heeft en kan vinden hoor. Maar wel vervelend dat je er geen goed gevoel bij hebt! Kun je er niet meer van af?

Ik zal mijn man eens vragen, die heeft volgens mij wel wat trucjes hiervoor.



Hij heeft zelf ook een eigen bedrijf en een website.

Ik heb wel eens ooit van een vriend van mij gehoord dat er heel veel bij komt kijken om goed in google gevonden te worden. Schijnt er ook nog aan te liggen of er veel websites in jou branche zijn. Ook duurt het schijnbaar wel een tijdje voordat google je website heeft opgenomen. Er zijn daar wel trucjes voor om dit te versnellen schijnbaar maar hier weet ik het fijne ook niet van.



Succes

Hoi, heel toevallig heb ik mij als tekstschrijver gespecialiseerd in SEO (zoekmachineoptimalisatie). Ik heb inmiddels zo’n 150 websites geoptimaliseerd. Eenvoudig- en kort gezegd komt het op het volgende neer:

  • Benoem voor jezelf per pagina 2 of 3 zoekwoorden. Je kunt ontdekken welke zoekwoorden veel gebruikt worden via bijvoorbeeld https://adwords.google.com/o/Targeting/Explorer?__c=1000000000&__u=1000000000&ideaRequestType=KEYWORD_IDEAS. Lokale zoektermen per maand en concurrentie zijn daar de belangrijkste gegevens (voor de beste zoekwoorden geldt: lokale zoektermen zo hoog mogelijk, concurrentie zo laag mogelijk) Verkoop je bijvoorbeeld zonnebrillen, dan zie je dat ‘online zonnebril’ een betere zoekterm is dan ‘webshop zonnebrillen’.
  • Zorg vervolgens dat je zoekwoorden per pagina in je titels/kopjes en in je tekst veelvuldig terugkomen, maar ook weer niet te vaak. 4 tot 6 % is ideaal. Je kunt de zoekwoordendichtheid van je tekst berekenen op [Edit beheer: link verwijderd] Maak je een webtekst van 200 woorden (gemiddelde webtekstlengte), dan moet je zoekwoord/zoekwoordcombinatie dus 4 tot 6 keer herhaald worden in die tekst.
  • Zorg ook dat je zoekwoorden in je browsertitel genoemd worden (dus in het cms van je website), en zorg voor een metadescription (beschrijving) per webpagina waarin ook weer je zoekwoorden genoemd worden. Hier kan je webbouwer je vast bij helpen.
  • Zorg voor linkbuilding: regel links op andere sites, en plaats ook links vanuit je eigen website naar betrouwbare andere sites.
  • Maak geen gebruik van trucjes voor SEO (door bijvoorbeeld zoekwoorden in witte letters toe te voegen). Dit kan even voor resultaat zorgen, maar zodra dit gesignaleerd wordt door zoekrobots, wordt je ‘afgestraft’ en zak je onmiddellijk in je pagerank.

    En vervolgens moet je een beetje geduld hebben; het kan 2 tot 3 maanden duren voordat de zoekrobots je volledig geïndiceerd en gewaardeerd hebben.

    Je kunt me altijd pb’en voor vragen!

Hallo Suuus,



bedankt voor je reactie en tips. Ik heb je een pb gestuurd.