Wat helpt nou echt goed bij zuurbranden?

Ik weet niet waar ik het anders moet zetten, dus maar even hier tot een modie een leuke plaats weet :mrgreen: (ik vond het niet speciaal iets voor bij de dreumessen…).Sem is dus nog een aantal keer per nacht wakker en wil dan alleen maar rechtop, heeft krampjes en laat boeren. Ik denk dat hij last heeft van zuurbranden, zijn maag werkt te langzaam en een van de dingen die daar bij horen zijn krampen en zuurbranden. Hij krijgt losec (2x 10 mg per dag) en een lage dosis ab om de werking van zijn maag te bevorderen. Maar de zuurbranden 's nachts blijven. We zitten er hier nu wel echt doorheen, na ruim een jaar hele korte nachten gaat het gewoon steeds meer opbreken. Vanaf deze week ben ik weer 3 volle dagen aan het werk dus het gaat niet makkelijker worden. Ik sta op het punt om hem op te laten nemen ter observatie eigenlijk. Zodat ze in het zkh kunnen zien hoe hij zich gedraagt en misschien hebben ze dan wel een oplossing. Maar voor die tijd wil ik wel zelf alles geprobeerd hebben om dat te voorkomen. Hij wil graag wat drinken, geef dan 100 ml melk, dan en dat verlicht duidelijk, maar dan boert ie zich suf met als gevolg dat ik alsnog een uur met hem op zit omdat hij daar dan weer last van heeft. Het wordt dus een vicieuze cirkel zo waar we echt niet meer zomaar uitkomen. Laten huilen doe ik 's nachts niet, na ruim een jaar veel huilen trek ik dat echt niet, bovendien wil ik niet ook nog Jim wakker hebben. Bovendien kan en wil ik hem niet laten huilen als ik zelf het idee heb dat hij pijn heeft. (Als we hem 's avonds wel eens laten huilen gaat hij gewoon een uur aan een stuk door zonder pauze, als ik dan uiteindelijk bij hem ben ga ik met hem zitten en moet hij vaak veel boeren en heeft hij inmiddels krampjes, pas als hij bij mij op schoot wil blijven liggen kan ik hem (wakker) in bed leggen, dus hij wil gewoon op die momenten echt niet liggen).

Symptomen bij zuigelingen en kleine kinderen:-braakneigingen

-overgeven

-overdreven veel melk of voedsel teruggeven, opboeren
Soms maken jonge ouders zich daar nodeloos zorgen over. Alle zuigelingen geven wel eens melk terug, de ene meer dan de andere. Pas als het kind te weinig in gewicht toeneemt, is het nodig om het te laten onderzoeken.Hou baby’s en kleine kinderen na de voeding wat langer op de arm en laat ze goed boeren.

Ga niet meteen na de maaltijd neerliggen, omdat het voedsel dan makkelijk weer naar boven kan komen.

Je kunt blokjes onder het hoofduiteinde van je bed leggen of het hoofdeinde zelf verhogen tot een hoek van ongeveer 30°. Zo vermijd je dat het maagzuur terugvloeit terwijl je slaapt. Bij zuigelingen kun je dat moeilijk doen: ze zouden naar beneden kunnen schuiven.Let op je voeding; vermijd of beperk prikkelende en zure dingen:

-chocolade, pepermunt

-vette maaltijden

-koffie en thee

-koolzuurhoudende dranken en coca-cola

-alcohol en bier

-sinaasappelsap

-tomaten

-sterk gekruid eten, zoals curry

-uien

-te koude en te warme dranken.
Deze voedingswaren zijn niet voor iedereen éven prikkelend. Je ondervindt al gauw zelf wat je verdraagt en wat niet.

Geen overvloedige maaltijden: prop je niet vol.

Neem de tijd om te eten.

Vervang de klassieke drie maaltijden per dag door vijf kleinere.

*Vermijd maaltijden in de late avond. Heb je echt nog honger, neem dan een kleine snack zonder vet.Vanille vla een bekertje wil ook wel eens helpen ( misschien voor het slapen gaan geven ? )

Volgens mij vanillevla :think:

:hug:

Ik slik zelf Omeprazol, maar dit kan alleen in overleg met een arts.Tijdens de zwangerschap dronk ik liters warme melk voor het slapen gaan, dat hielp ook super :thumbup:En anders maar terug naar de arts denk ik. Blijkbaar is zijn dosis Losec te laag :think: Staat zijn hoofdeinde omhoog?

Mijn lief heeft het ook heel erg, erfelijk.

Hij slikt omeprazol (Losec is de merknaam daarvan).Soms heeft hij dwars erdoorheen nog steeds klachten. Ik denk dat het

erg raadzaam is uit te vogelen welke voedingsstoffen het triggeren.Bij hem zijn het bijv ook bananen en bruin brood. Toen hij nog geen medicijnen

had, at hij altijd wit brood, bij bruin brood had hij gelijk last. Nu nog steeds

kan hij niet tegen zwaar bruin brood (bijv met pitjes)Zure producten krijgt hij ook last van: tomaten (en aanverwante producten

zoals soep), sinaasappelen.

De laatste tijd wordt hij strontmisselijk als hij een smoothie opheeft. Yoghurt

met fruit is een foute combi voor hem. Hij heeft vannacht de halve nacht opgezeten

door een smoothie yoghurt, perzik en mango.Ik denk dat het handigste is bepaalde producten weg te halen uit het eet

patroon en dan gaan kijken wat het resultaat is. Evt. met diëtiste?En misschien na het eten gelijk een beker volle melk geven ipv pas s avonds?

Is zijn maagklep trouwens wel gecontroleerd?

Niet alleen belangrijk als oorzaak, maar zuurbranden heeft natuurlijk ook

een ongunstig effect op de slokdarm. Vooral voor later een groot belang.

Ik zou in ieder geval teruggaan naar de kinderarts.

Wat vervelend zeg voor jullie mannetje en voor jullie!!Wat kan helpen is het hoofdeinde van het bedje hoger te zetten, dan helpt de zwaartekracht een beetje mee. Er zijn ook speciale verhogers voor te krijgen. Google maar eens.Succes en sterkte!!

volgens mijn maag en darmspecialist wekken zuivelproducten de zuurproductie nog meer op. Het lijkt in eerste instantie te verzachten maar er wordt nog meer zuur aangemaakt.

Ik neem zurcal, heb half jaar geleden gastroscopie laten doen en mijn maagklep sluit niet goed af en slokdarm was ook al verbrand.vette dingen zijn ook af te raden, frieten enzo.

Antagel!!alleen te verkrijgen bij de apotheek maar gewoon zonder recept te verkrijgen…

Een kussen onder zijn matras kan ook helpen

En geen pyama broeken of onderbroeken met een wat nauwe taille. Desnoods alleen in een lang tshirt laten slapen. Als hij luiers draagt even checken of die niet te strak zitten als hij gaat liggen.

Heel veel sterkte. :hug:

Wat vervelend voor hem en voor jullie!Bij mij hielp Gaviscon erg goed tijdens de 1e zwangerschap. Ik nam het 's nachts als ik last van brandend maagzuur had en binnen 5 minuten was het over, ideaal. Ik had de vloeibare variant.Ik heb het J.esse ook wel eens gegeven op advies van de huisarts, toen hij nog heel klein was en last had van oprispingen.

De maagklep is al bekeken, hij heeft 2x een ph-metrie gehad, en ook een endoscopie. Pas uit radiologisch onderzoek kwam naar voren dat zijn maag dus te langzaam werkt en vandaar die klachten. Uit de PH-metrie bleek wel dat hij veel last had van zuurbranden maar dat die (toen) voor hem goed weg te slikken waren. Melkproducten krijgt hij niet vanwege een kma, ben wel gestopt met Neocate omdat dat dus ook zuur is (i.o.m. de diëtiste) en hij krijgt nu dus alpro, dat is zoetig van smaak. Zijn warme eten krijgt hij nu tijdelijk even 's middags om te kijken of dat verlichting geeft, maar ook dat geeft geen verandering. 2x 10 mg losec is op zich al een hoge dosis maar volgens sommige artsen zou hij er nog eentje mogen hebben, ik heb zelf eens een paar dagen een losec extra gegeven maar dat gaf dus ook geen verlichting…

http://link.marktplaats.nl/264636040Ik kwam ze toevallig net tegen bij het mp-en.

Wij hebben de voorkant van de kinderbedjes gewoon opgehoogd met planken :thumbup: