Wat doen met 3 jaar en 9 maanden op cb?

E wil graag weten wat ze allemaal moet doen (tja ze wil graag alles weten :wink:Ogentest, prikje en verder?

Volgens mij een rondje tekenen? Tegen een bal schoppen of gooien? En blokjes in de vormendoos doen. En van vierkante blokjes een vrachtwagen maken, de cb-arts doet dit eerst voor

Hier nog nooit een rondje hoeven tekenen.Die vrachtwagen was met drie jaar al geloof ik.Wel ogen dus, prikje, wegen en meten.En ongetwijfeld iets met blokjes.

Hier alleen wegen, meten en de ogentest. De blokjes en dingetjes zijn hier nog nooit aan de orde geweest. :slight_smile:

bij 3 jaars controle wou onze 3e geen lijntje natekenen, maar ‘ik ga een rondje tekenen’.

Toen hij een keurig rondje tekende zei de wvp dat ze dat direct dan wel af zou vinken voor 3 jaar en 9 maand. Hier zou het dus wel een rondje worden.Ogentest met die rondjes komt dan aan de orde als het goed is en geloof dat onze oudste 2 gevraagd werd tegen een bal te schoppen (mag niet binnen :mrgreen: ) en iets met blokjes, maar wat?

niks met blokjes. ROndje tekenen en kruisje

verder even babbelen of julia al op een driewieler fietst en of ze slaapt met speen oid. vermoed dat ze dat doen om te checken dat je de lijst na waarheid heb ingevuld. Verder zag ze julia al springen, hinkelen ed… dus dat heeft ze neit meer overgehad. Oogtest, prikje… en gewoon gezellig.

Grappig is dat toch, is hier nog nooit een fiets ter sprake geweest.En met drie jaar en negen maanden lijkt me toch eerder een fietsje met zijwieltjes aan de orde :think:

Gaat denk ik om de motoriek… Elise fietst ook nog niet op fiets met zijwieltjes :wink:Hier de vormenstoof de fiets is genoemd, ogentest ( waar elise voor is gefaald: wij hadden weer de hond/huis test trouwens ) rondje tekenen, de bal schoppen komt me ook vaag voor, maar of dat niet al met 3 jaar was… :think:Verder weet ik het even niet meer. Sommige dingen twijfelde ik ook aan, o.a. de ogentest want half jaar ervoor deed ze hem zo zonder problemen :think:

@Bella wrote:

Grappig is dat toch, is hier nog nooit een fiets ter sprake geweest.En met drie jaar en negen maanden lijkt me toch eerder een fietsje met zijwieltjes aan de orde :think:
vaak wel… niet altijd :dance: hier is het zonder :slight_smile:

hier trouwens geen vormenstoof geweest, die is al een keer eerder bij de wijkverpleeg geweeest, met 2 en half oid.

Oh ja, met 3 jaar moest ze de vormenstoof… kreeg 3 blokjes en vroeg meteen waarom ze de 4e niet kreeg. Die hoefde pas met 4 jaar. (dat zeg je dan tegen een kind wat toen al over de 60 stuks puzzelde)Fietsen doet ze al heel lang los, dus dat mogen ze dan wel vragen :wink:Waarschijnlijk laat ze braaf zien wat ze vragen. Ik heb al gezegd dat ze een prikje moet en waarom en dat nam ze ook prima aan, dus ben benieuwd of ze alles bij elkaar gaat schreeuwen.Nu is het die ogentest met openingen in rondjes, maar ik was niet van plan die echt te gaan oefenen.Het is dus gewoon een beetje kijken weer wat ze voor kunstjes laten zien, dat komt wel goed dan! Ben benieuwd wat ze van haar spraak gaan vinden, ze heeft nu al ruim een half jaar logopedie.

Ogentest heeft ze al gehad, maar vertikte ze om te doen.

Inmiddels is ze al 3jr en bijna 11 mnd, maar moet nog voor prikje, en mss al het bovenstaande wel of niet hahahhaha

hier zeggen ze… heb je geoefend die rondjes… ik neee… dand oen we gewoon de plaatjes!met aanvulling dat ze die in het ziekenhuis ook gebruiken voor kinderen tot zes jaar oid?

hier nog nooit wat moeten tekenen. Grappig dat het zo verschillend is. Wel de blokjes test, maar verder alleen vragen aan mij: kan ze dit, of doet ze dat al? en de ogentest natuurlijk.

Het was idd de vormenstoof met 4 blokjes (en ik had daar dus echt geen idee van, ik zie dat als iets voor 2 jarigen, maar ik heb dan wel echte puzzelkids) Verder moest ze een rondje natekenen (ze kan al letters naschrijven, maar dat vroegen ze niet) brugje bouwen van 4 blokjes en ik geloof vangen en gooien, verder prik. Ze gaf geen kik en alles kon ze al lang, dus ze was supertrots op zichzelf, mocht ook best! :inlove:

Wij moeten ook vandeweek ben benieuwd…

Krijgen ze 1 of 2 prikjes?

Hier 1…in de bovenarm…

Ben pas geweest met J. Hij is nu 3 jaar en 10 maanden. Ze vinden dat hij erg onduidelijk praat. Zelf versta ik hem wel en mensen om ons heen ook. Nu raden ze logopedie aan. Zelf denk ik laat hem eerst maar van mei tot aan de zomervakantie op school, wellicht gaat het ineens veel beter. Wat denken jullie?

Wat ook meespeelt, als ik hem nu op logopedie doe moet ik een dorp verderop en als hij na de zomervakantie gaat kan hij via de logopediste van school. Dat is een stuk makkelijker omdat we tegenover school wonen. Als het dan nog nodig is natuurlijk.

Ik zou heel persoonlijk een ander objectief laten oordelen over z’n spraak( huisarts, KDV of evt. KNO-arts ofzo?)Onze zoon had met 2 jaar een enorme spraakachterstand. Wij twijfelden, consultatiebureau ook en wilde het wel ff afwachten. Consultatiebureau trekt hier over het algemeen juist TE snel aan de bel over dingen vinden we. Hij bleef slecht praten en het KDV vond hem ook wel achterlopen. Uiteindelijk na weer een uitstel bij het CB via de huisarts een doorverwijzing gekregen naar het audiologisch centrum en zn oren zaten potdicht! Ze dachten in 1e instantie aan echt blijvend gehoorverlies, maar na buisjes was zn gehoor in ene prima!Nu heeft hij bijna een jaar logopedie en dat icm zijn buisjes is het echt zoveel vooruit gegaan! Maar: CB kan soms erg overdrijven en soms ook te laat aan de bel trekken en als moeder versta je je kind natuurlijk makkelijker dan een outsider.Succes met je beslissing!

Dankjewel voor je antwoord. Ik denk niet zijn gehoor slecht is. Hij begon ook erg laat met praten, pas met 2,5 jaar dus denk dat dat er ook wel mee te maken heeft. Bij ons is het cb ook wel van het doorsturen naar therapie of specialisten e.d.

We wachten het voorlopig maar af en kijken hoe het op school gaat.