Vrouw 'past' op baby en pleegt met kindje winkeldiefstal

EINDHOVEN - Een vrouw (leeftijd en woonplaats onbekend) is zaterdagmiddag rond 13.30 uur door de politie aangehouden op de Woenselse Markt in Eindhoven voor winkeldiefstal. Ze had een kindje bij zich, waarvan later op het politiebureau bleek dat het kind niet van haar was.

De oma en de vader van het kind zijn later op de avond herenigd op het hoofdbureau aan de Mathildelaan.Eerder die middag had de oma van het kind deze vrouw op de Woenselse Markt gevraagd even op te passen, zodat zij even naar het toilet kon. Toen zij terug kwam was de ‘oppas’-vrouw verdwenen. Ze bleek met het kind de supermarkt in te zijn gegaan waar zij vervolgens goederen meenam zonder te betalen. Agenten hebben de vrouw direct in de winkel aangehouden.Zo is zij met het kindje terechtgekomen op het politiebureau. Het was voor de agenten op dat moment niet duidelijk dat het kind niet bij deze vrouw hoorde. Zij praatte niet en gaf geen antwoord op gestelde vragen. Op het bureau is zij vervolgens in verzekering gesteld.De oma en de vader informeerden 's avonds op het hoofdbureau naar een kind dat vermist was. Hier werden zij weer met elkaar herenigd. De vrouw heeft een transactievoorstel aangeboden gekregen voor de winkeldiefstal van 200 euro. Ze zit nog vast, omdat haar identiteit nog niet is vastgesteld.

:shock:ten 1de laat je toch niet een vreemde zo ergens oppassen?ten 2de pas in de avond informeren waar de baby is ??? :wal

De oudere generatie is nog te goed van vertrouwen zie je wel…

Die denken dat zoiets wel “even” kan.

Dus niet.

Daarom worden die ouderen ook zo vaak beroofd omdat ze te goedgelovig zijn…