vrijgezellenfeest

Hallo,Ik vroeg me af wat jullie bij een vrijgezellenfeest hebben gedaan en wat de kosten daarvan waren.

Ik heb net een mail gehad met 2 voorstellen voor een vrijgezellenfeest maar ben een beetje geschrokken van de kosten :oEsmie

heb net gister een vrijgezellenfeest gehad, we hebben quad gereden, ringsteken en woestijnzeilen , eten zat erbj en taxivervoer, en savonds nog drankjes in het plaatselijke cafe, we moesten 105 euro betalen…

ik heb een aantal vrijgezellenfeesten meegemaakt en gemiddeld was het dat we rond het middag uur begonnen, een activiteit gingen doen, ergens een hapje eten en 's avonds stappen en dan rond de 100 euro…soms savonds nog bij lappen, maar dat ligt eraan wat er gedronken word.Ook zijn we bij 1 stel pas savonds meegegaan met het stappen, we konden het toen niet missen om 2 x 150 te missen…vandaar onze keus om alleen savonds te gaan en de “vrijgezellen” hadden er begrip voor.ik verwacht dat wij volgende week of de week erna op de zaterdag ons vrijgezellenfeestje krijgen, ben wel benieuwd wat ze in petto hebben, maar heb aangegeven dat ze zeker niet te gek moeten doen, het gaat om de gezelligheid.

100 euro p.p is in onze kring eigenlijk wel gebruikelijk.Ik heb zelf afgelopen jaar voor mijn vriendin een glamourfotoshoot geregeld ( waarbij iedereen een mooie shoot kreeg) en daarna uit eten geweest.2 weken geleden hadden we een bodypaint + casino arrangement inclusief een heerlijk diner. Dat kwam rond de 150 euro uit.

Ik heb een vrijgezellenparty georganiseerd voor mijn vriendin.

Daarbij heb ik iedereen bij betrokken die mee gingen, zo konden wij gezamelijk een beslissing nemen.

Van tevoren wat ideetjes uitgeprint, het is working music partij incl. eten geworden. Hierbij werd ook filmopname + foto’s gemaakt tijdens de music partij. Erg leuk en veel gelachen. Kosten € 50,= pp. Je moet wel minimaal 10 mensen hebben om dat te bekostigen.Mijn vriendin vond het GEWELDIG!Groetjes,

Moon

Mijn vrijgezellenfeest was: eerst wokken, daarna bowlen en daarna stappen. Ik ben niet het type die veel dingen wil doen, lekker eten vind ik genoeg :oops: :drool: Ze waren rond de 40 euro kwijt met mijn kosten erbij. Zonder stappen dan dat deed ik met mijn beste vriendinnen.Ik heb zelf ook een vrijgezellenfeest geregeld voor mijn schoonzusje. Is ook geen type van: doe maar rare dingen. We hebben boerengolf gespeeld, daarna uit eten geweest. Iedereen kon mee doen en dat koste ook iets van 50 euro pp incl een boekje met foto’s wat we op de bruiloft gegeven hebben.Toevallig kon hub afgelopen weekend een vrijgezellenfeest hebben. Met een overnachting en ze gingen heel wat doen. Zou 100 euro gaan kosten en dan moest je nog eten en uitgaan extra betalen. Dat werd voor ons te duur dus hub heeft afgezegd. Ik zou de vrouwelijke variant gehad hebben, was ook meer als 100 euro. Je wilt ze immers ook nog een kado geven op de bruiloft en nieuwe kleding (dress code :? )Ik vind dat ook veel te gek, waarom moet het allemaal zo duur en exclusief? Wat is er mis met eten en een kleine activiteit ernaast? Dan kan iedereen mee doen, is niet duur, dat lijkt mij toch veel leuker dan dat de helft niet mee gaat om de kosten en de andere helft dan nog weer extra op kosten worden gejaagd. Ik zou me als bruid best schamen als dat zou gebeuren bij mijn feest. :oops:

Ik zit dus ook erg in mijn maag met de kosten :?

Maar ik vind het ook erg lullig om af te zeggen :oops: het gaat immers om mijn sz.

Het gaat om een bedrag van 100,- euro en dan zal mijn vriend ook nog een uitnodiging krijgen voor vrijgezellendag van zijn broertje.

En een trouw kado + nog gepaste kleding nou dan zijn we een hoop kwijt.

We moeten het doen met 1 inkomen en redden het net elke maand.

Heb geld voor de vakantie aan de kant gezet om leuke dingen te doen met gezin.Is het raar om een mail naar de persoon te sturen die het organisteert.

Ik vind 75,- euro wel het max hoor(is nog veel als het ook voor mijn vriend is).

zeker als er ook nog een vrijgezellenfeest voor ongetwijfeld net zo’n bedrag komt voor je man… zouden wij dat ook absoluut niet kunnen missen.Wij hebben bij vrienden van ons allebei meegedaan, maar dat was veel kleiner en ‘normaler’. Dus geen hele rare/ buitensporige activiteiten.

Mijn man is met een groep van 7 geloof ik wezen karten met een hapje en was rond de 40 euro kwijt en wij zijn heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang uit eten geweest en incl. de kosten van de bruid zaten wij ook nog onder de 50 euro en hebben echt enorme lol gehad de hele avond.Heerlijk gegeten, gekletst en aandacht voor elkaar en de bruid gehad.Was samen ook nog bijna 100 euro die je dan kwijt bent en dat was voor ons ook echt de max.

omdat wij als vriendinnen met 3 tegelijk binnen 3 maanden trouwden, en allemaal nog studeerden, hebben we het op max 30 euro gehouden. En onwijs genoten, inclusief lekker eten en een activiteit. Alleen het stappen kwam er nog bij, maar dat deden wij toch niet heel extreem, dus die extra kosten waren denk ik max 15 euro p.p. ofzo.

Als een andere vriendin nu zou trouwen, en we organiseren een vrijgezellenfeest, zal het iets duurder kunnen, omdat we nu allemaal werken. Dan mag het van mij ook iets meer kosten, maar 100 euro vind ik persoonlijk een beetje te veel van het goede. Zeker als je man nog naar het feestje van de mannenkant moet.

Wij hebben onlangs 2 vrijgezellenfeestjes gehad allebei waren het sz van mij. We moesten dus ook allebei ernaartoe, dus een dure grap.

Wij hebben wel in de mail aangegeven dat we het te veel vonden, voor de mannen was € 150,- gepland en is uiteindelijk € 75,- geworden.Het eerste feest was gezamenlijk en koste € 50,- pp we gingen karten en barbeqeuen incl een aantal spelletjes. kleine kadootjes.Het tweede feest was voor de mannen iets van survival en paintbal met eten en drinken.

Voor mij was het tweede feest een high tea en sieraden maken (bij iemand thuis en zelf nam iedereen lekkere dingen mee. We zijn nog uit eten gegaan en kosten waren ongeveer € 50,-.Vind de kosten soms echt te hoog worden hoor!!! Stel je voor dat we allebei 150,- euro kwijt zouden zijn…alsof we dat zomaar even kunnen missen.

Daarnaast vind ik echt dat ze met dit soort feestjes altijd moeten denken aan mensen die minder te besteden hebben.Ik zou dus echt mailen en laten weten dat je de kosten te hoog vind. Misschien wel handig om dan zelf met iedeeën te komen die het betaalbaar maken. (zo was dus mijn voorstel om een high tea thuis te doen ipv ergens anders).

Laatst ook een feestje gehad, hele dag weggeweest, activiteit en s’avonds heerlijk uit-eten.

Leuke dag gehad, maar was wel 100€ kwijt. Vind ik een hoop geld, zeker als je bedenkt dat je ook nog een cadeau koopt voor de bruiloft en (gepaste) kleding.Nu gaat mn vriend binnenkort met de mannen weg, en die zijn 150 € kwijt. (incl overnachting wat ik voor een vrijgezellefeest zoiezo onzin vind…) Een belachelijk hoog bedrag! Maar het gaat om zijn beste vriend, dus ook weer lullig als je niet mee gaat.En het stel kennende, vinden hun dit zelf ook een veel te hoog bedrag.

Van beiden feestjes.Ik vind 75 á 80 euro echt de max. Maar voor sommige personen maken we een uitzondering, en anders gaan we niet of maar een gedeelte vd dag.

Ik zou gewoon eerlijk zeggen dat jullie zoveel geld niet kunnen opbrengen.Overigens, en dat is geen verwijt oid, misschien meer een tip, maar vaak hoorde ik ver van te voren dat mijn vriendinnen of naaste familie gingen trouwen en ik hield daar altijd rekening mee en dus toen het financieel slechter ging, hield ik maandelijks wat geld apart.Afgezien van het feit of ik 100 euro wel of niet te veel vind, heb ik er altijd voor gespaard of ik heb er wat van gezegd.Vaak werd er trouwens ook van te voren door de regelaar gevraagd wat mensen een mooi bedrag vinden en daar werd dan iets leuks omheen verzonnen.

madre: mee eens hoor, zoiets kun je idd ook voor sparen.Maar ik werd ook uitgenodigd voor de vrouwelijke kant maar ken haar helemaal niet zo goed. Had dat dus niet verwacht. En ook niet dat ze zo ‘netjes’ gingen trouwen, met een dresscode. Niet dat we er dan bij lopen als slonzen :mrgreen: Maar zij zijn heel normaal en nu toch van ons verwachten dat we op sjiek komen. Dus die kosten had ik niet ingepland.

Maar uiteindelijk kon ik dat weekend niet dus hoefde me niet schuldig te voelen. Maar dat waren dan wel kosten die we van te voren niet hadden berekend.De bruiloft van mijn broer hebben we toen ook voor gespaard. Omdat we wisten dat we allebei naar het vrijgezellenfeest gingen en nieuwe kleding moesten etc etc.Maar sowieso, ik vind een max van €75 mooi zat voor een vrijgezelllenfeest. Je kunt als regelaar niet verwachten dat alle mensen die zijn uitgenodigd meer dan dat hebben en er ook voor over hebben. Je kunt er dan voor kiezen om een gedeelte mee te gaan maar dat vind ik ook weer zo zuinig staan. Daarom koos hub voor om dan maar helemaal niet te gaan. (Al was hij nu sowieso niet meer wezen overnachten nu ik net zwanger ben) Wij geven wat extra met het kado :thumbup:

@Mutsie86 wrote:

madre: mee eens hoor, zoiets kun je idd ook voor sparen.


als je het vantevoren weet dat er getrouwd gaat worden dan wel... als je tenminste ook weet dat er iets komt en jij uitgenodigd bent (als je net als Mutsie nergens op rekent, waarom dan sparen :lol: ).

Maar dan nog vind ik bedragen als 100/150 euro echt gewoon veel geld.
Geld wat wij met 1 inkomen en jonge kinderen toch ook echt heel goed voor andere dingen (hadden) kunnen gebruiken.

50/75 euro is het voor mij wel mooi geweest eigenlijk.

Gelukkig is het bij die vriendin in overleg gegaan met de meiden die meezouden en was de bruid duidelijk: ik wil gewoon een gezellige avond.
Er was eigenlijk maar 1 die het duurder had willen maken, maar dat was ook de enige die alleenstaand was, een zeer riant salaris voor haar fulltime baan en geen dure hobbies (zoals kinderen :mrgreen: ) had.
De rest waren bijna allemaal parttimers of gezinnen met 1 inkomen al dan niet met kinderen.

En voor die 50 euro hebben we een topavond gehad en de bruid vond het super en had geen workshop van het 1 of ander gewild.

Wij hadden binnen een half jaar 2 bruiloften van vrienden die ons heel dierbaar zijn.

Aan die 2 bruiloften waren we 800 euro kwijt voor vrijgezellenfeesten, kado’s en eigen kleding/styling.

Inderdaad best ff slikken. Aan de andere kant hebben we er zelf ook 4 fantastische dagen door beleefd.Gelukkig is iedereen om ons heen nu onder de pannen :lol:

Ja als ik het ook ruim van te voren wist dan had ik wat aan de kant gezet.

Maar ik weet pas sinds 2 week dat ze over 2 maanden trouwen.

En de vakantie komt daar ook nog eens tussen die kosten vaak ook nog wat extra.Ik stuur gewoon een mail dat het gewoon teveel is voor ons.

Ik ben om die reden ook niet mee geweest op het vrijgezellenfeest van mijn schoonzus… Was ook rond de 100 euro p.p. Ze zijn toen gaan koeknuffelen (wat me ook al totaaaaaal niet trok, maar goed, op zo’n dag gaat t niet om mij ;)).Op dezelfde dag was het feest van mijn zwager ook al (de broer van mijn vriend dus). Dus behalve de kosten van het feest, zouden we ook nog eens extra geld aan de oppas kwijt zijn.Dan nog cadeautje, kleren… Nee, dat konden wij gewoon echt niet missen.

Ik heb inmiddels al 2x een vrijgezellenfeest georganiseerd, en echt je zit zó boven de 100 euro. Dat is een hoop geld, zeker als je allebei gaat + cadeau voor de bruiloft.Maar als je gaat rekenen zal je snel merken dat je dat bedrag wel haalt met een dagprogramma (starten na het middaguur, scheelt lunch)

 • starten met koffie/ thee gebak (ca 10,- totaal)
 • evt gekke kleding voor de as bruid (ca 20,- totaal)
 • activiteit (40,- tot 60,- pp)
 • vervoer (ook als jezelf rijdt zal er bez.kosten bijkomen) ca 50,- totaal
 • avondeten (ca 25,- pp)
 • stappen (ca 25,- pp)  Als je dan pp kijkt zit je met 50,- activiteit, 25,- avondeten en 25,- stappen al op 100,-, dan komen daar nog de extra kosten bij + de kosten van de bruid.

  Ga zelf maar eens een dagje weg en uiteten…  Hoe dan ook blijft het een hoop geld, ik zou ook bij de organisatie navragen wat de plannen precies zijn, zodat je er eventueel wat meer begrip voor kunt hebben.  Ik vond het iig heel vervelend dat er veel mensen zo’n commentaar op het bedrag hadden (dat eigenlijk niet zozeer, maar de manier waarop het bij ons binnenkwam…) ga zelf maar eens organiseren dacht ik dan :oops:

Als ik mensen niet goed genoeg ‘ken’ om een uitnodiging voor het vrijgezellenfeest te verwachte, dan zou ik er totaal geen moeite mee hebben om het om wat voor redenen dan ook af te zeggen… Als het zo kort dag is en ik zou graag mee willen, maar het is te duur/ te ver/ ik heb geen oppas oid, dan zou ik een mailtje sturen naar degene die het organiseerd. Vaak kom je er samen wel uit: of je gaat bijv. alleen een gedeelte van de dag mee, of verzint iets anders.Vorig jaar hoorde ik ook pas 1 maand van tevoren dat een vriendinvan mij ging trouwen. Ik wilde heel graag mee met het vrijgezellenfeest, maar mij vriend moest werken en mijn so waren op vakantie, dus ik had geen oppas. Ben toen pas vanaf 4 uur mee gegaan, tot een uur of 3 's ochtends- vond ik lang zat :wink:

hier ook net gehad van mn broerdresscode black and white betekend dat ik voor 4 pers kleding moest kopen(vind ik niet erg hoor :wink: )

2x ala 100 euro vrijgezellenfeest en kado

oja moest ook nog een neiuwe paspoort aanvragen omdat ik getuige ws en de mijne verlopen was weer 53 euro

dus al met al was dit grapje zo’N 600 euro :shock: :shock: :shock:

maar wij wisten het al een tijdje dus beetje bij beetje uit gegeven maar toch is een hoop geld.