Vraagje over prei Sonja Bakker

Hallo,



ik ben bezig met Sonja Bakkeren, en voor zometeen staat er prei op het menu. Maar hoe maak ik dat klaar, gewoon koken? Of weet iemand iets anders?

Koken, of smoren in een beetje boter en met een klein beetje water erbij ook erg lekker!

Ik haal altijd een kant en klaar potje in de supermarkt. En dat warm je gewoon op.



Aangezien ik niet zo lang in de keuken bezig wil zijn, vond ik dit wel een goede oplossing.

Wat ik het lekkerste vind is: in ringen snijden (en ik vind het witten en licht groene deel lekkerder dan het donkere, dus dat laat ik achterwege), en dan kort koken. Als het net beetgaar is, vind ik de prei het lekkerste.



Smakelijk eten

gewoon in ringen snijden, goed afspoelen en dan koken in een laagje water… ong 10 minuten koken denk ik.

Ok ik snij het in ringen en koken erg leker maar ook niet het donker groene

toen ik aan het sb-en was moest ik in week 1 geloof ik ook prei eten maar dat heb ik toen gewokt samen met de vis en met wat kruiden en beetje ketchup werd het wel lekker… ketchup mag wel omdat het een rode saus is…

Ik ‘wokte’ ook bijna alles :drool: