Tsja… ik ben zeg maar niet zo’n keukenprinses, dus vandaar deze vraag… :shifty:
Ik heb een tijdje terug een kookworkshop met mijn sm gedaan en daar echt overheerlijke gemarineerde kerstomaatjes gemaakt :drool:
Hierin zat oa een (vers) takje tijm en een takje rozemarijn.
Ik wil dit voor kerst als bijgerechtje bij de gourmet maken, maar nu vraag ik me af…kan ik ook gedroogde kruiden daarvoor gebruiken?
Of is dat niet zo lekker in een marinade?
Ik zou verse gebruiken; veel lekkerder. Of kijk anders eens in het vriesvak bij de supermarkt; sommige kruiden zijn (vers) ingevroren. Altijd handig om in huis te hebben.
Vers is altijd lekkerder
maar idd uit de vriezer kan ook,
maar vind dat persoonlijk wat minder van smaak…
De kracht van de smaak van gedroogde kruiden is aanzienlijk minder t.o.v. verse.
Wil je echt hetzelfde resultaat, dan zou ik vers gebruiken.
Vers gebruiken, zonder twijfel. Je haalt je hele recept onderuit als je voor gedroogd gaat, vind ik echt.
Oke, bedankt, is duidelijk. Ik ga voor verse :thumbup: