verse mais kolven

net gekocht bij de bekende supermarkt…



vanavond wil ik ze klaar maken,

maar maak ze altijd zo standaard…



eerst schoonmaken,

dan 20-25 koken,

zonder zout, maar wel een klontje suiker erbij…



dan invetten met verse roomboter,

zout en peper erop



en dan steek ik 2 vorken in de uiteindes,

en lekker knabbelen maar… :lol:



Maar heeft er iemand nog een ander recept…



Vanavond eten we mexicaans, en dacht lekker erbij te combineren…

Ik kolf nooit mijn mails :mrgreen: en maiskolven maakt ik nooit klaar.



Hopelijk heeft iemand anders een lekker recept voor je :wink:

ik maak ze ook altijd op die manier, ik kijk mee voor ideeen

Ik vind jouw recept al heerlijk klinken Gab :drool: :drool:



Hier ook zelden maïs(kolf), hub houdt er totaal niet van.



Heb ooit wel eens hele lekkere maïssoep gemaakt … maar dat zou ik ff op moeten zoeken… ergens… :oops:

haha ik zag het net ook pas,



fijn als er soms een kitten mee over je toetsen bord loopt…



kreeg te horen mama waarom moet je zo lachen :mrgreen:

wij doen ook gewoon koken en daarna lekker op een vork prikken en happen maar. Heerlijk!!

Je zou ze na het koken en zo nog even op de BBq kunnen roosteren, of onder een hete grill tot ze verkleuren :drool:

Wat hier boven geschreven is, gaar koken en even onder de grill leggen zodat ze mooi bruin worden.



Of ipv boter kruidenboter gebruiken :drool: en dan gewoon oppeuzelen.

ze waren heerlijk :mrgreen:



de volgende keer idd even op de bbq…

Haha veel meer kan je niet met een maiskolf.



Gewoon ff koken suiker erbij.

En als je hem eet idd met wat boter en zout erop. :drool:

Op de bbq en dan maar draaien heerlijk.

Ik kook ze trouwens nooit met suiker… Het is toch al ‘suikermais’? Zoet van zichzelf denk ik altijd :lol:

Gewoon koken vind ik ze ook het lekkerst. Een snellere manier is inwikkelen in hhfolie en dan in de magnetron.

Bij de bbq gaarstoven in aluminiumfolie… maar duurd altijd zo lang :shifty: :mrgreen:



Overigens houd Rinse er hier helemaal niet van en ik ben er juist dol op. Ik gun het mij dan ook zeker 1 of 2 keer in het jaar dat ik het eet. Meestal op een avond dat Rinse toch niet thuis is en dan kook ik apart voor de kids, kids naar bed en dan ga ik pas heerlijk genieten van mijn eten voor de buis :shifty: :lol: :drool:



:think:

Ik kijk nu gelijk even in ons bbq boek (AH) na hoe ze het daar doen.

Manier 1 is in a.folie.

  • maiskolf (schoon) op folie en gesmolten boter met chilipoeder, peterselie en koriander er overheen bestrijken. folie 2 maal rond dichtvouwen en uiteinden dichtdraaien.
  • 15-20 minuten grillen en regelmatig keren.
  • eventueel nog wat overbleven boter erover bestrijken en met zeezout bestrooien



    Manier 2
  • maiskolf schoonmaken en in 10-15 minuten gaarkoken en uit laten lekken
  • voor het grillen de maiskolven met olie (olie met chilipeper en knoflookaroma) bestrijken en in 10 minuten rondom bruin grillen.
  • maiskolven met zout bestrooien.



    :-* Liefs, Evelien :vlinder:



    ps. mocht je een wat uitgebreidere beschijving willen hebben kan dat. ik heb hem beknopt ingetikt.