vergoeding medicijnen iui

hai meiden,ik hoop dat iemand dit weet.

We hebben best een uitgebreidde aanvullende verzekering, maar nu kregen we (ja ja…een half jaar later!) een rekening van de hormoonmedicijnen die ik in december gebruikt hebt voor onze eerste IUI poging. Deze poging is welleswaar stopgezet vanwege teveel eitjes, maar is het normaal dat dit valt onder je eigen risico?? Ik vind het namelijk best belachelijk!Dat je je naaldjes zelf moest betalen wist ik, heb dit ook terplekke gedaan, maar voor de rest…Nou ja…hopelijk weten jullie hoe het zit.Groetjes Jiska

Alle medicijnen voor een IUI-behandeling moeten onbeperkt worden vergoed. Het kan wel zijn dat het met je eigen risico verrekend wordt, al hebben wij nooit rekeningen gekregen daarvan. Anders moet je het even navragen bij je verzekeraar.

Helaas is het inderdaad zo dat de meeste medicatie wel vergoed wordt door de verzekering, maar dat álle soorten medicatie die je gebruikt wel onder je eigen risico vallen. Dit jaar is het eigen risico 165 euro. Dat houdt in dat van álle ziektekosten die je maakt (medicatie, maar ook specialistenbezoek en dergelijk) je de eerste 165 euro moet betalen.

Kom je daar overheen, dan hoef je niks meer te betalen.

oke dank jullie wel! het gaat idd van m’n eigen risico af, maar aangezien ik chronisch medicijnen gebruik (inhalator) en daar nooit een rekening voor zie begrijp ik dit niet helemaal. Heb ook geen andere rekeningen gekregen (nog) en is dat eigen risico nog lang niet bereikt (heb nu een rekening liggen van ong. de helft van het eigen risico). Duss.ik blijf het vaag blijven, heb vorig jaar toch aardig wat bezoekjes gebracht aan de gyn, maar die worden dus niet verrekend met eigen risico :think:Nou ja…voor alle antwoorden zal ik toch moeten bellen :wink:Groetjes Jiska

Bezoeken aan een specialist worden inderdaad niet meegerekend, onderzoeken of medicijnen kunnen wel meegerekend worden.

Naar mijn weten worden bezoeken aan specialisten wel meegenomen bij het eigen risico. Ik heb in ieder geval gewoon eigen risico betaald voor gyn en longarts. Op internet staat ook overal:“Geldt het eigen risico voor alle zorg?

Nee, het eigen risico geldt niet voor tandartskosten voor verzekerden tot 22 jaar, verloskundige zorg, kraamzorg, hulpmiddelen in bruikleen en een bezoek aan de huisarts. Het eigen risico geldt wel voor alle andere vergoedingen uit de hoofdverzekering. Het eigen risico geldt ook niet voor kosten die vergoed worden uit de aanvullende verzekering.”Wel gek dat je van die andere dingen nooit rekeningen hebt gezien… :think: