vaccinatie

Kan je in je bv periode een vaccinatie krijgen zoals hep a of dtp? of is dit schadelijk voor je kindje?

Mijn paps wil graag een weekje weg en ik heb eigenlijk een beetje beloofd mee te gaan, nu heeft hij alleen egypte uitgekozen, nu vind ik dat sowieso geen land voor Lys, maar dat terzijde, ik las dus ook dat je dan vaccinaties nodig hebt en malaria voorzorgsmaatregelen moet nemen (tabletten??)

Vast bedankt.

Annette

Is Sas niet op vakantie geweest naar Egypte? :think: Saaasssssss, joehoe! (misschien een pb’tje naar haar sturen, renzosmam :wink: )

ja, dat klopt, maar die is niet gevacineerd omdat ze alleen maar op het hotel bleef, dus ik weet niet of zij het weet?

:-*

Dit is wat bv.com erover te melden heeft:


Moeders die een inenting krijgen (tetanus, rodehond, hepatitis B, hepatitis A, etcetera) moeten 24 uur (3 dagen, 2 weken enzovoorts) geen borstvoeding gevenNiet waar!
Waarom zouden ze dit doen? Er bestaat geen risico voor de baby. Integendeel, de baby kan hier alleen maar de voordelen van genieten. De enige uitzondering op deze regel geldt voor baby's met een immuniteitsstoornis. In dat geval mag de moeder geen inenting krijgen met een afgezwakt levend virus (bijvoorbeeld bof, mazelen, of rodehond) ook al krijgt de baby kunstvoeding.
( http://www.borstvoeding.com/fabeltjes/fabeltjes_4.html )
Het hepatitisvaccin wordt ook genoemd in de verklarende lijst medicijnen en borstvoeding op bv.com: http://www.borstvoeding.com/problemen/ziekte_en_medicijngebruik/medicijnenlijst_bv_moeders.html .

Je zou je vraag eventueel nog bij de GGD kunnen neerleggen.

Sas was idd eigenwijs… :shifty:

Kindjes van Sas waren wél goed beschermt :angel:

jij hebt Renzo en Celiza laten enten? of zit dat gewoon bij de enting die ze al krijgen en jij hebt niets laten doen?

ik las dat gele koorts verplicht is nml.