uur gewandeld en .....

vanmiddag hebben we een klein uurtje gewandeld.

T. in de buggy goed ingepakt.Nu hoest ze alweer de hele avond.

is dat normaal, elke keer als we lang buiten zijn met haar wordt ze verkouden.3 weken geleden zijn haar neusamandelen eruit gehaald

:think:Hmja men zegt altijd dat je enkel verkouden wordt van andere mensen met een verkoudheid en niet van buitenlucht. Is het naar buiten gaan niet per ongeluk ongeveer tegelijk geweest met een bezoek van een verkouden iemand?Bij onze kids klopt dat meestal perfect.Ken het enkel van m’n schoonmoeder, die was benauwd en beroerd als ze buiten geweest was. Maar die had een longziekte en daar ga ik bij je kindje niet meteen van uit.Leuke naam trouwens, die T :wink:

verkoudheid krijg je inderdaad niet vand het weer. Het is een virus en een virus krijg je door verspreiding van anderen.

Wat natuurlijk wel kan, is dat de frisse lucht op haar keeltje “slaat” waardoor ze gaat hoesten.

Ik heb dat zelf namelijk ook. Wanneer ik langere tijd in de frisse lucht ben, adem je die koudere lucht in. Hierdoor prikkelt dat je keel, waardoor je een tijdje last hebt van een vervelende hoest.

Wel heb ik astma, dus dat is bij mij een mede oorzaak, maar het kan dus ook zonder astma voorkomen…dus denk zelf dat het vooral toeval is wanneer ze daarna steeds echt verkouden wordt. mar een avondje hoesten kan geen kwaad he?! hoesten is juist een natuurlijk proces om alle vreemde stofjes naar buiten te werken

Ja maar ze hoest erg veel en vaak en vaak verkouden.sinds augustus al niet meer verkoudheid vrij geweest, alleen na een antibiotica kuur, wat dan een week goed gaat en dan begint het weer.met alle slapeloze nachten als gevolg.

Gaat ze naar het KDV?Bij Thara hebben we het ook namelijk. De kindjes daar steken elkaar zo snel aan. Is het ene over, dan komt echt binnen één à twee weken het volgende.Meestal wordt zo’n periode alleen onderbroken als het weer wat beter weer (lees: zomer) wordt.In ieder geval sterkte! Niks aan zo’n verkouden kindje!

Ja vanaf 12 weken komt ze al op het KDV

En je hebt het voorgaande jaar geen last hiervan gehad? :think: Dan weet ik het ook niet zo goed… Zoals gezegd, hier beginnen we als het weer wat minder wordt (en zo’n goede zomer hebben we ook niet gehad :hand: ) en lopen we door te snotteren tot aan het voorjaar / zomer.Een voordeel, tenminste… dat zegt “iedereen”, tegen de tijd dat ze vier zijn en naar school gaan zijn ze zo ongeveer overal immuun voor geworden.Die slapeloze nachten, enig idee waarom ze slecht slaapt (verstopt en daardoor slecht ademen, toch wat keelpijn of mogelijk een andere oorzaak). Misschien dat je met een aantal standaard huismiddeltjes wat verlichting kan geven. Denk bijvoorbeeld aan het omhoog zetten van het hoofdeinde of een doorgesneden ui op de kamer. Niet lekker voor jou 's ochtends vroeg :sick: , maar alles wat helpt is mooi meegenomen toch?

vanaf aug. heeft ze dit.Haar hoofdeind staat al omhoog, en we gebruiken al een ui. Ook krijgt ze al standaard zoutoplossing.van de Ha mochten we haar voor het slapen standaard een zetpil geven (nou sorry, maar dat vind ik niet normaal en doen we dus ook niet).ach we zullen zien of het vh zomer minder wordt.

Standaard een zetpil??? Voor een verkoudheid zonder koorts of iets??? :hand: Hou toch eens op zeg! Wat een figuur die HA van jullie! :snooty:Had al zo’n idee dat je een en ander al geprobeerd zou hebben cq doet.Op zich zou naar buitengaan juist goed moeten doen. Vaak knappen verkouden en zieke kindjes (en volwassenen ook trouwens) juist op van frisse lucht. Dus dit zou ik zeker wel blijven doen.Zit te denken of ik nog iets weet voor je… maar nothing comes to mind zogezegd. Mocht ik toch nog een helder moment hebben, dan post ik het wel!

Puk is ook al de hele winter af en aan verkouden. Ze komt ook op het KDV. Vorig jaar had ze dit niet. Ik hou me zelf altijd voor dat het komt dat ze vorig jaar nog borstvoeding kreeg en nu niet meer. We geven haar nu neusspray als het erg is en smeren we haar borst in met verkoudheidszalf voor babies. Meestal slaapt ze dan wel door tot de volgende ochtend. Voor het hoesten hebben we een hoestdrank gehad van de HA. Hielp ook super.Maar ik ga ervanuit dat je dit allemaal al hebt geprobeerd. Misschien eens vragen of je niet naar de kinderarts of specialist in het ziekenhuis mag voor controle.