Uruguayanen willen baby Maria Vuvuzela noemen

Uitgegeven: 9 juli 2010 06:02

Laatst gewijzigd: 9 juli 2010 06:02MONTEVIDEO - Een echtpaar in Uruguay wil zijn pasgeboren dochter Maria Vuvuzela noemen, naar de luidruchtige toeters die tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika de stadions onveilig maken. Dat heeft de afdeling burgerzaken in de hoofdstad Montevideo donderdag laten weten.

Of de naam wordt toegestaan, is nog niet duidelijk. Ambtenaren buigen zich daar nog over. Net als in Nederland gelden in Uruguay regels om kinderen te beschermen tegen ouders die al te creatief zijn bij het verzinnen van namen.De afgelopen weken zijn in het voetbalgekke Uruguay opvallend veel pasgeboren meisjes Victoria Celeste genoemd. Victoria staat voor overwinning en Celeste betekent hemelsblauw.Dat is de kleur van het shirt van het nationale voetbalelftal, dat in de halve finale werd uitgeschakeld door Nederland.

© ANP

Victoria Celeste is wel leuk maar Maria Vuvuzela :roll: Hopelijk houden de ambtenaren het tegen :shifty:

Als die mensen dat toch mooi vinden!!!

Ik snap dat niet hoor, altijd die afkeer tegen vreemde namen, ieder zijn eigen smaak en keuze toch?

@Bella wrote:

Victoria Celeste is wel leuk maar Maria Vuvuzela :roll: Hopelijk houden de ambtenaren het tegen :shifty:
Dat hoop ik ook, vind dit echt zielig voor het kindje…

En ja iedereen zijn keuze, maar sommige mensen moet je gewoon tegen zichzelf in bescherming nemen…er zijn gewoon namen die echt niet kunnen, laten we wel even denken aan de persoon die zijn /haar hele leven met deze naam moet rondlopen he.

Als ze hem later niet mooi vinden, kun je hem altijd nog laten wijzigen, als je maar genoeg betaald… :mrgreen: