tuinontwerp hellup!!

Wij willen de tuin een beetje gaan veranderen, willen er gras in hebben en geen bomen meer :slight_smile:Nu zijn we bezig met n ontwerp, maar weten niet hoe we t pad aanmoeten leggen naar t 2e terras.Iemand ideeen?? Andere tips zijn ook welkom!!(de roze kleur daar komen ook steentjes)

beetje onprofessioneel gemaakt hoor :wink:

nog wat aanwijzingen :mrgreen:het groene met stipjes is een verhoogde border

achterterras komt waarschijnlijk pergola met schommelbank en open haard

lichtgroen is gras

geel bij de border zijn kleine steentjes als afscheidingalles ligt nog ter discussie dus tips zijn welkom!

waarom een pad aanleggen?Als je dat al doet zou ik dat direct naast de border doen, anders neemt het “ruimte” van je grasveld en dat zou ik persoonlijk zonde en onhandig (qua spelen voor de kinderen) vinden.

wij hebben in de tuin de borders iets verhoogd en van het gras afgescheiden met een “damwandje”. Is het voor iedereen duidelijk waar wel en waar niet gespeeld mag worden :wink:

Ik zou, denk ik, een soort slingerpaadje maken van wat losse (rond gevormde) staptegels, dus niet een strak gestraat pad. En dan niet allemaal dezelfde tegels, maar een beetje een natuurlijk iets, dus niet alle tegels zijn dan helemaal gelijk kwa vorm, zeg maar. (tjeempie, hoe leg je dat makkelijk uit, haha) Ik zou hem dan een beetje aan de zijkant van het gras laten lopen.

Zoiets bedoel ik, maar zelf zou ik ze dan nog wat ruwer en minder gladde randen willen.Ja Tamma, daar dacht ik ook aan: flagstones (heeft je man bij ons gelegd :smiley: :thumbup: ). Die hebben wij als stapstenen tussen het ene en het andere terras. Ik zal eens kijken of ik een fotootje heb.

zou idd gaan voor losse stapstenen en geen heel strak pad.

Kan je wel met droge voeten over als het gras sjompenat is en wordt het niet TE aanwezig en hou je lekker veel gras en speelruimte over.

plaatje gevonden, toen het paadje een maand of anderhalf oud was (inmiddels zijn de plantjes erachter heel veel groter :mrgreen: )

Je kunt een pad ook strak maken, met rechthoekige tegels. In het gras verzonken.

Ludje hoe maai t gras om die tegels heen?? Mannenvraag he :wink:?

Je kan gewoon over de tegels heen met de maaier :thumbup: . Ze liggen echt verzonken in het gras, niet er op. De zoden zijn er omheen gelegd.

Juist Ludje, dat bedoelde ik :thumbup: .

het resultaat :inlove:

leuk dat hoekje met de bank :thumbup: