Tijdstip inleveren sperma voor opwerken/IUI

Hi allemaal,Tot grote frustratie van mijn man moet hij op de dag vd IUI om 8.45uur zijn potje sperma inleveren. Hij is dan alleen nog nt goed wakker, op gan g etc, en dat lukt dus niet goed. We heben het ooit eens 1x 's middags mogen doen(toen zonder IUI), en toen ging het veel beter en was de uitslag ook een stuk beter.

Hebben jullie nog tips hoe hij dit kan oplossen?

Weinig aan te doen helaas. Tijdstip wordt natuurlijk bepaald door het tijdstip van het zetten van de Pregnyl en dus de IUI en dit bepaald meestal weer het lab ivm de werkdruk.

Het enige wat hij kan doen is eerder opstaan, rustig aan ontbijten, wakker worden en zo dus zorgen dat hij rond die tijd ‘echt’ wakker is. Vaak helpt het mbt het wakker worden wel om ook daadwerkelijk even iets actiefs te gaan doen buiten de deur. Thuis hangen betekend ‘lummelen’ meestal en daar wordt je niet wakkerder van natuurlijk. Succes!

Zit je vast aan het tijdstip dat het ziekenhuis bepaalt voor de IUI? Misschien kun je volgende keer kiezen uit verschillende tijdstippen - dan kun je terugrekenen en je hub op een fatsoenlijk tijdstip laten produceren. Gewoon aankaarten.