teveel borstvoeding??

Hoi Meiden,Ik heb een vraagje.Tygo heeft vanavond de hele avond gehuild van de buikpijn / krampen en was helemaal oververmoeid. Uiteindelijk heb de HAP gebeld om te vragen of ik iets voor hem kan doen.Hij gebruikte al Zantax maar daar was ik mee gestopt om te kijken of hij het nog nodig had (want ik heb liever niet dat hij medicijnen gebruikt, want hij is nog zo klein) dus ze raadde me aan om hem dat weer te geven, want dat zou binnen een uur moeten helpen. Maar ik had hem om 18.00 uur dat al gegeven, dus toen vond ze dat ik toch maar langs moest komen.Dus ik in de auto, en eenmaal aangekomen bij de HAP slaapt meneer. Bij de dokter wordt hij wakker en begint naar de dokter te lachen en te kletsen… Zul je altijd zien…Ze schrok toen ze hoorde dat hij pas 4 maanden was want hij is vrij groot hahahaha al ruim 8 kilo denk ik…Ze dacht dat hij waarschijnlijk teveel had gegeten en daarom buikpijn had en moest spugen. Ze vond dat hij veel voedingen had gehad.Tygo drinkt beide borsten altijd helemaal leeg, en als ik na 1 borst probeer te stoppen is hij overstuur want dan heeft hij nog honger.Normaal zit hij nu op 4 voedingen (als ik moet werken en hij krijgt de fles dan krijgt hij 220ml bv) en vandaag heeft hij 6 voedingen gehad. Ik dacht dat hij misschien een regeldagje had…Het is misschien een heel onsamenhangend verhaal maar mijn vraag is:Kan ik hem te veel geven en hoe zit het nou?Want ik dacht dat je bv zoveel mocht geven als hij wil. Maar die arts zegt dus van niet.Ik weet het ff niet meer…Ik heb hem net een zetpilletje gegeven tegen de buikpijn en hoop dat hij nu lekker weer blijft slapen…Hopelijk kan iemand me helpen…gr, Renata

Ik denk dat het een kletskoekverhaal is van de HAP :shifty:

Mijn zoontje is 3,5 maand en weegt 9 kg. Het CB weet dat, en zegt daar nooit wat over. En het CB heeft toch meestal wat te mauwen, maar nooit hier over dus :mrgreen:Mijn zoontje heeft ook nog wel ooit stevige krampen, maar hier ligt het dus wel aan wat ik eet/drink. Hij reageert erg gevoelig op chocolade en verse vruchtensappen en nog een paar voedingswaren.Ik voed op verzoek, ook wel 6 keer per dag, gewoon wanneer Q. honger heeft.Het is lekker makkelijk van de HAP arts om te zeggen dat het aan de hoeveelheid bv ligt, maar daar geloof ik dus echt niets van.

Jouw zoontje heeft het blijkbaar nodig, want hij drinkt nog aan beide kanten en wordt boos als je het hem niet geeft.

Succes!!!

Je kunt niet teveel BV geven. Wat wel kan is dat je zoveel geeft dat hij er last van krijgt. Dan spuugt hij het teveel normaal gesproken weer uit. Sommige babies kunnen last van hun buikje krijgen als ze teveel eten. Dat is vervelend, zielig, maar niet schadelijk.

Ik heb wel vaker het idee gehad dat kinderen die hard groeien, meer last hebben van krampjes en meer huilen. Maar dat is mijn persoonlijke ervaring als ik om me heen kijk, dat kan toeval zijn.Wat je kunt doen is blokvoeden. Dan bied je vier uur lang dezelfde borst aan. Dus je geeft hem zo vaak hij wil, maar steeds dezelfde borst.Het is sowieso een beetje flauwekul om te zeggen dat 6 voedingen teveel is. Tessa dronk wel 8 keer per avond, 8 keer een beetje. Dat ziet zo’n arts niet, hoeveel hij binnen krijgt. Ik vind het een typisch voorbeeld van flessenadviezen voor borstvoedingsbabies.

Daarbij is 6 voedingen helemaal niet veel op die leeftijd, ook niet als het ‘grote’ voedingen zijn. Om de 3 of 4 uur drinken (ook 's nachts) is heel gewoon op die leeftijd, dus je kunt nog wel aan meer dan 6 voedingen komen zonder dat het extreem veel is. Eerlijk gezegd vind ik vier juist een beetje weinig voor zo’n kleintje (wat ook niet erg is trouwens), volgens mij drinken ze gemiddeld wel wat vaker dan vier keer per dag.

Hey,Lena, ja dat klopt enigssinds wel, Tygo groeit behoorlijk snel en hard. Hij is dus bijna 4 maanden en ik denk nu 9 kilo.

Als ik Tygo vaker aanleg, dan drinkt hij ook echt allebei de borsten helemaal leeg.

Helaas gaat me dat niet lukken om hem 4 uur lang aan dezelfde borst te laten drinken, want ik moet woe, do en vrij werken. Dus dan zou ik het 4 dagen kunnen doen en daarna niet meer…

Maar ben wel blij met de bevestiging die jullie geven, want vroeg me al af hoe ik dat dan moest doen als hij bv een regeldagje heeft…Anita, hahaha ok dus jij hebt ook een kleine boedah hahaha

Ik heb even kort met het cb overlegd en ze vertelde me ook dat ik hem niet teveel kan geven. En dat het cb meer verstand heeft van de voeding dan een ha omdat die veel meer verschillende dingen zien en dus niet echt op 1 ding gespecialiseerd zijn.

Ik hoop dat mijn eigen wijkverpleegkundige me morgen nog terug belt en ik met haar kan overleggen.Maar het is een heerlijk gevoel dat het wel klopt en dat ik hem niet teveel kan geven. Want ik begon me al schuldig te voelen…Vandaag gaat het gelukkig weer super goed met hem, hij lacht heel de dag en heeft een uur geleden zijn 4e en laatste voeding gehad voor vandaag en hij ligt lekker te slapen. Hij heeft nog wel een beetje last van zijn darmpjes maar niet zo erg dat hij er niet door kan slapen…

Kijk eens aan, dat klinkt al een stuk fijner :smiley: .

Wij kwamen een keer met Lara op de HAP, ook omdat ze zoveel / hard huilde dat we ons afvroegen of dit nog wel normaal was… Zat daar een arts die zei: “ja, ik weet eigenlijk niet zoveel van babies” en vervolgens begn uit te zoeken hoe die luier uit moest :wall: . Blijkbaar kun je huisarts zijn zonder zoiets elementairs te weten als wat een jong mens normaal gesproken eet en drinkt :? .