teller op 0 in nieuwe basisverzekering

Hoi allemaal,Het volgende kwam ons van de week ter oren.

Het schijnt dat bij de nieuwe basisverzekering je juridisch een nieuw contract krijgt en dat zou betekenen dat oa ivf pogingen weer op 0 komen te staan. Wij zijn dit nu aan het uitzoeken en de ene verzekering zegt ja dat klopt en de andere zegt weten we niets van en weer een andere zegt nee hoor we tellen gewoon door.

Bij de Ohra komt de teller op 0 Agis weet het niet en zilveren kruis gaat ook op 0 en VGZ vraagt een verklaring aan de ivf kliniek over de hoeveelste poging dit is.

We hebben onze vraag ook bij postbus 51 gesteld en die gaan het uitzoeken.

Indien iemand informatie heeft over dit onderwerp bij zijn/haar verzekering dan graag reactie, want je maakt ws heel veel koppels erg blij met deze informatie. Vooral de koppels die al 3 pogingen hebben gehad en verdere behandeling niet zelf kunnen betalen.Groeten Es

Als dat zo is, is dat schandalig!

Ik zag het laatst pas op tv… veel ivf behandelingen kunnen niet doorgaan, omdat de eerste behandeling zelf betald moet worden en voor veel mensen is dat niet op te brengen.

Lekker als het de eerste keer niet is gelukt en je zou het weer uit eigen zak moeten betalen.

hoi Mirantje,jouw reactie is begrijpelijk aan de andere kant zijn er nu ook mensen die al 3 behandelingen hebben gehad en niet zwanger zijn geworden, maar geen geld hebben voor nog een behandeling en die zullen ws dolblij zijn met het feit dat ze weer op 0 komen te staan en weer op mogen voor 3 nieuwe behandelingen.

een tip is als jouw verzeraar er zelf niet over begint gewoon een machtiging aanvragen voor de tweede/derde poging, met een brief van je gynecoloog dat het dus je tweede/derde poging is.

Ik ben bv extra verzekerd en kreeg ook de eerste vergoed en het zou dus voor bv mij mooi zijn als ik gewoon weer op 0 kan beginnen.

hallo…Dat zou dus betekenen dat heel veel mensen een xtra kans krijgen…wauuwww ik zou niet weten wat ik zou doen denk ik…Ben er klaar mee na 5 pogingen…

Vind het wel super voor mensen die het niet zelf zouden kunnen betalen!

Suc6!

Liefs van mij :inlove:

hallo dames, ik ben dan wel zwanger, maar lees nog wel eens met jullie mee.

ik ben zelf verzekerd bij het groene land, en meende te lezen dat je daar bij een bepaald pakket wel verzekerd bent voor de 1ste 3 ivf behandelingen.je hebt de beter af polis ( standaard polis van hgl) daar word vergoed:

*huisarts

*behandeling en verblijf in het ziekenhuis

*medisch specialist

 • geneesmiddelen

  *ziekenvervoer

  *hulpmiddelen

  *paramedische zorg

  *verloskundige

  *kraamzorg
 • tandheelkundige zorg
 • ivf, 2e en 3e poging  dan kan je bijverzekeren met de beter af plus polis, die heb je dan met meerdere sterren, hoe meer sterren hoe meer vergoed.  maar met de 3 sterren polis ( aanvullend dus) ik citeer:  de beter af plus polis met 3 sterren biedt een uitstekende dekking met veel ruime vergoedingen voor een scherpe premie.

  zo bent u extra verzekerd bij acnebehandelingen, camouflagetherapie, epilatiebeahndeling,verblijf in herstellingsoorden, therapeutische oorden en leefstijltrainingen.

  daarnaast ontvangt u ook vergoeding voor de 1ste ivf pogiong, podotherapie, en 100% fysiotherapie.

  ik hoop dat dit enigzinds duidelijk is voor jullie maar anders kun je altijd de site opzoeken van het groene land en alles eens op je dooie gemak lezen.

Hallo,

Ik heb Menzis (voormalig Amicon) gebeld en daar beginnen ze niet weer op 0. De vorige IVF pogingen blijft(blijven) staan.Gr Nic

Hoi, ik heb het ziekenhuis gebeld en zei konden vertellen dat juridisch gezien er een nieuw contract wordt afgesloten. Zeggen er wel bij dat verzekeraars niet ja zullen zeggen maar dat als je het aan zou vechten ze op deze gronden je weer op 0 moeten zetten.

Verstandig is om dit via je rechtsbijstandsverzekering te laten lopen als je die hebt.

De vraag ligt nu ook nog bij postbus 51 dus zo snel we daar reactie op krijgen horen jullie het.gr Es


zover ik begrijp is de ene verzekeraar daar slimmer in dan de andere. Er zijn verzekeraars die gaan vragen om info van het ziekenhuis waar je onder behandeling bent met de vraag hoeveelste behandeling het is voor jullie. (altijd met jouw toestemming natuurlijk). andere verzekeraars doen dit niet en daar zou je dus op 0 komen te staan, welke dit zijn weet ik niet. Let hierbij wel op dat er bij sommige verzekeraars meer dan jaar wachttijd voor is en dat ze medische vragen hierover kunnen gaan stellen.Gr.