Teek vraagje

Ik heb vanochtend bij mezelf een teek gevonden en verwijderd, geen idee hoe ik er aan kom want ik was nog niet buiten geweest.Maar hoe lang kan het duren voor er een ronde plek verschijnt als ik de ziekte van lyme zou hebben? Kan het na verwijdering van de teek dan nog even duren of?

Of is het raadzaam om toch even naar de huisarts te gaan?

Enig idee hoelang die teek er al zat? Teken hebben minstens 24 uur nodig om zich in te graven, zolang je ze dus binnen die tijd verwijderd hoef je je dus weinig zorgen te maken om lyme.Hoewel het natuurlijk nooit kwaad kan om de HA op de hoogte te stellen.

Die kan je het best vertellen hoe het zit natuurlijk. En mocht je later dan ooit onverklaarbare klachten krijgen, dan kunnen ze tenminste terugzien dat je ooit die teek had en mogelijk hun conclusies trekken.

ik zou Mouse haar advies opvolgen. En mocht je dat niet doen, noteer dan even op welke datum je de teek hebt verwijderd. Mocht je opeens klachten krijgen, dan weet je dat tenminste nog.

Mijn zoon had er laatst 10. Ik werk bij dermatologen, en die behandelen lyme als je echt besmet bent. Hun advies:

noteer datum en plaats van de beet. Je kan tot 3 maanden rode plekken krijgen, (meestal bij de beet, maar het hoeft niet), griepachtige klachten kan ook.Na het verwijderen van de teek ook even de huid desinfecteren (maar eerst goed kijken of je de kop ook weg hebt gehaald) met alcohol ofzo.Mijn zoon had het op 15 mei, en tot op heden niks gevonden bij hem. Ik hoop dus maar op een flinke portie geluk.

Je hoeft niet bij voorbaat contact op te nemen met de huisarts, maar ik zou het wel in je agenda noteren. Het duurt enkele dagen tot weken voordat het zichtbaar wordt als het om de ziekte van lyme gaat.Mijn man heeft begin dit jaar een tekenbeet gehad, maar wist dit niet. Precies 3 weken nadat hij in het bos geweest was, kreeg hij een hele rare plek op zijn bovenbeen. Het was een rode ronde cirkel van zo’n 20 cm in doorsnede. Hij had er ook griepachtige symptomen bij. Hij heeft van de hap een hele zware ab-kuur gekregen en nu nergens meer last van.

enne de rode cirkel HOEFT niet altijd op te treden

Idd datum op de kalender noteren in rode letters. De plek kan ook enkel rood worden zonder de bekende witte kring erbij. Wordt je grieperig, vermoeid ed vage klachten zonder aanwijsbare oorzaak dan even je HA bellen zodat deze kan nagaan of het mss Lyme is. :thumbup: Ik heb vroeger regelmatig teken gehad toen ik nog bij de scouting zat, ws was het risico op Lyme toen nog ietsjes lager dan nu (het schijnt behoorlijk vaker voor te komen) en zelfs 1 x niet goed verwijdert maar ik heb ook geluk gehad en geen Lyme opgelopen.

Wij waren vanochtend nog in Duitsland en daar heb ik een teek bij Sem uit zijn lies verwijderd. Hij was heel klein en ik heb hem er niet helemaal uitgekregen wat er nog zit lijkt wel op een pootje of zo. Ik moet morgen toch met hem naar de ha omdat hij waarschijnlijk een blaasontsteking heeft, dus kan de ha meteen even kijken. Een collega van mij heeft eens een ab-kuur gehad omdat zij een tekenbeet had opgelopen in Frankrijk.Ik heb een aantal jaar geleden bij de Stichting Soa bestrijding gewerkt en toen kwam de ziekte van Lyme net in beeld. De directeur daar had zich er helemaal in gespecialiseerd dus ik weet ook wel de do’s en don’ts maar toch vind ik het maar niks die beesten… Sem heeft al zoveel klachten en pech altijd zal je zien dat dit ook weer problemen gaat geven :roll:

Even met cd-stift de plek markeren zodat je hem precies weet terug te vinden, tip over paar weken als je je afvraagt waar zat hij ook weer precies :mrgreen:

Of precies omschrijven ergens zodat het plekje terug te vinden is.Lang niet iedere teek is besmet en niet iedere teek geeft de besmetting door, even ter geruststellingGroetjes, Petri

Je hoeft de huisarts niet te bellen. Wel moet je in je agenda opschrijven wanneer je de teek hebt opgelopen. Mocht bij het verwijderen iets van de teek zijn achtergebleven, dan de assistente even bellen voor advies. De klachten die op zouden kunnen treden, kunnen binnen enkele maanden tot drie maanden verschijnen. De verschijnselen kunnen een rode (of blauwrode!) kring of plek zijn, maar dit hoeft niet altijd meteen rond de beet te zitten. Let daarbij ook op griepachtige verschijnselen.