Tamponvraagje

Tja de meest fijne onderwerpen passeren hier :mrgreen: Maar ik vroeg me toch af of er meer meiden zijn die dit herkennen. Na mijn bevalling ben ik zoals voor mijn zwangerschap weer tampons gaan gebruiken (alleen nu een maatje groter :mrgreen: ). Nou lek ik constant door, niet omdat de tampon vol is, de bovenkant is vaak nog schoon maar de onderkant zit zeg maar wel vol en dan lekt het door het touwtje. Ik vind dat eigenlijk best vervelend maar weet niet wat daar nou de oorzaak van kan zijn. Ik heb echt een hekel aan maandverband, maar nu loop ik nog met die vieze plaklappen rond…

Ja, fijn onderwerp he :wink:

Ik weet wel dat ze er uit vielen bij mij, het eerste jaar na de bevalling.

Raar he.

En smerig en vervelend.

Ik weet ook dat het weer over ging na verloop van tijd.

Herkenbaar helaas…

Vooral in het begin had ik daar ook heel erg last van. Ik stond een keer in de H&M voelde ik er eentje zakken :oops: , 'k wist niet hoe snel ik bij de w.c. moest komen.

Na verloop van tijd is het gelukkig over gegaan, maar heeft wel lang geduurd. Ik gebruik nog steeds voor de 1e 1-2 dgn de grootste maat en dan met name de comfort uitvoering van o.b. dan gaat het wel goed.

Hopelijk werkt dat voor jou ook en wordt het snel beter.Groetjes,

Heleen

Ik sta niet alleen met mijn tamponprobleempjes dus… alleen is het bij mij niet zo dat hij er uit zakt alleen de onderkant raakt dus vol en de bovenkant blijft schoon… zou ik te ver uitgelubberd zijn? Dat het een soort van langs de kantjes de onderkant in loopt? (Hoor hubbie al weer grapjes maken dat hij kan hoepelen :oops: :mrgreen: )

Ja hoor hier ook! :roll: :twisted: :evil:Rampenplan, nu gaat het éindelijk iettts beter, maar ik blijf ook nog wel regelmatig terug naar de wc lopen terwijl ik hem net vernieuwd heb, omdat ik heb gevoel heb dat hij er scheef in zit ( hoe ver denken we dat we uitgelubberd zijn jubbes :mrgreen: :mrgreen: maar nee echt, dan zit ie gewoon niet goed.En idd zijn ze niet altijd vol, maar het zakt er langs Vooral die ellendige stolsels :oops: :oops: Geen flauw benul wat je er tegen kunt doen, Het is vanzelf wat beter gegaan, maar ik wandel wel met een plaklapje in m’n ondergoed , want als het lekt dan lekt het meteen goed.:think: hm zoveel ranzige details staan er niet in, maar toch klinkt het een beetje als een vampierendroomverhaaltje :lol:

@Tante Soesa wrote:

(Hoor hubbie al weer grapjes maken dat hij kan hoepelen :oops: :mrgreen: )
Valt hier van de stoel van het lachen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

veegt tranen van gezicht hihimaar hier ook hoor… tenminste, bij Lucas wel… wat stond ik raar te kijken toen ik na nietsvermoedend een tampon ingebracht te hebben, ik gebruik(te) zowiezo altijd al super, netjes alles afgewerkt, en loop terug de kamer in… :oops: jaips… was da dan… terug naar de wc… hangt ie half eruit :wall: … pas na een jaar gin ghet beter…Nu lukt het al weer na 6 maand, wat een opluchting…maar zover erlangslopen?/ misschien wat minder ver erin stoppen???

Bij mij zakt hij er ook uit,of zit niet lekker,maar maandverband vind ik zo ranzig

Nou ik heb gewoon maar eens een mail naar OB gestuurd en hieronder hun antwoord:


Beste Suzanne,

hartelijk dank, dat u de tijd genomen heeft om contact met ons op te nemen. Wanneer consumenten interesse hebben in onze producten stellen we dat altijd zeer op prijs.

Na de geboorte van een kind kan tijdens de menstruatie gebruik worden gemaakt van o.b. tampons. De vorm van de vagina kan door de geboorte van een kind echter veranderd zijn. Dit kan ervoor zorgen dat het voor vrouwen moeilijker wordt de tampon in de goede richting in te brengen. Daarom kan het gebeuren dat de tampon na het inbrengen niet helemaal precies en misschien zelfs een beetje scheef in de vagina zit. In dit geval kunnen de vaginawanden zich niet helemaal om de tampon heen sluiten.

Voel daarom voorzichtig met uw vingertoppen hoe en in welke richting de tampon bij u het beste ingebracht kan worden. Een tampon dient altijd schuin naar achteren en naar boven ingebracht te worden en in het middelste gedeelte van de vagina te liggen.

De volgende keer dat u tampons gebruikt is het aan te raden om erop te letten dat u de tampon goed inbrengt. De volgende tips kunnen hierbij helpen: wanneer u de tampon uit de verpakking heeft gehaald trek dan het koordje naar vier kanten naar buiten. Daarmee vergroot u de basis van de tampon, waardoor de tampon na het inbrengen sneller aansluiting vindt met de vaginawand rondom. Maar ook wordt het vezelmateriaal aan de onderkant wat makkelijker toegankelijk voor het opnemen van vocht, waardoor vroegtijdig langslopen van het vocht kan worden voorkomen.

Wanneer u de tampon ingebracht hebt, trek dan heel even kort aan het koordje van de tampon. Wellicht glijdt de tampon dan automatisch in de goede positie. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u bij het dragen de tampon voelt zitten.

Wanneer u na deze tips nog steeds last heeft van doorlekken willen we u vragen een kleinere maat tampon te proberen. Meestal ontstaat doorlekken wanneer een te grote maat tampon wordt gebruikt en niet wanneer een te kleine maat wordt gebruikt. De tampon kan, wanneer een te grote maat wordt gebruikt, niet genoeg uitzetten in de vagina en vindt dan geen aansluiting met de vaginawand rondom. Hierdoor kan het gebeuren dat het menstruatievocht erlangs loopt en de tampon het vocht niet opneemt.

We vertrouwen erop u voldoende geïnformeerd te hebben. Wanneer u verder nog vragen heeft, schrijf ons gerust weer.

Met vriendelijke groeten,

Nadine Lenzen
Consumer affairs specialist
Tel: 0900 - 040 11 01 (0,09 euro/min)
e-mail: holland-nl@cscde.jnj.com

Rooseveltweg 15, NL-1314 SJ Almere
Johnson & Johnson Consumer B.V.


Gisterenavond verzonden en nu al antwoord goed hè? Misschien heeft iemand er nog wat aan!

Dat is inderdaad super zeg :thumbup:Goede tips om te onthouden :smiley:

Ow wat goed. Ik heb dus inderdaad hetzelfde probleem :roll:.

Van de week moet ik weer ongi worden, kan ik het meteen al testen :stuck_out_tongue:

Wat netjes zeg!!

Moest ik even zeggen…maar wat een service…zo een uitgebreid antwoord :thumbup:

ZO!! :thumbup:kandidaatje voor de warme douche zeg maar!En er staan best een paar dingen die ik nog kan proberenMaarrehhhh je lubbert dus wél zo ver uit dat dat ding scheef kan zitten oh boehoe :cry: :cry: :cry: :lol: :lol: :lol:Maarreh, Heldere actie die mail!Dank je! :thumbup:

Heeeee… handig zeg en wat een klantvriendelijk antwoord :clap: :thumbup: ! Oké, tips genoteerd :wink: :mrgreen: .

Ik lees mee. :wink: